Превключи към мобилна версия на сайта

Seo оптимизация на онлайн магазин за парфюми

(3 гласа, оценка 5.00 от 5)


OnPage Seo оптимизация на електронен магазин за парфюми

Последния ни проект за  Seo оптимизация - електронен магазин за парфюми parfumi-market.com (и parfumi-market.net)

Сайта притежаваше много добро класиране по основната си ключова дума - парфюми. И толкова. Никаква откриваемост на подстраниците си, без значение дали са тези на категориите или на продуктите, тотална несъобразяване с уеб стандартите, маса грешки в HTML кода на сайта... списъка е доста дълъг.

Задачата бе да класираме и подстраниците на магазина на подобаващи места в търсачките тъй като повечето потребители не търсят за "парфюми" в търсачките, а за "конкретен продукт", а оттам и предполагаемо увеличение на посещаемостта на сайта с поне 30-50% и съответното увеличение на продажбите.

Какво е оптимизирано по сайта

  • Title, Keywords, Meta Description са приведени в съответствие с уеб стандартите - автоматичен модул за оптмизация на магазина, извличащ сам от базата данни всичко необходимо.
  • Seo Friendly Urls (адреси)
  • За два часа всички страници на магазина бяха преформатирани и подадена заявка до Google за преиндексиране на сайта.
  • Site Map на продуктите и на категориите в магазина
  • Site Map Ping до Google Web Master Tools
  • Изчистване на голям процент от грешките в HTML кода
  • Няколко модула за банери на най-различни позиции за по-пълен контрол върху сайта

Какво още може да се оптимизира при евентуално малко по-висок бюджет?

  • Ръчно напасване и проверка на най-важните страници - тези на категориите и най-важните подкатегории
  • OffPage Seo и линкове към най-важните категории (мъжки парфюми, дамски парфюми, тестери и страниците на производителите) до постигане на топ класирането им в Google.

Ефект от оптимизацията

Още е рано за проявяването на пълния ефект от проведената OnPage Seo оптимизация, но първите доказателства са на лице - екранни снимки от статистиките на Google за най-популярни заявки за търсене. Ясно се вижда още отсега че откриваемостта на сайта преди е била за много малко ключови думи и изрази и рязкото увеличение само за последния един месец. Вдигна се и количеството индексирани страници от Google от 8800 на 11400 (засега).

Има разлика, нали - вече повечето търсения са на първа страница на търсачките. Скоро всички ще са там, с което вече имаме два топ класирани онлайн магазина за парфюми оптимизирани от нас.

Какво е получил собственика на магазина? На ниска цена бърза оптимизация на магазина си и високо класиране в търсачките за огромен брой страници на продукти от електронния магазин.

Преди Оптимизацията След Оптимизацията