Уеб дизайн търсенето

(7 гласа, оценка 5.00 от 5)


Търсенето за уеб дизайн

Уеб дизайн търсене и seo

Защо уеб дизайн фирмите се лъжат да се класират за ключова дума уеб дизайн?

На екранната снимка се вижда ясно че така упорито гоненето имиджово класиране за ключова фраза уеб дизайн е тотално нерентабилно - хвърляш много усилия за да го постигнеш, а реалния потребител почти не търси за него и не клика на резултата - тоест възвръщаемостта на средствата за този ключова дума е почти никаква.

Много от уеб дизайн фирмите в България предлагат Seo услуги, проблема им е че повечето от тях не успяват да класират дори себе си. Когато пускаш проучване в инструмента за ключови думи на Google Adwords за да видиш за какво търсят потребителите се подлъгваш че има много търсения за ключова фраза уеб дизайн, но уловката е че за него всъщност търсят най-много самите фирми за уеб дизайн и... се състезават помужду си вместо да се концентрират в това да стават по-добри, да предлагат нови услуги и да печелят пари.

Търсенето за уеб дизайн

Класирането на 3D уеб дизайн и seo оптимизацията

Вижда се също така и къде има смисъл да си класиран и къде не. За мен преглеждането на тази статистика е доста досадно начинание тъй като не е тайна че 3D Уеб дизайн е най-добре класирания уеб сайт на уеб дизайн фирма в България и в резултат ми отнема половин-един ден.

Да, нашия уеб сайт не е класиран за много от тези търсения с нисък процент на възвръщаемост на първо място в Google, а само за няколко :) Няколко десетки. Само тези които си заслужават.

Доказателство: 3D Уеб дизайн е Класиран за огромен брой ключови думи в петицата на гугъл и за още по-голям брой ключови фрази в десетката на гоогле - затова и подробния преглед на статистиката си е поне половин ден работа :)

Скоро ще представя подробна статистика за по-високо класираните ключови думи в нашия сайт за да може всеки да види кои са те и да се опита да се помъчи малко за да се класира там. Е, на някого това ще донесе няколко десетки безсънни нощи, някои от вас просто не понасят загубите, но ще ви се наложи да се примирите... а може би и да помислите малко за новите високо производителни начини за класиране в гоогле :)

Просто няма сайт на друга уебдизайн фирма в България която да е класирана за абсолютно всички ключови думи около дейността си в топ 5 и топ 10 на Google. Примери: изработка сайт (с и без уеб, с и без на сайт, с разменени места отзад напред и обратно) , сайт дизайн (с и без уеб, с разменени места отзад и напред), уеб дизайн (слято и по отделно), оптимизация за търсачки, seo оптимизация, seo оптимизатор, seo оптимизатори, уеб дизайнер, уеб дизайнери и така нататък. Всичко това сочи към един домейн - нашия уеб сайт.

И не ми казвайте че някой си бил на първо място в Google за еди кое си търсене - никой освен нас не е класирал ЕДНА уеб страница за всички тези търсения наведнъж. И за разлика от колегите които са на първите места за едно от търсенията на нас класирането ни е безплатно и не плащаме за него дори и една стотинка, тоест: не плащам за платени линкове по 100-200-300 лева месечно както някои други фирми :)

Дълго време задържах изкуствено надолу едно класиране - SEO защото клиентите много ни тормозят с желанието си да ги класираш на ниска цена, но сега реших да класирам и него тъй като имам сео инструмент с който да постигна класирането евтино.

Още за новите инструменти в Google Webmaster Tools.