Google SEO оптимизация ръководство за оптимизиране за Google

(6 гласа, оценка 5.00 от 5)


Google SEO оптимизация - ръководство и препоръки

Оптимизация за Google и Оптимизиране за Google (според самите Google)

Тази страница е стартово Ръководство с препоръки за изграждане на web сайт според уеб стандартите за максимална успеваемост в търсачки и оптимизиране за Google. То е написано от екипа на Гоогле на английски език и е преведено тук на Български език от нас.

Search Engine Optimization - First Starter Guide

Стартово ръководство за оптимизация за Google и другите търсачки. Добре дошли в стартовото ръководство за Seo оптимизация за търсачки от Google. Този документ за първи път е започнал като опит на Помощния екип на Google да ви помогне, но ние решихме, че би бил точно толкова полезен и за уебмастъри, които са нови за темата за оптимизация на уеб сайтове и желаят да подобрят своите сайтове, за взаимодействие с потребителите и търсачките.

Въпреки, че това ръководство няма да ви каже всички тайни, които автоматично ще пратят Вашия сайт първи на страницата на Google търсене (съжалявам!), то то ще ви помогне много. Следвайки най-добрите примери, описани по-долу ще улесните търсачките да индексират съдържанието ви и ще ви помогне да класирате сайта си по-добре (искам и аз на първа страница на Google :) ).

Seo оптимизацията на уеб сайтове често е правенето на много, но малки промени по части на уебсайта. Когато се разглеждат поотделно, тези промени могат да изглеждат като частични подобрения, но при комбиниране с други оптимизации, те биха могли да окажат забележимо влияние върху вашия сайт потребителски опит и постижения в органичните резултати от търсене. Вие вероятно вече сте запознати с много от темите в това ръководство, защото те са важна съставка за всяка уеб страница.

Оптимизацията на уеб сайтове засяга само органични резултати от търсене, не важи за платени или "спонсорирани" резултати, като например Google AdWords. Въпреки това ръководството съдържа думите "търсачка" и ние бихме искали да кажем, че Вие следва да базирате своето решение за оптимизиране първо и преди всичко въз основа на въпроса: Какво е най-добро за посетителите на моя сайт.

Кои са основните потребители на вашето съдържание и как се използват търсачките за да намерят потребителите вашия продукт. Бе твърде трудно за специфични за България търсения да получат класиране в органичните резултати от търсачките, които не можеха да доставят желаните резултати. Оптимизиране за търсачки на вашия сайт преди и около пускането на сайта в експлоатация е най-доброто възможно нещо което можете да направите, когато става въпрос за видимост в търсачките.

Като пример може да помогне за нашите обяснения, затова сме създали фиктивен уебсайт, за целите на нашето ръководство. Ето и малко информация за сайта, който ще използваме за пример за нашата оптимизация:

Вашият сайт може да бъде по-малък или по-голям от това и да предлага неизмеримо различно съдържание, но оптимизацията ще обсъжда теми по-долу, които следва да се прилагат за обекти от всякакъв размер и вид. Надяваме се нашето ръководство да ви даде някои нови идеи за това как да подобрите своята интернет страница, а и ние искаме да чуем вашите въпроси, мнения и истории за успеха на Google Webmaster Help група.

Създавайте уникални, но точни заглавия на страницата си.

Заглавие тага разказва както за потребителите, така и търсене на двигателите каква е темата на дадена страница. В тага трябва да бъде поставен в рамките на <head> тага на HTML документа. В идеалния случай, че трябва да се създаде уникален заглавие за всяка страница на вашия сайт. Заглавието на началната страница за нашия сайт, който изброява фирмата и три главни Фокуса в документа се появява в страницата с резултати от търсенето, съдържанието на заглавието маркер обикновено ще се появят в първия ред на резултатите.

(Ако не сте запознати с различните части на Google резултати от търсенето, може да искате да проучите анатомията на резултат от търсене на видео чрез Google Мат Cutts инженер, а това е полезно Диаграма на страницата с резултати от търсене на Google.) думите в заглавието са удебелени, ако те се появяват в потребителската заявка за търсене. Това може да помогне на потребителите, като признак че страницата е вероятно свързана с тяхното търсене. Заглавието на началната си страница може да посочим името на вашата интернет страница / Бизнес и би могло да включва и други бита на важна информация както на физическото местоположение на стопанска дейност или може би няколко от основните си продукта или ключови думи.

Добри примери за съставяне на страница, заглавие и тагове при SEO оптимизацията

• То трябва точно да описва съдържанието на страницата - Изберете заглавие, което ефективно да комуникира с темата на съдържанието на страницата.

Избягвайте при оптимизация за Google:

• избор на заглавие, което няма отношение към съдържанието на страницата
• използване по подразбиране или неясни заглавия като "Без заглавие" или "нова страница 1"
• Създаване на уникално заглавие тагове за всяка страница - всяка от страниците си в идеалния случай трябва да има уникален маркер Заглавие , който помага на Google да разбере как страницата се различава от останалите на вашия сайт.
Избягвайте:
• използване на тага Заглавие на всички ваши страници на сайта ви - или на голяма група от страници.
• Използвайте кратки, но описателни заглавия - Дялове могат да бъдат и кратки и информативни. Ако заглавието е прекалено дълго, то Google ще показва само част от него в резултат от търсенето.
Избягвайте:
• използване на изключително дълги заглавия, които са безполезни за потребителите.
• Ненужни ключови думи в заглавието.

Ползвайте "Описание" мета таговете


Мета таговете на страниците дават на Google и на другите търсачки резюме на това, което е около страницата ви. Като имате предвид, че страницата и заглавието може да имат няколко думи или фраза, едно описание и едни мета тагове могат да бъдат едни или два реда кратък параграф. Google Webmaster Tools осигурява удобен анализ на съдържанието, и показва мета таговете, които са или твърде къси, дълги, или повторени много пъти (на една и съща информация). Подобно на <title> маркерът, описанието мета таг се поставя в рамките на <head> тага на вашия HTML document.

Описание мета таговете са важни, защото Google може да ги използвате като откъси за вашите страници. Имайте предвид, че ние казваме "може", защото Google може да избира дали да се използва съответния раздел на вашата страница като видим текст. Освен това, Google може да използва за вашия сайт описанието му в Open Directory Project (DMOZ) ако вашият сайт е регистриран там. Добавянето на мета таговете описание на всяка от страниците е винаги добра практика, в случай, Google не може да намери добър подбор на текста за използване в откъс. Във Webmaster Central блога има информативен пост за подобряване на откъсите с по-добро описание за мета тагове. Откъсите се появяват под заглавието на страницата и горе на страницата URL в резултата от търсенето.

Подобряване на структурата на Вашите URL адреси

Създаване на описателни категории и имената на документи на вашия уебсайт не може да помогне само да запазите вашия сайт по-добре организиран, но той също може да доведе до по-добро индексиране на документите bysearch двигатели. Също така можете да създадете лесно, "friendlier" URL-ите за тези, които искат да се свърже към вашето съдържание.
Посетителите могат да бъдат уплашени с изключително дълъг и загадъчен URL адрес, който съдържа няколко разпознаваеми думи.

Добри примери за изграждане на URL структура за оптимизиран за Google сайт

• Използвайте думи в URL-ите - URL-ите с думи, които са подходящи за съдържанието и структурата
са friendlier за ориентирането на посетителите на Вашия сайт. Посетители ги помня по-добре и биха могли да бъдат по-склонни да се свърже с тях.

Избягвайте:
• използване на URL-дълги с ненужни параметри и сесия на документи за самоличност
• избора на страницата родови имена като "page1.html"
• прекомерно използване на ключови думи като "Бейзбол Бейзбол картички-картички-бейзболна
cards.htm "
• Създаване на прост указател структура - Използвайте директорията структура, която организира вашето съдържание
добре и е лесен за посетителите да знам къде те са най на вашия сайт. Опитайте се да използвате вашите указател
Структурата да се посочи вида на съдържанието намери на този адрес.
Избягвайте:
• Като дълбока гнездене на subdirectories като ".../ dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6 /
page.html "
• използване директория имена, които нямат отношение към съдържанието в тях • Осигуряване на една версия на URL за постигане на документа - за предотвратяване на потребителите да свързва към една
версия на URL и др свързване към друга версия (това може да разделим на репутацията на
между съдържанието на URL-ите), се фокусира върху използването и отнасящи се към една URL в структурата
и вътрешен обвързване на вашите страници. Ако все пак установите, че хората имат достъп до същото съдържание
чрез множество URL-и, за създаване на 301 пренасочат от не-предпочитани адреси в доминираща URL е едно добро решение за това.
Избягвайте:
• Като страници от поддомейни и в главната директория (напр. "domain.com /
page.htm "и" sub.domain.com / page.htm ") достъп до същото съдържание
• смесване WWW. и не-WWW. версии на URL адреси в своя вътрешна структура, свързващи
• използване на нечетен капитализация на URL адреси (много потребители очакват по-ниски случая URL-и

Направете сайта си лесен за навигиране

Навигацията на сайта е важна за подпомагане на посетителите бързо да намерите съдържанието и те искат. Той може да спомогне също така търсачките разбират какво съдържание уебмастъра мисли, че е важно. Въпреки че
Google търсене резултати се предоставят на ниво страница, Google също така обича да има смисъл от това, което една роля страница играе в по-голяма снимка на сайта.


Всички сайтове имат вкъщи или "корен", която обикновено е най-посещаваната страница на сайта и
започване на мястото на навигацията за много посетители. Освен ако сайта ви има само една шепа от страници, Вие трябва да мислите за това как посетителите ще премине от общ страница (главната ви страница) към страница, съдържащ повече специфично съдържание. Имате ли достатъчно страници конкретна тематична област, че това няма смисъл да създаване на страница, описващ тези свързани страници (напр. главната страница -> връзка с тази тема обява -> специфична тема)?


Имате ли стотици различни продукти, които трябва да бъдат класифицирани в множество категории и подкатегории?

Директорията структура за нашият сайт е проста страница на вашия сайт, който показва структурата на вашия сайт, и обикновено се състои от йерархични малки обяви на страниците на вашия сайт. Посетители да посетите тази страница, ако те имат проблеми, намирането на страниците на вашия сайт. Докато търсачките също ще посети тази страница, да обходим добро отразяване на страниците на сайта си, тя е основно насочена към човека посетителите.


Един XML Карта на сайта (горния случай) файл, който можете да подадете чрез на Google Webmaster Tools, прави е по-лесно Google за разходка из страниците на вашия сайт. Използвайки Карта файл е също и един начин (въпреки че Не се гарантира), за да кажем на Google коя версия на URL бихте предпочитате като Canonical един (напр. //brandonsbaseballcards.com/ или //www.brandonsbaseballcards.com/; повече за това какво е
предлага на домейн). Google допринесе за създаването на скрипт с отворен код за да ви помогне да създадете Карта на сайта файл за вашия сайт. За да научите повече за карта на Сайт в Google Webmaster Помощен център има полезно ръководство за Карта на сайта файлове.

Добри примери за навигация на сайта

Създаване на естествено протичащи йерархия - Уверете се, че толкова лесно, колкото е възможно потребителите да премине от Общото съдържание на по-специфични съдържание Те искат на вашия сайт. Добави навигация страници когато тя има смисъл и ефективна работа на тези в своята вътрешна връзка структура.

Избягвайте:

създаване на комплексни мрежи на навигацията връзки, свързващи например всяка страница на вашия сайт към всяка друга страница

 • създаване на комплексни мрежи на навигацията връзки, свързващи например всяка страница на вашия сайт към всяка друга страница
 • Ще борда с нарязване и dicing съдържанието си (това отнема двадесет клика, за да стигнем до дълбоко съдържание)
 • Използвайте най-вече текст за навигация - Контролинг-голямата част от навигацията от страница до страница от сайта си чрез текстови връзки улеснява търсачките да обходи и да разбере Вашия сайт. Много потребители предпочитат също така да приключваме други подходи, особено за някои устройства, които може да не се справя светкавица или JavaScript.
 • имат навигация, базирани изцяло на падащите менюта, изображения, или анимации (много, но не всички търсачки могат да откриете такива връзки на даден сайт Но ако даден потребител може да достигне всички страници на сайта чрез нормални текстови връзки, това ще подобри достъпността на вашия сайт; повече за това как Google сделки с нерезиденти на текстови файлове)
 • Използвайте "breadcrumb" навигация - A breadcrumb е ред на вътрешните връзки в горната или долната на страницата, която позволява на посетителите бързо да навигирате върна към предишния раздел или коренът страница. Много breadcrumbs са най-общите страница (обикновено главната страница), тъй като първо, лява най-връзка, както и списък на по-специфични точки, за да вдясно.
  Breadcrumb линкове се появяват по-задълбочена статия страница на нашия сайт • сложат HTML страница Карта на сайта си и използва XML файл Карта на сайта - A Simple
  Карта страница с връзки към всички страници, или най-важните страници (ако имате стотици или хиляди) на вашия сайт може да бъде полезен. Създаване на XML файл за вашата Карта на сайта Сайт помага гарантира, че търсачките разходка из страниците на вашия сайт.

Избягвайте:
• Не позволявайте HTML страницата на картата на сайта ви да стане с прекъснати връзки
• да създавате HTML карта на Сайт със страници, които просто са изброени, без да са организирани, Например по теми
• да разгледаме какво се случва, когато потребителя премахва част от вашия URL - Някои потребители може да навигация сайта си по странни начини, за да се изпревари това. Например, вместо да използват breadcrumb на връзките на страницата, потребителят може да свалям част от URL в надеждите на намиране на по-общи съдържание.

Той или тя може да посетите //www.brandonsbaseballcards.com/news/2008/upcoming-baseball-card-shows.htm, но след това въведете //www.brandonsbaseballcards.com/news/2008/ в браузъра адрес бар, се счита, че това ще се покажат всички новини от 2008. Дали Вашия сайт са готови да покажат съдържание в това положение или ще го даде на един потребител е 404 ( "Страницата не е намерен" грешка)? Какво ще кажеш за преместване на Указател на ниво, за да //www.brandonsbaseballcards.com/news/?

Направете много полезната 404 страница - Потребителите ще идват от време на време към страница, която не съществува на вашия сайт, или чрез счупени линкове или като напишат грешен адрес. Като персонализирана страница 404 любезно, че ръководствата на потребителите Обратно към работна страница на вашия сайт може значително да се подобри на потребителя опит. Вашият 404 страница трябва вероятно да има връзка обратно към главната страница ви и може да предоставя линкове към популярните или сродно съдържание на вашия сайт.

Google дава 404 добавка, които можете да вградите в своята 404 страница, за да се пренесат автоматично много полезни функции. Можете да използвате Google Webmaster Tools за да намерите източници на URL причините за грешки за страници които не са намерени. (Not Found)

Избягвайте при оптимизация за Google:
• 404 страници, позволяващи да се индексират в търсачките (Уверете се, че вашия уебсървър е конфигуриран да даде 404 HTTP статус код, когато не съществува страници са отворени)
• Осигуряване само смътни съобщението като "не е намерен", "404", или липса на 404 страница на всички
• използване на дизайн за вашия 404 страници, която не е съвместима с останалата част от сайта.

Оферта за съдържанието и качеството на услугите
Създаване на непреодолими и полезно съдържание, най-вероятно ще повлияе на Вашия уебсайт повече от някоя от останалите
фактори обсъждат тук. Потребителите знаят добре съдържание, когато те виждат, че и най-вероятно ще искате да насочи други
потребителите към нея. Това би могло да бъде чрез публикации в блогове, социални медийни услуги, електронна поща, форуми или друг начин.
Органични или дума от устата вра е това, което помага за изграждането на сайта си репутация и с двете потребители и Google, и тя рядко идва без качество content.A Blogger открие частица от твоето съдържание, обича го, а след това препратки го в блога пост

Въпреки че съдържанието, което може да се създаде по всяка тема, по която да си, ето някои препоръча най-добрите примери:

Добри примери за публикуване на съдържание

• Писане лесен за четене текст - Потребителите ползват съдържание, което е добре написана и лесно да се следват.

Избягвайте:
• Писмено помия текст с много правописни и граматически грешки
• включването в текста изображения за текстова съдържание (потребители могат да искате да копирате и
вмъкнете текст и търсачки не може да го прочете)
• Останете организирана около темата - Тя винаги е от полза да организирате съдържанието си, така че
посетителите имат добро чувство за съдържанието когато една друга тема, започва и свършва. Разрушаване
Вашето съдържание се на парченца логическо или участъците помага на потребителите си да намерят съдържанието бързо.

Избягвайте:

• дъмпинг на големи количества текст на различни теми, върху една страница, без да има параграф, подпозиция или трасе раздяла
• Използвайте съответния език - Мислете за думите, които потребителят може да потърсите за намиране на парче на вашето съдържание. Потребителите, които знаят много за темата могат да използват различни ключови думи в своите заявки за търсене, отколкото някой, който е нов за темата. Например, дълго време бейзбол фен може да потърсите [nlcs], акроним на Националната лига първенство сериали, а новите фенът може да се използва по-общи въпроса като [бейзбол плейофите]. В очакване на тези различията в поведението на търсенето и счетоводни за тях, докато пишете съдържание (като се използва добро съчетание от думи и фрази), могат да произвеждат положителни резултати.

Google AdWords осигурява удобен инструмент за Ключови думи, който ви помага да разгледате новите вариации на ключови думи и виждате приблизително обема на търсене за всяка ключова дума. Освен това, Google Webmaster Tools ви помага с топ заявки за търсене на Вашия сайт, там се появяват и тези, които довеждат най-много потребители на Вашия сайт.
• Създавайте свежо, уникално съдържание - новото съдържание не само ще поддържа съществуващата маса от Ваши посетители да се завръща на сайта ви, но и ще привлича нови посетители.

Избягвайте при Google оптимизация:

 • Копиране на съдържание - то ще донесе лоши неща за сайта ви.
 • Дублиране на два и повече от два екземпляра-версии на вашето съдържанието в сайта си

Препоръки за Google оптимизация:

 • Оферта за изключително съдържание или услуги - помислете за създаване на нова, полезна услуга, която никой друг Сайт не предлага. Вие също може да се напише оригинално парче на научните изследвания, развали вълнуваща новина история, Други сайтове може да нямат ресурси или експерти, за да направи
  тези неща.
 • Създаване на съдържание преди всичко за потребителите си, а не търсачките - Проектиране сайта си около посетителите си нужди като в същото време се, че вашият сайт е лесно достъпна за търсачките
  обикновено се дава положителни резултати.

Избягвайте:

 • въвеждане на множество излишни ключови думи, насочени към търсачките, които са досадни или дразнещи за потребители
 • блокове текст като "честите грешки, използвани за достигане на тази страница"
 • Да криете текст от потребителите, но да го показвате на търсачките

Оптимизиране на използването на изображения

Изображения може да изглеждат като обикновени компонент на вашия сайт, но можете да оптимизират използването на тях. Всички изображения могат да имат отделни файла и "ALT" атрибут, които трябва да приемате като предимство. В "ALT" атрибута ви позволява да се определи алтернатива текст за снимката, ако тя не може да бъде показан за някои причина. Нашите ALT текст тук е кратко, но точно описание на изображението

Нашия образ не беше показан на потребителя по някаква причина, но ALT текст беше.
Друга причина е, че ако използвате изображение като връзка на ALT текст, за това изображение ще бъде третирана Подобно на котва текст с текстов линк. Все пак, ние не препоръчваме да използвате прекалено много изображения за връзки във вашия сайт навигацията при текстовите връзки биха могли да служат на една и съща цел. И накрая, оптимизиране на Вашето изображение имената и ALT текст, го прави лесен за търсене на изображения проекти, като Google търсачката на картинки По-добре разбира вашите изображения.

Добри примери за оптимизиране на изображения

Използвайте кратки, но описателни имената и ALT текст - Както мнозина от други части на страницата насочена за оптимизация, имената и ALT текст (ASCII езици) са най-добре, когато те са кратки, но описателни.

Направете ефективно използване на robots.txt

"robots.txt" файла разказва на търсачките дали те могат да получат достъп до сайта и да обходят части на вашия сайт. Този файл, който трябва да бъде наречена "robots.txt", се поставя в главната директория на вашия сайт.

Добри примери за robots.txt файл

Използвайте по-сигурни методи за чувствителна съдържание - Не трябва да се чувствам удобно използване
robots.txt за блокиране на чувствителна или конфиденциална материал. Една от причините е, че търсачките могат да Все още позоваване на URL-ти блок (показващ само URL, без заглавие или откъс), ако там се случи
да бъдат връзките към URL-някъде в Интернет (като referrer логове).

Също така, които не отговарят на изискванията или двоен търсачки, които не се признават Robots Изключване Стандарт биха могли да не изпълнявам указанията на Вашия robots.txt. Накрая, любопитен потребител може да разглежда директории или subdirectories във файла robots.txt и предполагам, URL адресът на съдържание, което искате youdon't виждал. Шифроването на съдържание или защита с парола с. Htaccess са по - сигурни алтернативи.

Бъдете наясно с rel = "nofollow" за връзки, rel="nofollow" линковете

Определяне на стойността на "rel" атрибут на връзка към "nofollow" Google ще покаже, че някои линкове на вашия Сайт, не трябва да бъдат последвани или да не предават репутацията на страници, свързани с Nofollow връзка. Ако линквате към сайт, на който не вярвате и не искате да се намали репутацията ви (има се предвид Google PageRank) , ползвайте nofollow атрибут.

Кога ще бъде полезно това ръководство и примерите към него?

Ако вашият сайт има блог с обществени коментари, връзките в рамките на
тези коментари може да мине репутацията ви към страници, които не са с подходящо за показване в търсачките съдържание.

Блог коментарите са области на страниците които са силно податливи на спам коментари. добавянето на Nofollow на тези линкове гарантира, че имате на вашата страница трудно спечелената репутацията на сайт без спам. Много софтуерни пакети за блогове автоматично слагат nofollow на потребителските коментари, но тези, които не могат, биха могли да се редактират ръчно за да направите това.

Този съвет също така да важи и за други области на вашия сайт, който може да включва потребителски генерирано съдържание, като например guestbooks, форуми, вик-табла, referrer малки обяви и др Ако сте готови да отговаряме за връзки, добавени от трети лица (например, ако commenter е доверен на сайта си), тогава няма нужда да използвате nofollow на връзките, но въпреки това, свързващи към сайтове, които Google може да повлияе на репутацията на собствения си сайт. Уебмастъра Помощен център има повече съвети за избягване на коментари спам, като използвате CAPTCHA и включване на коментар moderation.

A коментар spammer-ите оставят съобщение на някой от вашите постове, надявайки се да получи някои линк от вашите сайтове с репутация. Друга употреба на nofollow е когато си писане съдържанието и желаят да препратка интернет страница, но не искам репутацията ви да мине към нея. Така например, си представя, че Вие сте блога пост пише по темата на коментари спам и искате да призовавам сайт, който неотдавна коментар spammed вашия блог.

Добри примери за насърчаване на вашия уеб сайт

• блога около ново съдържание и услуги - Блогът публикува на собствения си сайт позволите да ви посетят база
знаете, че сте добавили нещо ново е отличен начин да получите дума за ново съдържание, или
услуги. Други уебмастъри, които следват вашия сайт или RSS емисия биха могли да изберем историята като добре.
• Не забравяйте за офлайн Промоция - Прилагане на усилията си в популяризирането на вашия офлайн фирма или сайт може да се възнаграждава. Например, ако имате бизнес сайт, се уверете,
неговото URL е в списъка на вашия бизнес карти, letterhead, плакати и др Вие също може да се излъчи периодични бюлетини на клиентите чрез пощата ги знам за ново съдържание на
Компанията в Интернет.
• знаят за социални медийни сайтове - Сайтове изградени около взаимодействие с потребителя и споделяне са направили
е по-лесно да съответстват на заинтересовани групи от хора със съответното съдържание.

Избягвайте:
• Опитвате се да насърчи всеки нов, малко парче съдържанието, което създавате отиди за големи,
Интересно позиции
• включващи сайта си в схеми, където да се изкуствено съдържание е превърната в
отгоре на тези услуги
• Добавяне на своя бизнес на Google за местния бизнес център - Ако пуснете местен бизнес,
добавяне на своята информация до Google местният бизнес център ще Ви помогне да достигнете клиенти на
Google Карти и уеб търсене. Уебмастъра Помощен център има повече съвети за насърчаване на Вашата местна бизнес.
• достигне до тези в сайта Ви, свързани с Общността - шансовете са, съществуват редица
на обектите, които покриват тема райони подобни на вашите. Отварянето на комуникация с тези сайтове
Обикновено полза. Горещи теми във вашата ниша или общност биха могли да искра допълнителни идеи за съдържание или изграждане на добри общността ресурс.

Възползвайте се от анализатора на уеб услуги - статистика, брояч на сайт

Ако сте подобрили за претърсване и индексиране на вашия сайт използвайки Google или други Инструменти за уебмастъри услуги, Вие сигурно сте любопитни за полети, идващи към вашия сайт. Уеб Analytics програми като

И накрая, Google предлага друг инструмент, наречен Google оптимизатор на уеб сайтове, който ви позволява да направите експерименти за да откриете какви промени ще произвеждат най-добрите реализации на посетителите. Това, в комбинация С Google Analytics и Google Webmaster Tools (вижте нашето видео използвайки "Google Trifecta"), е мощен начин да започнете да подобрите своя site.

Забележка: Линкове към повечето от цитираните тук услуги на Гугъл ще намерите на страница Линкове за Google, Seo оптимизация и търсачки