Seo оптимизация на онлайн магазин за парфюми

(3 гласа, оценка 5.00 от 5)


OnPage Seo оптимизация на електронен магазин за парфюми

Последния ни проект за  Seo оптимизация - електронен магазин за парфюми parfumi-market.com (и parfumi-market.net)

Сайта притежаваше много добро класиране по основната си ключова дума - парфюми. И толкова. Никаква откриваемост на подстраниците си, без значение дали са тези на категориите или на продуктите, тотална несъобразяване с уеб стандартите, маса грешки в HTML кода на сайта... списъка е доста дълъг.

Задачата бе да класираме и подстраниците на магазина на подобаващи места в търсачките тъй като повечето потребители не търсят за "парфюми" в търсачките, а за "конкретен продукт", а оттам и предполагаемо увеличение на посещаемостта на сайта с поне 30-50% и съответното увеличение на продажбите.

Какво е оптимизирано по сайта

  • Title, Keywords, Meta Description са приведени в съответствие с уеб стандартите - автоматичен модул за оптмизация на магазина, извличащ сам от базата данни всичко необходимо.
  • Seo Friendly Urls (адреси)
  • За два часа всички страници на магазина бяха преформатирани и подадена заявка до Google за преиндексиране на сайта.
  • Site Map на продуктите и на категориите в магазина
  • Site Map Ping до Google Web Master Tools
  • Изчистване на голям процент от грешките в HTML кода
  • Няколко модула за банери на най-различни позиции за по-пълен контрол върху сайта

Какво още може да се оптимизира при евентуално малко по-висок бюджет?

  • Ръчно напасване и проверка на най-важните страници - тези на категориите и най-важните подкатегории
  • OffPage Seo и линкове към най-важните категории (мъжки парфюми, дамски парфюми, тестери и страниците на производителите) до постигане на топ класирането им в Google.

Ефект от оптимизацията

Още е рано за проявяването на пълния ефект от проведената OnPage Seo оптимизация, но първите доказателства са на лице - екранни снимки от статистиките на Google за най-популярни заявки за търсене. Ясно се вижда още отсега че откриваемостта на сайта преди е била за много малко ключови думи и изрази и рязкото увеличение само за последния един месец. Вдигна се и количеството индексирани страници от Google от 8800 на 11400 (засега).

Има разлика, нали - вече повечето търсения са на първа страница на търсачките. Скоро всички ще са там, с което вече имаме два топ класирани онлайн магазина за парфюми оптимизирани от нас.

Какво е получил собственика на магазина? На ниска цена бърза оптимизация на магазина си и високо класиране в търсачките за огромен брой страници на продукти от електронния магазин.

Преди Оптимизацията След Оптимизацията