Seo софтуер за линкове

(28 гласа, оценка 5.00 от 5)


Искате да класирате сайта си в Google по възможно най-правилният начин? 3D Web Design притежава над 350 Български и около 120 Англоезични сайта - качествени сайтове в които можете да поръчате платени публикации с линкове в тях. Услугата ни е описана тук: Линк билдинг в български директории за статии. Искате да разберете какъв ще е ефекта? Примери за резултатност на услугата има тук.

Софтуер за автоматизирано публикуване на линкове

В статията която ще ви помогне с основните правила за линкване: как и откъде да пусна линк за seo вече писах колко линкове са нужни и откъде да ги пускате. Въпроса е че когато ви трябват много линкове идва реда на софтуера за Link Building.

Представете си че няма нужда да пускате на ръка линкове, нито във вашия сайт, нито по други сайтове когато започнете seo оптимизация на някакъв сайт. Всичко се случва автоматично и безплатно - публикуват се линкове по други сайтове и вътре във вашия сайт. Перфектния софтуер за публикуване на линкове пести огромни количества труд. Проблема е че той още не е създаден.

Тази статия е първа част от нашето Seo ръководство за напреднали.

Софтуер за автоматизирано публикуване на линкове вътре в сайта

Автоматизираното публикуване на линкове вътре в сайта е част от ONPage Seo оптимизацията. Представете си че няма нужда да пускате на ръка линкове във вашия сайт. Всички линкове се появяват автоматично в текста. Перфектния софтуер за публикуване на вътрешни линкове пести големи количества труд - колкото по-голям е сайта, толкова повече труд ще ви спести.

Този софтуер може да го прави по правила, може да превръща в линк един или няколко пъти определена ключова дума в съответната статия, може да го прави в началото на текста, в края или на случайно място всеки път по начин по който никоя търсачка не може да открие и да го определи като неестествен.

Плъгини за автоматично линкване за Wordpress и Joomla!

Seo Links Pro за wordpress

Софтуер за линкване за Wordpress

Почти за всеки CMS има опити да се направи такава функционалност, но има разработен само един вид добър софтуер. Софтуера е за Joomla и за Wordpress и е разработен от нас. Нарича се Seo Links Pro (за джумла) и Seo Links за Wordpress и е наша разработка. Признат е за най-добрата подобна разработка от над тридесет seo агенции по цял свят (ъпдейт три месеца след написването на статията: вече са над 100). Всъщност ако трябва да сме честни - направихме плъгина по поръчка и по идея на една от най-големите немски сео фирми.

Софтуер за линкване за Joomla!

Seo Links Pro Joomla!

Ако сте начинаещи в seo, едва ли ще разберете веднага какви са предимствата му и колко много труд пести, тогава по-добре прочетете първо това seo ръководство. Ако пък сте напреднали, ето линк към описанието на инструмента за джумла и линк към описанието на инструмента за уърдпрес.

Тези плъгини Имат и демо сайт където може да се види че дори се разпознават и се конвертират автоматично в линкове ключови думи които са вътре в други по-дълги ключови думи - така наречените Long Tail Keywords, тоест няма ограничение за броя на настроените ключови изрази които да се превръщат в линкове.

Какъв е извода от всичко казано дотук? Софтуера за публикуване на линкове вътре в сайта (OnPage Seo) е вече задължителен. Пести толкова много труд че лично аз вече не мога да си представя какво бих правил без него. За справка - поне 80% от линковете в този сайт се публикуват автоматично със Seo Links Pro.

Софтуер за автоматизирано публикуване на текстове плюс линкове

Автоматизирано публикуване на текстове вътре в сайта плюс публикуване на линкове вътре в текстовете е възможно. Този тип софтуер са така наречените агрегатори - модерни джаджи за които още на Сео конференция 2009 колегата Огнян Младенов говори, и още тогава каза че пестят много труд на seo оптимизаторите.

Аз още тогава се подсмивах тъй като използвах агрегаторите вече над ДВЕ години. От една страна някои колеги отричат използването им, а от друга страна нека видим фактите:

  • През 2009 имаше seo състезание - яицазимитпо лъгуг. Спечели Огнян Младенов с подкрепата на два наши агрегатора.
  • През 2010 година бе организирано друго българско seo състезание - Ипотпал. Бе спечелено от Калин Каракехайов със... сайт агрегатор с подкрепата на друг агрегатор - този на колегата vha777.
  • На същото seo състезание Ипотпал на второ място бе... Мартин Христов от Аверанк като сайта бе... отново агрегатор.
Значи хем казват на вас, обикновените потребители: "не, това не го използвайте", хем през същото време ги използват и на всичко отгоре се класират с тях на първо място в Google :) Добре, ВИЕ искате ли да се класирате в Google или искате да ги слушате?

Проблема е че от тогава досега Google подобри своите алгоритми и обикновените агрегатори не вършат никаква работа. Трябва агрегатора да публикува уникален текст, а не копиран или поне да го променя в някаква степен. Ако може и да генерира сам уникални текстове и да ги публикува едновременно в няколко сайта вече би бил върха. Дори и това вече е възможно.

Важно е да знаете че агрегаторите се делят на няколко вида - такива които публикуват вътре в конкретния сайт и такива които публикуват в много сайтове едновременно. Също така се делят и на модерни и допотопни :)

Допотопни са всички видове безплатни плъгини (повечето са за Wordpress, но има такива и за други CMS) които не могат да променят текстовете които публикуват, те просто копират текстовете от rss емисията и ги пействат в сайта. Модерни са най-общо казано тези агрегатори, които променят текста и го уникализират по начин по който Google не може да засече. С тях именно се постигат най-високите резултати. Съществуват не един и два такива сайта с Google PageRank 2 и 3 и те са източник на сериозни приходи за собствениците си.

Софтуер за автоматизирано публикуване на линкове в други сайтове

Автоматизираното публикуване на линкове по други сайтове е част от OffPage Seo оптимизацията. Представете си че не трябва да пускате на ръка линкове по други сайтове. Всички линкове се публикуват автоматично. Перфектния софтуер за публикуване на външни линкове пести огромни количества труд - колкото повече линкове ще пускате, толкова повече труд ще ви спести.

Проблема е че трябва да имате група от няколко сайта, или няколко десетки или още по-добре няколкостотин ваши сайта. Сайтовете трябва да са ваша собственост или поне трябва да имате право да публикувате в тях. Тогава просто трябва да конфигурирате този софтуер да публикува текстове в тези сайтове и вътре в текстовете да вмъкнете линковете за да класирате в Google сайта който поискате.

Лош софтуер за публикуване на линкове в много сайтове

Съществуват и програми които са така наречения лош софтуер за набавяне на линкове. Тези програми публикуват спам във форуми, в коментари по блогове и в разни сайтове които ги одобряват автоматично. Програмите са за така нареченото черно seo или black hat seo, някои от по известните са Xrumer и Senuke.

Съответно тези сайтове в които се публикуват линковете са или пълен боклук и линковете от тях нямат никаква стойност или има вероятност от 90 и повече процента коментара/поста във форума където се поства линка да бъде изтрит. Това е така защото тези програми публикуват текстове и линкове в някакви уеб сайтове без съгласието на собственика на сайта и съответно те са нежелани там.

Добър софтуер за линк билдинг

Добрия софтуер за линк билдинг публикува само в сайтове в които това което постнете няма да бъде изтрито, променя го така че гоогле да не може да разпознае съдържанието като дублирано и може да публикува в много сайтове по ваш график - вие контролирате всичко - как и кога да се случва.

Най-добър софтуер за публикуване на линкове в много сайтове

Сигурно сте се чудили как фирмата ни е класирала толкова много сайтове в google, а сме малка фирма и с оптимизация на сайтове се занимават не повече от един-двама души.

Wordpress Aggregator Seo

Автоматизираното публикуване на текстове в много сайтове едновременно плюс публикуване на линкове вътре в текстовете е вече възможно. Разполагаме с такъв софтуер и го използваме от над една година. Вече класирахме над двадесет наши клиента в гоогле за търсения за трудни ключови думи от по една дума. Принципа на работа на агрегатора е показан на снимката.

Единствения недостатък на този софтуер е че трябва предварително да сте си подготвили група сайтове в които софтуера да поства. Той може да поства в Joomla, Wordpress, Blogger, Typepad, Status.net микро блогове и в други CMS, така че определено имате избор. Най-лесния начин е да си подготвите няколко блога базирани на безплатния Wordpress. След като ги настроите ще откриете че seo оптимизацията е нещо лесно и не особено трудоемко.

Rss Feed Агрегатори

Тъй като тази статия не е с рекламна цел, а и определено нямам за цел този софтуер да се използва от всеки втори потребител в България няма повече да го описвам тук. Ще спомена само че той има няколко версии като най-добрата с вграден Article Spinner се нарича Wordpress Aggregtor Ultimate. Той си има цял форум с ръководства за българските тридесетина потребители които го използват и английска част за над осемдесетината англоезични сео агенции които са го закупили до този момент (31.01.2011).

Ако не сте доволни от класирането си в Google и се борите да се класирате за трудни ключови думи, ви трябва софтуер за OffPage Seo - той ще ви спести поне част от огромното количество труд което ще трябва да вложите ако опитате да изградите добър линк билдинг само на ръка. Друг е въпроса кой ще изберете.

Платен или безплатен seo инструмент да ползвам

Абсурд е да си мислите че използвайки само безплатни инструменти за сео оптимизация вие ще постигнете нещо кой знае какво. Ок, ползвайте безплатни, но за някои дейности ви трябва платен специфичен инструмент с големи възможности. Колкото по-малко хора го използват, толкова по-добре ще се класира вашия сайт. В противен случай просто ще сте един от многото.

Когато купувате seo инструмент

При закупуването на какъвто и да е софтуер или seo инстумент трябва да си зададете тези въпроси:

  • Този seo инструмент съвременен ли е? Има ли по-добър инструмент за момента?
  • Какво върши и необходим ли ми е този seo софтуер?
  • Колко пари струва софтуера (цена)
  • Какви количества труд пести, тоест: за колко време ще му избия парите?
  • А на вас необходима ли ви е OnPage Seo оптимизация и Offpage Seo? Ако не ви е необходима не ви трябва и Seo софтуер. Просто пишете в сайта си и печелете пари от него :)

Забележка: Описаните в тази статия seo инструменти не са случайни, те са най-добрия софтуер който може да намерите извършващ точно тези дейности. Най-добри са според чуждестранни seo фирми. Отзиви от Български компании едва ли ще намерите много тъй като до момента не познавам Българска seo фирма която да признае че освен нея въобще съществува друга Българска SEO фирма. Да живее Бай Ганьо :)