Offpage seo оптимизация, Off page seo

(33 гласа, оценка 4.97 от 5)


Off Page Seo - оптимизация за търсачки OffPage

Seo оптимизация Фактори за класиране в Google за Off page seo оптимизация

Офпейдж сео (Off page seo или още наричана на български "външна оптимизация" или "линк билдинг", а също и "link building" на английски) означава че се оптимизира извън сайта ви, работи се по други уеб сайтове - seo оптимизатора работи OffPage (извън вашия уеб сайт). При този тип оптимизация се пишат големи количества текстове и те се публикуват в много, различни сайтове.

Защо се извършва Off Page Seo оптимизацията?

Off Page оптимизацията се извършва... просто защото дава силен ефект! Картинката отдолу и едната отгоре горе показват как алгоритъма на Гугъл отчита доколко е достоверен сайта ви и доколко може "да му се вярва" (тоест, къде да го класира при съответното търсене). Това което вие пишете сами в сайта си (това което пишете за себе си) е много по-маловажно от това което казват другите за вас. А това което казват другите сайтове за Вашият уебсайт стават именно публикациите които се пускат за Offpage seo оптимизация и съдържат линк към сайта ви, името на сайта, фирмата или продуктите ви.

google algorithm Фактори за класиране

Как се извършва Off Page Seo оптимизация?

Няколко от начините за извършване на Offpage seo оптимизация са:

 • Прес релийзи.
 • Размяна на линкове, обмен на линкове между един или повече уеб сайта.
 • Регистрации в директории.
 • Постове в социални мрежи и популяризиране на сайта ви в социални мрежи.
 • Публикуване на качествени статии за вашия сайт на други сайтове. Като е добре съдържанието на статиите да е качествено и полезно за потребителите за да получите в пъти по-силен ефект.
 • Създаване на цели сайтове, форуми и блогове с единствената цел да повишат класирането на вашия уеб сайт и да го популяризират.
 • Изработка на сателитен сайт, линкващ основния (остаряла тактика, вече не се практикува).
 • Създаване на огледални (mirror) сайтове (остаряла тактика).
 • Купуване на линкове (остаряла тактика с ограничено приложение).

Важно е да знаете, че:

 1. Този тип оптимизиране е много трудоемко, а оттам и скъпо.
 2. Когато се извършва този вид оптимизация, се пишат големи количества уникални текстове което като услуга се нарича SEO копирайтинг.
 3. Всеки текст се публикува заедно с линк към сайта ви във всеки сайт. Това се прави в МНОГО на брой различни сайтове. 1, 2, 3, 5 публикации и малко на брой линкове не водят до почти нищо за сайта ви.
 4. За максимален ефект се публикува по ЕДНА публикация и ЕДИН линк в един сайт. Тоест, трябва да се публикуват сто различни публикации във 100 различни сайта, а не да се сложат 100 линка към сайта ви във само един сайт! Ако направите последното, рискувате наказание от Google!
 5. Съотношението вложени пари-ефект за сайта ви е поне два пъти по-лошо спрямо другият вид оптимизиране на сайт - OnPage seo оптимизацията.
 6. Важно е да знаете че seo услугите за линк билдинг нямат нищо общо с услугата изработка на сайт! Тоест, такъв тип услуги не са включени в цените за изработка на сайтове.

Защо да избера 3D Web Design за OffPage Seo оптимизация на моя сайт?

Отговорът е прост: Когато искате да сте класирани в Google за средно-трудни или за трудни ключови думи, класирането на сайта ви зависи на над 65-70% от линк билдинга му и популяризирането му в социалните мрежи! Затова и се набляга предимно на тези услуги - те дават най-силен ефект. А кой е най-силния параметър на линк билдинга: От колко различни качествени сайта сочат линкове към сайта ви. Тоест, трябват ви линкове от много на брой различни домейни, най-добре по един линк от сайт. И тук вече може да ви дойде наум, че фирмата която ще извършва за вас линк билдинг услуги ТРЯБВА да има МНОГО на брой лично нейни сайтове.

Намерили сте фирма която ще оптимизира сайта ви? Чудесно! Попитайте ги колко ТЕХНИ сайта имат на вашата тематика.

Знаете ли, че повечето фирми за SEO оптимизация в България не разполагат с по повече от 20-30 уеб сайта тяхна собственост? 3D Web Design притежава 370 Български сайта и около 120 Англоезични. Офертите за линк билдинг услуги в сайтовете собственост на 3D Web Design са тук.

Прочетете още: как извършваме SEO оптимизация на сайт или потърсете в Google за OffPage Seo (вижда се ясно и на тази снимка от резултатите в Google) или вижте нашите успехи - примери за успешен линк билдинг извършен за уеб сайтове на наши клиенти: нашето Seo портфолио.

OffPage seo оптимизацията в комплект с правилно OnPage Seo оптимизиране дава още по-висок резултат, но е и по-скъп. 3D Уеб Дизайн е фирма, изработила много уеб сайтове (до момента над 1450 изработени сайта - 12.06.2017 ). Разполагаме с голям брой наши уеб сайтове които са развивани с години (над 350 БГ сайта и над 100 англоезични) и можем да класираме в Google бързо всеки Български уеб сайт на всякаква тематика.

Предлагаме отлични пакетни цени за OffPage оптимизацията на всеки БГ или англоезичен сайт. Разполагаме с огромни възможности за публикуване на линкове в англоезични сайтове и в български сайтове просто защото сайтовете са наши. Отделно от нашите сайтове, имаме възможности и за публикуване в сайтове на големи Български и Англоезични медии. Това е много подходящо за областите с най-висока конкуренция като пари, недвижими имоти, форекс, банки, дизайн, уеб, софтуер, техника и IT, кредити, мебели, хостинг и други.

SEO услуги за OffPage Seo на 3D Web Design:

Отзиви от SEO услугите на 3D Web Design:

Можете да прочетете тук: отзив за нашите копирайтинг услуги и още много други отзиви за SEO услугите на 3D Уеб дизайн.

Откъде да поръчате външна оптимизация на сайт в 3D Web Design:

В нашият сайт можете да подадете от тук запитване за seo оптимизация. Свържи се с нас сега: на телефон 0898615736 или по имейл: Контакти.