Seo оптимизатори, Seo оптимизатор

(45 гласа, оценка 4.82 от 5)


Seo оптимизатор

Какво е Seo оптимизатор и кои са оптимизаторите в 3Д Уеб Дизайн?

Seo оптимизатор (транслитерирано SEO optimizator) или seo специалист се нарича човек който извършва най-общо казано оптимизация на сайт. Целите на оптимизатора могат да бъдат да докара посещаемост на уеб сайта на клиента си, да го популяризира или направо да го класира в търсачките и в Google по определени ключови думи и фрази.

Кои хора са Seo оптимизатори?

В 3D Web Design Seo оптимизатори са хората които извършват самите seo услуги. Добри Seo оптимизатори НЕ е задължително да са хората които сами са класирали сайта си в Google за израза Seo оптимизация или друг подобен. Повечето от тях са го постигнали просто с писане на много статии за Seo и с по-голямо количество платени линкове сочещи към сайта им, което помага Google и другите търсачки да го класират по-високо за съответния израз.

Кой е най-добрия Seo оптимизатор?

 • Seo оптимизаторът е този който постига с минимум усилия и средства постигнатата цел.
 • За да може да ви класира бързо и евтино, оптимизаторът трябва да има негов собствен РЕСУРС, тоест, оптимизаторът трябва да има голям брой качествени уеб сайтове, в които да може да публикува. Без много на брой сайтове в които оптимизаторът да публикува текстове и връзки, НЯМА как да бъдете класирани за трудни ключови думи и фрази.
 • 3Д Уеб дизайн ЕООД притежава над 350 Български сайта и около 120 англоезични (приемаме платени публикации в тези сайтове и от други фирми на колеги - над 30 други Български фирми за оптимизация ползват сайтовете ни за да класират клиентите си). Затова и можем да класираме бързо и евтино почти всеки Български сайт (не приемаме за оптимизация само сайтове на тематика секс, лекарства, казино и хазарт).
 • Добрия Seo оптимизатор ще ви даде най-добрата цена и гаранция за извършената оптимизация.
 • Добрия Seo оптимизатор има впечатляващо Seo портфолио и голям брой класирани в търсачките сайтове.
 • Добрия Seo оптимизатор ще ви даде гаранция за оптимизацията на сайта ви, но имайте предвид че ако тя е придружена с договор цената ще е много по-висока - никой няма да рискува да се зароби да работи за вас без да си струва.
 • Добрия Seo оптимизатор обикновено е класирал сайта си в търсачките за огромен брой изрази и сайта му е добре откриваем в търсачките за всички други подобни фрази и ключови думи свързани с неговата дейност. Доказателство: За какви изрази е класиран сайта на 3D Уеб дизайн.
 • При добрия Seo оптимизатор имате прозрачност и знаете за какво отиват парите ви.
 • Не всеки от добрите оптимизатори ще ви каже всичко за процеса на оптимизиране на сайта ви - просто някои тайни се пазят добре, а всеки от оптимизаторите си има тайни. Не е допустимо обаче да не ви казва нищо и да пази всичко в тайна след като вече сте заплатили seo услугите.

Как да познаете лошия Seo оптимизатор?

 • Лошия Seo оптимизатор обикновено е класирал сайта си само за един-два-три израза и сайта му не е добре откриваем за други подобни фрази и ключови думи свързани с неговата дейност.
 • Лошия Seo оптимизатор обикновено дава много високи цени - това е защото услугите му са неефективни или защото той използва остарели методи за оптимизиране които са много трудоемки.
 • Лошия Seo оптимизатор не дава никаква гаранция за извършената оптимизация на сайта и от услугите му няма ефект (или има, но е много слаб). Казва нещо от рода на: с това би трябвало да се класирате, но не давам гаранция. И след това не се случва почти нищо.
 • При лошия Seo оптимизатор нямате никаква прозрачност и не знаете за какво отиват парите ви. Колкото по-голяма е мистериозността, толкова повече пари ще се опита да ви отмъкне.
 • Лошия Seo оптимизатор няма впечатляващо Seo портфолио и голям брой класирани в търсачките уеб сайтове. Той или до момента е класирал само няколко сайта или класираните уеб сайтове са за ниско конкурентни ключови думи. Коя дума е високо конкурентна и коя ниско? Пуснете търсене в Google и вижте резултата. Ако думата връща малко резултати, то тя е ниско конкурентна, например пише: Резултати 82900. Висококонкурентните изрази връщат много резултати и търсачките не могат да определят лесно кой е най-правилният резултат. Например търсенето за "уеб дизайн" връща около 15 600 000 резултата.
 • Пазете се най-много от Seo оптимизатори които са си направили лъжливо СЕО портфолио. Те претендират, че са оптимизирали този или онзи уеб сайт, но никой не може да го докаже.
 • Лошия Seo оптимизатор не харесва тази статия, не харесва и колегите си и никой не го обича.

Кои са добрите Seo оптимизатори в България?

Доказаните Seo оптимизатори и добри Seo специалисти в България ги познават всички, като имам честта и аз да съм един от тях. Този факт се дължи и на това, че фирма 3Д Уеб дизайн ЕООД е една от първите пет фирми предлагащи Seo услуги в България (предлагаме ги още от 2007 година), а също и че съм имал честта да бъда лектор на голям брой курсове, семинари, конференции и събития на тематика Seo оптимизация.

И не забравяйте: Най-добрия Seo оптимизатор е вашия оптимизатор! Това е човека който е изкарал сайта ви на топ позиции в търсачките и е довел клиентите и парите при вас. Бъдете благодарни!

... И не се сърдете на някои от нас които са отказали да оптимизират сайта ви - Seo оптимизатора решава дали ще приеме или не задачата. А ако са приели, но са ви дали по-висока цена, отново не се сърдете - дали да приемете офертата решавате ВИЕ. Все пак вие сте шефа - вие сте КЛИЕНТА!

Пуснете запитване за оптимизация на вашия сайт сега! Допълнение към тази статия и интересно продължение към нея е Seo ръководството за напреднали или ако сте начинаещ Seo ръководството за начинаещи.