Интернет магазин въпроси

(22 гласа, оценка 4.50 от 5)


изработка на онлайн магазини

Изработка на интернет магазин: Често задавани въпроси за онлайн магазини

В тази статия в сайта на 3D Web Design ще се опитаме да отговорим на някои често задавани въпроси за Интернет магазини от наши клиенти.

Въпроси за Хостинга и Домейна на онлайн магазина:

В България двете най-големи компании за хостинг са Суперхостинг и ICN. Такъв сайт може да работи чудесно с най-ниския план и на двете компании. И за двете компании нашите клиенти получават купон кодове за съответно 22% и 20% отстъпка (Суперхостинг/ICN). Но коя от двете да се ползва, ще трябва да решите вие. При ICN цената е малко по-ниска, а при Суперхостинг има по-висока сигурност (защита срещу хакери).

Крайната цена на подобен хостинг план за 1 година е около 60 лв. Бг домейните струват еднакви суми и при двете фирми.

Осъществявате ли поддръжка на магазина и на каква цена? Какво става ако нещо се развали?

Имате безплатна пълна поддръжка през първите ДВА месеца. В нея е включено оказване на техническа помощ, но не и безплатна поправка на сериозни повреди по сайта причинени от вас (ако може да се отстрани с до 2 часа труд, ще е напълно безплатно).

Начинът на работа на 3D Уеб дизайн:

Когато поръчвате, вие капарирате 50%. След това изработваме сайта, обучаваме ви да работите с администрацията и ви го предаваме заедно с всички пароли за управление. Чак тогава доплащате остатъка.

Нищо не може да се развали, ако не пипате където не трябва. Да повредите сайта е възможно САМО ако нямате желание да се научите да работите с администрацията, но въпреки всичко бъзикате настройки които не знаете за какво са.

Дори да изтриете нарочно целия сайт, той може да бъда възстановен от бекъп за не повече от 15 мин. Когато ви предадем сайта, ние запазваме пълен бекъп на сайта ви, а хостинг компанията също пази такива копия - всяка седмица по едно.

Ще са ни нужни стратегии за оптимизация на сайта след създаването му, но това в последствие.

Разполагаме с 370 Български сайта - наша собственост! Можем да класираме всеки български сайт за каквото си поискаме. Но първо трябва да бъде изработен сайта. Както явно знаете, тези услуги нямат нищо общо с услугата "изработка на онлайн магазин" и се заплащат отделно.

До колко можете да помогнете с изработката на банерите, които са ни нужни за онлайн магазина?

Трябва да знаем какво точно ви е нужно, за да можем да ви отговорим. Ако сте извън София и не можете да дойдете на място, описанието на подобни неща е много трудно по имейл (ще има безкрайно писане и много на брой корекции, няма шанс да се уцели от първия път когато не сте тук на място). Затова ако не можете да дойдете на място в офиса ни, най-добрия вариант за нас е сами да подготвите банерите които са ви необходими.

Като ще ви бъде оказана цялата помощ която поискате - ще ви бъдат дадени точни размери, ще ви бъдат препоръчани цветове, а накрая когато банерите са готови, ще оптимизираме картинките като размер, за да зареждат максимално бързо. Само за сравнение: с никакъв софтуер не можете да постигнете такова ниво на компресия което ние ще направим, при това без никаква загуба на видимо качество.

Цветовете в сайта Вие ли ще ги предложите или очаквате от нас тази информация ?

Може ние да предложим Цветовете за онлайн магазина или вие да ги подадете - както ви е по-удобно. Обикновено бизнес сайтове като онлайн магазините се изработват в бизнес цветова схема, която е базирана на три цвята. Два от цветовете са обикновено бяло и сиво (има се предвид цялата гама на сивото - някакъв нюанс между светло сиво до черно) и трети, основен цвят. Като единствено е важно да се знае дали искате тъмен или светъл сайт и кой ще е основният цвят.

Когато подадете поне приблизително основният цвят, вече е лесно да ви се предложи шестнайсетична стойност на цвета или сайта да се изработи първоначално с примерен цвят който спорде нас ще стои най-добре, да го видите на живо и ако трябва, да се коригира към по-светъл или по-тъмен (до 2-3 корекции по цветовете са напълно безплатни).

Други въпроси за онлайн магазините които изработваме:

 • За колко време става готов Интернет магазина? - Около два до три работни дни за по-евтините и от пет до седем работни дни за по-скъпите онлайн магазини. Ако цената на магазина ви е около 500 лева, той се изработва за до четири работни дни.
 • Има ли ДДС върху цените на 3D Уеб дизайн? - Цените ни са крайни, фирмата ни не е регистрирана по ДДС.
 • Колко пари струва RSS модула за Интернет магазин? - 30 до 60 лева в зависимост от спецификата на магазина ви и в зависимост от това колко езика има в него.
 • Броя на продуктите в RSS емисията се определя от вас през админ панела.
 • Всеки продукт може да се включи или да не се включи в RSS фийда - избира се с отметка.
 • Снимка на продукта плюс директни линкове към инфо или закупуване на продукта директно от Rss емисията.
 • Възможност за добавяне и на цената на продукта във RSS емисията.
 • Други въпроси за модулите за онлайн магазин.

Въпроси около модулите за банери за Интернет магазин:

 • Колко модула за банери има включени в стандартния пакет за 290 лева?
 • Има включени Безплатно поне 3 модула за банери - един в една от страничните колони по избор, един голям отдолу и слайдшоуто.
 • Колко струва включването на още такива модули?
 • Всеки допълнителен такъв модул не струва нищо - можете да ги правите сами през админ панела. Ако ще ги правим ние, струва допълнително 10 лева ако е на стандартните позиции - в страничните колони, отгоре или отдолу.
 • Като ако трябва да се направи специфична открояваща се позиция за нов модул, цената е от 20 до 50 лева.
 • Колко банера мога да включа във всеки модул?
 • Във всеки модул за банери можете да включите произволен брой банери.
 • При всяко презареждане на страница от магазина банерите ще се редуват в случаен ред.
 • Само това ли вършат модулите за банери?
 • В тях може да се слага произволен текст, линк или код, поддържат се флаш анимация( Flash банери) и Javascript код, реклами от google и други.
 • Модулите за банери броят още и броя показвания и броя кликания на всеки банер, тоест имат статистика.
 • На всеки банер може да се зададе време от денонощието през което да се показва.
 • На всеки банер може да се зададат брой извеждания, след които да спре да се показва автоматично.
 • Има ли някакви ограничения за картинките на банерите на магазините?
 • Важно е да знаете, че в модулите за банери в страничните колони, всички банери в един модул е добре да са с еднакъв размер на картинките - така изглеждат по-красиво.

Безплатни ръководства за Интернет магазини:

Къде да поръчам евтин онлайн магазин? Поръчай сега: Евтин онлайн магазин с мобилна версия. Къде да поръчам висококачествени онлайн магазини? Качествен онлайн магазин от висок клас. Полезна информация и безплатни уроци: Как 3D Web Design планира, изработва и оптимизира онлайн магазин. И още: какво е оптимизация на онлайн магазин и как се прави.