Search Engine Marketing - SEM

(38 гласа, оценка 4.61 от 5)


Search Engine Marketing - SEM

Какво е SEM - Search Engine Marketing?

Питали ли сте се какво е Маркетинг за търсачки (Search Engine Marketing)? Тази статия е създадена да ви обясни точно това, какво е Маркетинга за търсачки.

Маркетинг за търсачките (SEM) НЕ е само класирането на сайта в търсачките!

Search Engine Marketing или SEM, е целият набор от маркетингови и рекламни техники за уеб сайт който ще използвате за подобряване на посещаемостта на сайта. Това не е една практика, или набор от няколко стъпки, тя може да включва няколко различни техники за пускане на пазара. Най-важният елемент от всички SEM практики на всеки сайт е ефективното SEO. Други техники за SEM включват различни видове онлайн реклама и маркетинг схеми като вирусен маркетинг (viral marketing) или афилиейт маркетинг (affiliate marketing).

Полезно: 1. Ръководство по темата: Какво да избера - SEO или Pay Per Click реклама - какви са предимствата и недостатъците на оптимизацията и на рекламата? 2. Услуги за Google Adwords реклама на 3D Уеб дизайн.

SEM планове и стратегия

SEM планът на една Компания за интернет маркетинг е начин на използване на пазара да привличете посетители. Всякаи уеб-базирана компания ще иска да разработи план в зависимост от техния бюджет, период от време, както и имиджът, който те искат за проекта. Компанията ще създаде план и промяната на плана за маркетинг е в пряка зависимост от това кои техники работят и кои не. Повече информация за конкретни рекламни и маркетингови техники ще изложим на по-късен етап.

Интернет маркетинг компания, която иска да използва SEO, вероятно ще се спре на кратки или дълги ключови фрази като маркетингов план на сайта. Компанията ще създаде целеви страници в своя сайт за търсачките което ще увеличи трафика на сайта идващ от търсачките и чак след това ще планира няколко начина за постигане на тези цели.

Това е СЕМ. Ако една компания иска да увеличи общия трафик към определен уеб сайт, има няколко начина за изпълнението на тази цел. Един от начините е да се използват SEO техники за увеличаване на класирането на сайт в търсачките. Има и други платени и рекламни методи, които фирмата може да използва - като онлайн рекламата например. Можете да рекламирате в Google Ads (Google Adwords), Bing, Facebook и в други рекламни мрежи.

Search Engine Marketing за малък бизнес = SEO

Като цяло, много добрата стратегия за Search Engine Marketing би трябвало да включва няколко различни техники, за да се опита да увеличи видимостта на един уеб сайт, но това зависи от времето на фирмата, таланта им и бюджета им. Ако сте малка фирма и не разполагате с много пари да плащате за реклама, е по-добре да се концентрирате върху SEO оптимизацията, докато увеличите малко паричния си поток и подобрите финансовото си състояние. Тогава вече ще можете да си позволите и други начини за рекламиране на дейността си.

Маркетинг за търсачки за големия бизнес = SEM + SEO.

Ако голяма компания иска да увеличи посетителите, техните СЕМ тактики ще включват SEO техники плюс маркетинг, който включва платена онлайн реклама, платена офлайн реклама, вирусен маркетинг, афилиейт маркетинг, ppc (pay per click реклама) и други маркетингови тактики.

Искате повече популярност и повече продажби? Свържете се с 3D Уеб дизайн сега: на телефон 0898615736, по имейл: страница контакти или елате на място в офиса ни. Ще проучим сайта ви и бизнеса ви и ще ви предложим най-изгодната за вас стратегия.