Seo тест за класиране със Seo Url на кирилица

(9 гласа, оценка 3.67 от 5)


Seo тест за класиране със Seo Url на кирилица и на латиница

Тест за силата на Url адресите в Serp не е необходим, отдавна е доказано, че те имат голямо значение, когато гониш максимално класиране, особено в ниша със силна конкуренция.

Поиграхме си с програмистката ни да разработим весия на софтуера ни за работа със Seo Url's на кирилица и за електронен магазин и за динамичен сайт, като всъщност такива версии имаше отдавна, но работеха коректно само на сървъри с UTF-8 енкодинг, на сървъри с Windows-1251 правеха проблеми.

В сайта ни бе пуснат и тест, инспириран от един мой разговор с БгКулинар, който трябва да докаже дали се класират по-добре статии с урл адреси на кирилица или с урл адреси на латиница. Двете статии са идентични като съдържание, разликата е само в Url адреса им, ще пратим Google да ги индексира и ще видим какво ще се случи след време.

--------------------

След няколкото дни тестове: Оказва се, че правилното функциониране на тези функции е пряко свързана с конфигурацията на сървъра на хостинга на съответния сайт, софтуера ви за пренаписване на урл адреси и енкодинга на сайта. Ако всичко не е изпипано няма да ви помогнат нито AddDefaultCharset или други mod_rewrite хитрини през .htaccess.

А когато всичко е направено по правилата и на сайта ви работят урл адреси на кирилица, класирането на съответната страница е с около 10-15% по-високо от аналогична уеб страница, но с урл адреси на латиница и с около 20-30% по-ниско от трета такава страница, но с урл адрес от вида: index.php?id=34.

Ами ако сайта ви е голям и в него има 500, 1000, 5000 или дори 10000 страници? Представете си как всички негови страници се класират в Google с 15% по-добре. Това би било достатъчно в повечето случаи да се вдигнат от втора на първа страница в резултатите на търсачката. Тогава максимално добре конфигурирания урл адрес би довел до повишаване на посещаемостта на сайта ви в пъти.

Полезна статия по темата: Урл адреси на кирилица или на латиница в сайт.

Нашето предложение за Seo Url на кирилица и на латиница

Ние успяхме да разработим нашия софтуер и за онлайн магазините, и за пакет динамичен сайт, като по желание на клиента сайта или онлайн магазина може да бъдат изпълнени по следните начини:

  • Урл адреси на кирилица - автоматично пренаписвани по правилата на Google за транслитерация;
  • Автоматично пренаписвани урл адреси на латиница - според правилата за транслитерация на Google;
  • Урл адреси на кирилица с възможност за ръчна промяна от администратора;
  • Урл адреси на латиница с възможност за ръчна промяна от администратора на сайта;
  • Системите ни са тествани на над двеста и петдесет онлайн магазина и над петстотин динамични сайта - работят перфектно и сайтовете се класират чудесно в Google и другите търсачки.
  • Цени за системите и конфигурацията - безплатно към услугите ни за изработка на сайтове.

Как и защо сео урл адресите не работят на сайтове с 1251 енкодинг?

Според уеб стандартите и начина на работа на Google и другите търсачки урл адреси на кирилица се проследяват само от уеб страници с utf-8 енкодинг! Ако имате сайт работещ на windows-1251 дори да успеете да направите работеща система линковете няма да се проследяват от търсачките.

А ако имате уеб сайт работещ на utf-8 енкодинг, но урл адресите не работят или работят, но търсачките не ги проследяват - свържете се с нас за платена консултация. Ще получите огромен ефект за сайта си на символична цена.