Seo оптимизация на онлайн магазин

(146 гласа, оценка 4.71 от 5)


Seo оптимизация на онлайн магазин

Seo оптимизация на онлайн магазини

Какво е Seo оптимизация за онлайн магазини ли? Това е процеса на оптимизиране на структурата и съдържанието на един интернет магазин, за да може той да се класира по-добре в търсачките и като следствие от това до него да дойдат хиляди пъти повече клиенти.

Накратко: оптимизацията на сайтове (и на магазини) е два основни вида: оптимизация вътре в сайта - onpage seo: https://www.google.bg/search?q=onpage+seo и оптимизация извън сайта - offpage seo: https://www.google.bg/search?q=offpage+seo (линк билдинг или пускане на публикации на други сайтове с линк към вашия). На тази картинка са показани основни параметри на алгоритъма на Google - защо и как се класират сайтовете.

Видно е че когато искаме да се класираме в Гугъл за средно трудни и трудни ключови думи за които има много търсения, класирането на сайта ви зависи до над 70% от линк билдинга, затова и се набляга предимно на него - този вид услуги дава най-силен ефект.

Но нека не бързаме - да започнем отначало, стъпка по стъпка.

Какви са изискванията за успех на електронен магазин?

Ако сте на двадесета, тридесета или по-задна позиция в Google при търсене за желаните от вас ключови думи, десет или двадесет позиции по-нагоре означават реално да прескочите съответният брой Ваши конкуренти! Научете как с малко пари да изкарате много!

Изисквания за успеха на един електронен магазин са прости:

 • Да не е много малък броя на продуктите - колкото повече продукта продавате, толкова по-голям е шанса ви да продадете нещо.
 • Цените на продуктите в магазина да са добри. Ако цените ви са перфектни, потребителите сами ще популяризират магазина ви, но имайте предвид, че това става бавно. Естествено при над 90% от съществуващите онлайн магазини това не е така - те са посредници, а не производители и тяхната цена не е най-добрата на пазара.
 • Ако цената ви не е най-добрата възможна на пазара за даден продукт е необходимо да обърнете по-голямо внимание на оптимизацията на магазина си - тогава пак ще продавате повече, дори и от първоизточника (производителя на продукта).
 • Магазина да няма объркваща за клиента навигация.
 • Магазина да притежава ако не професионален, то поне приличен външен вид (да не отблъсква потребителя)
 • Да има като минимум добро или отлично класиране в Google - напоследък това стана най-важното от всички условия. Прочетете отдолу защо.

Защо въобще ни трябва Seo оптимизация за интернет магазина?

Всички собственици на онлайн магазини отначало не знаят, че най-важното нещо за един магазин НЕ е дизайна, а е Seo оптимизацията му и класирането му в Google. Защото в България станаха твърде много онлайн магазините - във всяка ниша за която се сетите има десетки и стотици сайтове опитващи се да продават. Едуард Димитров, управител на 3D Web Design.

Типичен сценарий за създаването и развиването на е-магазин

Когато отначало ви бъде изработен онлайн магазин и го напълните с продукти, вие чакате Гугъл да го индексира. След като магазина бъде индексиран от търсачката, вие очаквате той да се класира добре - имаме предвид да се класира отлично всяка страница от сайта ви.

Ще чакате класирането на сайта ви да се случи от само себе си? Няма да се случи никога!

След това търсите в търсачката и забелязвате че за най-желаните търсения (за трудните ключови думи за които се търси много), интернет магазина ви не се класира добре. Да, важно е да знаете, че за изрази от по една и два думи няма как да се класирате от само себе си, само с изработката на електронният магазин. Дори магазина ви да струва много пари. А именно такива изрази докарват най-много трафик, защото за тях най-много се търси в търсачката Google.

Бонус за нашите клиенти: Полезно Безплатно ръководство - лекцията на Едуард Димитров от събитието IT Expo 2017. Свалете PDF файла от тук: Как да печелим повече от онлайн магазин (Тенденции в разработката на онлайн магазини).

Реклама или оптимизация за online магазин?

Ок, вие опитвате с реклама за да доведете купувачите до магазина си. Пускате реклама в един, два, три сайта и установявате че те идват на сайта ви, но голяма част от посетителите не купуват, а само разглеждат. Ясно. Вече разбрахте, че ви трябва таргетиран трафик, тоест трябват ви хора интересуващи се ТОЧНО от Вашите продукти.

Ахаа, я да видим кой предлага таргетирана реклама... и стигате до реклама в Google Adwords. Пускате реклама и там, разбирате че тя дава резултати, но... бюджета ви се изчерпва с невероятна скорост.

Обикновено една малка рекламна кампания в Google Adwords за само няколко средно трудни ключови думи на български език, струва по около 150 до 200 лева на месец!

И така, за първите три-четири месеца сте похарчили около хиляда лева за реклама. Това е достатъчно за повечето собственици на интернет магазини да ги алармира и да ги накара да спрат с тази тактика. Да, това дава резултати, но е скъпо в дългосрочен план! Ползвайте платена реклама само за краткосрочни или сезонни кампании. Освен ако бюджета ви е неограничен.

Не мислете, че след като спрете рекламата, много хора са научили за магазина ви и продажбите му ще продължат! С недоволство ще забележите, че трафика ви веднага спира, а продажбите ви спадат... до нивата им преди да пуснете платена реклама. Тази статия написана още през 2009 година ще ви каже повече за предимствата и недостатъците на двете тактики: Платена реклама или оптимизация да избера.

Е, вече разбрахте защо са важни търсачките. Те от една страна ви докарват БЕЗПЛАТНО таргетиран трафик, тоест нови и нови потенциални купувачи, а от друга страна с еднократно извършена оптимизация, магазина ви може да бъде класиран високо за няколко десетки (или няколко хиляди) ключови думи и това да ви носи непрекъснато големи приходи - много пари.

Ами ако при търсене за 90% от продуктите ви, се класирате на първа страница на Google?

Да, тогава ще спечелите големите пари. Предлагаме ви това, което със сигурност ще доведе до по-висока възвръщаемост на средствата (ROI) и повишаване на продажбите ви: SEO оптимизация за вашия електронен магазин = евтино и непрестанно довеждане на много клиенти до магазина ви.

За момента в България няма друга фирма, класирала толкова електронни магазини на първа страница на Google колкото 3D Уеб дизайн. Защо през годините се получи така?

Информация за фирмата ни 3D Web Design, за оптимизацията ни и онлайн магазините ни:

изработка на онлайн магазин

Защо точно 3D Уеб дизайн да оптимизира сайта ми? Защото Ние изработваме и оптимизираме Качествено онлайн магазините. Как го правим можете да разберете тук: как оптимизираме един нов интернет магазин. Едновременно с изработката на онлайн магазини (за осем години имаме изработени над петстотин магазина) сме и топ фирма за SEO оптимизация в България, като предлагаме предимно услуги за оптимизация на едро (голяма част от Българските фирми за оптимизация на сайтове ни ползват като подизпълнител когато класират клиентите си), но работим и с крайни клиенти - собственици на online магазини.

изработка на електронен магазин

Тоест, всичко за което би се досетил или би поискал един потенциален клиент, го имаме вече готово. Целият този опит ни дава възможност да предложим една ниска цена за изработка и оптимизиране на всеки вид магазин за който се сетите, за всяка българска ключова дума за която си помислите!

Тази страница от сайта ни ще ви даде максимална яснота за това какво правим, как оптимизираме и какво сме постигнали да момента, в смисъл: Това което предлагаме, постигнали ли сме го вече, на колко сайта и колко от тях са онлайн магазини: SEO оптимизация портфолио - класирани от 3D Уеб Дизайн сайтове в Google: постижения и резултати на сайтове по които сме работили през годините.

Препоръки за разпределение на бюджет за интернет магазин:

Тоест, дори да сте платили за изработка на електронен магазин наистина много-много пари, без последващото му оптимизиране и промотиране, магазинът ви ще е обречен на неуспех.

Препоръките на 3D Web Design за парите вложени първоначално в един магазин за да е успешен магазина са:

 • Ако бюджета ви за интернет магазин е 500 лева, за да имате успех, платете за самият магазин не повече от двеста лева, а останалите пари вложете в линк билдинг. Това ще покачи класирането му и продажбите ви. А след като спечелите повече пари, ще можете да ги вложите в подобряване изработката на магазина или в още link building и оптимизация.
 • Ако бюджета ви за интернет магазин е 700 лева, платете за самият магазин не повече от триста лева - останалите пари вложете в оптимизация и линк билдинг.
 • Ако бюджета ви за интернет магазин е Хиляда лева, платете за самият магазин не повече от петстотин лева - останалите пари вложете в оптимизация и линк билдинг.
 • Ако бюджетът ви за магазин е Хиляда и петстотин лева, платете за изработката на магазина до седемстотин лева - останалите пари вложете в оптимизация и/или евентуално малко реклама.
 • При бюджет за магазин 2000 и повече лева, платете за изработката на магазина до макс. 1000 лева - останалите пари вложете в оптимизация и/или евентуално малко реклама.
 • При бюджет на магазина ви 5000 и повече лева, платете за изработката на магазина до макс. 2000 лева - останалите пари вложете в оптимизация и/или евентуално малко реклама.
 • Имайте предвид че изработката на средният български онлайн магазин струва около 450 лв. а оптимизацията на средният български online магазин струва около 350 лв. (спрямо цените на 3D Web Design).
 • Горното означава че със съществено по-ниски бюджети за изработка и оптимизация от посочените средни, няма да имате много шансове за успех.

Кога трябва да се започне оптимизацията на един магазин онлайн и какъв е правилният ред на действие?

Имайте предвид, че няма голям смисъл да си губите времето в момента с вкарване на продукти денонощно. Ако към сайта не се пуснат линкове от поне 50-100 различни качествени сайта, просто няма да има кой да ги види и купи (средният Български онлайн магазин има връзки от между 50 и 100 различни домейна). Тоест, правилният ред на действие при SEO-то на магазин е следният:

 • Въвеждат се в сайта ВСИЧКИ категории и подкатегории и се настройват правилно. Това означава да напишете правилното име на категория, правилното описание на категорията и правилният урл адрес. Особено за урл адреса трябва да сте напълно сигурни какво правите - той не трябва да се променя никога след това (освен в крайни случаи).
 • Въвеждат се някакви продукти - и 10-20 продукта са достатъчни за начало.
 • Започва се SEO оптимизация на магазина (не се оптимизират страници на продукти, а страници на категории, така че няма голямо значение дали вътре имате 20 или 2000 продукта, важното е да има някакви).
 • След това се продължава работата по продуктите.
 • Вкарването на продуктите се прави в точно този момент, защото от момента на започването на оптимизацията, до момента в който сайта ви излиза на позиции в Google, минават поне 2-3 месеца.
 • Ако искаме продажбите на сайта да тръгнат по-бързо, тоест, ако искаме веднага да ни тръгнат продажби, се пуска реклама в Google Adwords.
 • Важно е да се знае, че ако до момента не сте правили рекламни кампании в Google Adwords и се опитате да си пуснете реклама сами, ще загубите стотици левове - опитайте и ще разберете за какво говоря. Google Adwords е цяла наука - най-краткия добър курс който съм виждал може да ви научи да работите с този инструмент на Гугъл за 2-3 месеца - по 4 учебни часа на ден, ТРИ пъти в седмицата.
 • Евтин вариант е да ви се направи рекламна кампания от специализирана фирма като 3D Уеб дизайн, а след като имате готовата кампания с настройките във вашия Adwords акаунт, вече ще се справите и сами - когато имате пример от който да гледате, е много по-лесно.
 • Какви са цените на 3D Web Design за професионална настройка на рекламна кампания в Google Adwords?
 • 3D Уеб дизайн предлага настройка на малки рекламни кампании за Google Adwords на цена от само 80 лв. Свържете се с нас и ще ви изпратим подробното описание.

Оферти и цени за seo оптимизация на онлайн магазини

Предложението ни е комплекс от няколко неща: Качество, начин на изработване на този тип сайтове (Onpage SEO оптимизация) и Offpage SEO оптимизация (линк билдинг).

Onpage SEO оптимизация: ние в 3D Web Design постигаме бърз резултат евтино със съдържание плюс качество на изработка на магазините. Това всъщност е и най-правилния начин, тъй като Google непрекъснато усъвършенства алгоритмите си, а резултатите получени с този вид оптимизация са гарантирани.

3D Web Design предлага Onpage Seo (вътрешна оптимизация) за следните популярни CMS системи: OsCommerce, Zen Cart, OpenCart, Joomla базирани (за всички компоненти), WordPress базирани - за всички плъгини. Предлагаме тази услуга и за друг вид сайтове изработени с други системи, а също и за къстъм магазини.

Какво значи Onpage Seo оптимизация за един магазин изработен от 3D Web Design? Означава че интернет сайта ви се изработва по всички правила на Google, спазва се правилната структура на страницата, генерират се seo friendly линкове на сайта ви, изработва се sitemap. И още: Title, meta keywords и meta description се променят автоматично в зависимост от това в коя страница се намира потребителят, премахва се session id за търсачките, а също и няколко други наши трика. Като все пак знайте, че ползваме само 100% разрешени от търсачките техники!

Как се прави можете да разберете тук: Как 3D Web Design планира и оптимизира сайтове.

Цени за вътрешна оптимизация (OnPage Seo) на онлайн магазини:

 • Цена за оптимизация на магазини базирани на Джумла - по запитване, в зависимост от ползвания компонент. Примерна цена между 50 и 150 лева.
 • Цена за вътрешна оптимизация на Зен Карт магазини - след запитване, в зависимост от конкретния случай. Примерни цени между 50 и 100 лева.
 • Цени за OnPage оптимизация на OpenCart магазини - стандартна услуга - цена 80 лева.
 • Цени за вътрешна оптимизация на OsCommerce магазини - стандартна услуга - цена 90 лева.
 • Цена за оптимизация на магазини базирани на WordPress - в зависимост от ползвания плъгин. Примерна цена между 50 и 100 лева.
Линк билдинг услуги 3D Уеб дизайн предлага за всички видове сайтове и системи - и за магазини на Български език, и за англоезични магазини на Английски език. Линк билдинг услуги за сайтове на други езици освен Английски и Български за момента не предлагаме.

Offpage SEO оптимизация (или линк билдинг услуги). Тук в нашия сайт са публикувани всички наши оферти за линк билдинг на онлайн магазини и сайтове. А тук са публикувани препоръчителни пакети за комплексна оптимизация за сайтове и магазини с цени от двеста до петстотин и петдесет лева - цени които всеки българин може да си позволи.

Как да поръчам изработка на магазина ми от 3D Уеб дизайн и как да поръчам оптимизация за моя магазин? Поръчай сега: поръчай изработка на качествени онлайн магазини или поръчай SEO оптимизация за магазина си.