Топ десет SEO оптимизация лидери, Seo консултанти

(4 гласа, оценка 4.25 от 5)


Топ 10 списък на най-големите лидери, консултанти и специалисти в SEO оптимизацията

Проучването показва, че тези Десет най-големи лидери в SEO (оптимизация на уеб сайтове) контролират 80% от сайтовете, които се показват в началото на SERP.

Тези консултанти са подбрани ръчно от Didier Bizimungu чрез широки изследвания и анализи. Те са хората, които помагат SEO индустрията да работи. Подредени са по влияние и по стажа, който имат в SEO индустрията.

1. Daron Babin

Daron Babin, SEguru (seguru.com), е собственик на известното Webmaster радио и един от основателите на SEO. Основател и главен изпълнителен директор на една от световно известните компании, SEO, Absolute Marketing International, той наистина заслужава това място. Известен инцидент е случилото с с V7N на John Scott.

2. Matt Cutts

Мат Cutts е ръководител на екипа на Google Webspam team, който е започнал като софтуерен инженер. Работата му в Google като лидер на спам тима му дава значително количество познания за SEO оптимизацията. Той дори има свое собствено персонализирано название "cutlets". Той знае всички актуализации и ъпдейти, които ще се случат в Google SERPs и има значително количество редовни читатели, чете се наистина от всеки значим в SEO индустрията. На вас не ви ли се иска да знаете предварително какво ще се случи в Google?

3. Rand Fishkin

Rand Fishkin несъмнено е вторият след най-влиятелните SEO лидери. Той притежава една от водещите фирми, наречена Moz. Bill Slawski казва “Moz really has only been around about a couple of years, which makes SEOmoz’s rise to prominence all that more remarkable.”

4. Jim Boykin

Джим Boykin е главен изпълнителен директор на SEO фирмата We Build Pages, която е добре позната. Известен е и неговия Internet Marketing Blog, специализиран в link building.

5. Aaron Wall

Aaron Wall е собственик на известната и невероятна SEO книга SEO Book. От всички прехвалени SEO книги тя е единствената достойна в класациите.

6. Danny Sullivan

Дани Съливан обича да остава на заден план, но той е немаловажния човек, стартирал Search Engine Strategies, както е и основател на Search Engine Watch. Той също е SEO консултантска фирма, наречена Calfia Consulting, да не споменаваме че е собственик и основател и на новия Search Engine Land.

7. Barry Scwartz

Бари Шварц е главен изпълнителен директор на RustyBrick Inc. и собственик на Search Engine Roundtable блог. Модератор в Search Engine Watch форумите, Cre8asite форуми и няколко други, той се счита за един от най-добрите източници, когато става въпрос за SEO. Той е символ на предложението за женитба на съпругата му през ask.com и е първото по рода си предложение за сватба чрез търсачката.

8. Bill Slawski

Bill Slawski е SEO собственик на Sea Inc. една от водещитеg SEO фирми. Неговия Sea Inc. блог е непрекъснат източник на информация за SEO експертите и заради коректния му и честен подход към оптимизация.

9. Todd Malicoat

Todd Malicoat, също познат като Stuntdubl, е основател и главен изпълнителен директор на консултантска SEO фирма, наречена Met4Creations. Ветеран и SEO консултант Тод поддържа известния Mr. Ploppy tool list, който е списък на почти всички SEO инструменти. Той също работи в We Build Pages на Jim Boykin.

10. Andy Beal

Andy Beal е основател на Fortune Interactive, компания, известна със своя search engine marketing. Основател и собственик на пазарния Marketing Pilgrim блог той има отношение най-вече към търговията, но с едно тире към SEO всеки път и завинаги. Известно е, че с него са работили такива компании като Motorola, CitiFinancial, Lowes, Quicken Loans, DeWALT, NBC and Smarter.com.