Уеб дизайн от 3d Web Design Seo линкове

(4 гласа, оценка 5.00 от 5)


Уеб дизайн от 3d Web Design Seo оптимизация връзки и линкове към нашия уеб сайт

Тази статия е Последно обновена на 08 Юни 2009 година и показва остарели тактики от 2007 и 2008 година. Може да видите последните новини по темата тук:
Seo, класиране и оптимизация на 3D УебДизайн.
Статията някога се обновяваше всяка седмица, но отдавна не е актуална. Тя отразява отминали преди години статистики. Статистиките са приблизителни и резултатите зависят от местоположението на търсещия в Google потребител, настройките на браузера му и конкретния ден и час.

8 Юни - След постигнатата четвърта позиция за търсенето "уеб дизайн" от миналата седмица вече сме обратно на СЕДМО! място и при далеч по-трудното търсене за "Дизайн" от 500-600 милиона резултата! Не е пърфект, но бива. За отбелязване е и че сме най-високо класираната фирма за уеб дизайн при това търсене.

1 Юни - деня на детето. Уеб дизайн детето се кефи че с три Seo хватки от 13 място при търсене за "уеб дизайн" за една седмица се е покачило на Четвърто място! Най-високото което сме постигали досега за този израз. Казах ви преди седмица, досега да съм ви лъгал :)

Хващам за поне десети път че маркетингови специалисти от други големи дизайн фирми се ровят по сайта ни като луди в опити да разкрия тайната как сме ги прескочили със замах. Отдавна ви знам IP адресите, умната. Поне се усетиха със запитванията... това е предимството да си параноик и да си записваш всички айпи-та - сигурността преди всичко!

И не мога да схвана: Как с други четирима колеги - собственици на дизайн фирми от София, с един от Пловдив и един от Варна сме приятели и си обменяме информация, а други само се опитват да правят мизерии на конкуренцията си. Откъде толкова свободно време и мерак бе хора? Ако го бяхте вложили това време в труд вече да сте на луната :) . Пожелавам ви успех все пак.

26 Май - през последната седмица сайт бе наистина зле класиран и посещаемостта му спадна с около 30%. Всичко вече е поправено - резултата ще е налице след една-две седмици. Сайта ни за новини затова пък вече е възстановен - 4000 до 4500 уникални на ден.

16 Май - на път сме да хванем още едно конкурентно търсене - уеб сайт - седмо място. Засега. 27 441 линка сочат към сайта, 21 660 към началната страница след последния BackLinks Update.

29 Април - Резултатите са напълно възстановени: Дизайн на седмо място, уеб дизайн на пето, сайт дизайн на второ-трето. Отказвам се сериозно да гоня Seo търсенията с този сайт, повече пари реално изкарват тези около Дизайн. Сео търсенията ще хванем с нов сайт когато ми скимне да го направя.

16 Април - сайта ни е пуснат на новия хостинг, работи на 100%, пуснати са заявки за преиндексиране, очакваме връщане на резултатите за ултра конкуретните търсения. В момента имаме 31 321 линка към сайта, 25 146 към Home Page.

02 Април - поради сривове в хостинг и сървъри имаме падане надолу при 4-5 от търсенията и оттам спад на посещенията с около 20-30%. Кардинални промени при хостването и преразглеждане на стратегията.

27 Март 2009 - дизайн на осмо място в Google.Com. Забелязвам, че основна заблуда сред клиентите за изработка на сайт е да търсят в гугъл за сео оптимзация и да мислят, че най-добре ще оптимизира сайта им тази фирма или човек, които излизат на първитe места за точно това търсене. Уважаеми клиенти, в огромна заблуда сте!

Принципно в момента класираните там са едни чудесни специалисти, но погледнато реално, нашето класиране за думичката дизайн на 7-8 място в Google е в пъти по-трудно и се постига със във пъти по-голям труд за оптимизиране отколкото тяхното за Seo оптимизация. Гугъл ни изписва това - "Резултати 1 - 10 от около 1 340 000 за Seo оптимизация" и "Резултати 1 - 10 от около 300 000 000 за дизайн". Което ще рече, че в областта в която те са класирали сайтовете си има около 200 пъти по-ниска конкуренция, отколкото за ултра конкурентното търсене - ДИЗАЙН - Над 300 Милиона.

Това означава и че те са положили в пъти по-малко труд за да се класират там. Много показателно за комплексната оптимизация също е, че повечето от тези сайтове не са топ класирани при много сходни търсения, а само за две-три. 

Статистиката за последните две седмици след ъпдейт на Google BackLinks - Всички страници (общо връзки) 32 611, към началната страница - 24 895

16 Март 2009 - Уебдизайн и Уеб дизайн - Пето и осмо място в Гугъл.Бг и съответно пето и седмо в Google.Com

19 Февруари 2009 - 29 136 линка сочат към сайта, към началната страница са 24 248. Леко понижение на някои от резултатите, но това е защото пренасочих част от линковете да са с различна фраза. Ако насоча всички с една фраза към сайта, сещайте се сами. 

Девети Февруари 2009 година. Дизайн - Google търсене - осмо място за нашия сайт от над 300 милиона резултати! (Резултати 1 - 10 от около 300 000 000 за дизайн) Една от най-търсените думички за България изобщо. Препоръчвам ви да не вярвате, ако някой тръгне да ви убеждава че може да се постигне съвършено случайно. :) Сайт дизайн, което до преди месец беше слабо класирано, вече е на първо място, при това без да загубим класиране за другите ключови думи. Ако някой ми покаже толкова комплексно класиран сайт на дизайн фирма у нас - пускам му безплатно линк от нашия сайт. Веднага. Уеб сайт - осма-девета позиция.

05 Януари 2009 година. Уеб дизайн на шесто-седмо място, дизайн на дванадесето, което доста ме радва. Още успехи и за нашия, и за изработени от нас сайтове.

Как започна преди време сериозната Seo оптимизация на сайта ни - Септември 2008 година

И как ми омръзна да оптимизираме само клиентски сайтове и реших: Оптимизирай първо себе си! Благодарността на клиентите е временна.

Линка, който ме накара да пусна тази статия някога: търсене за Уеб дизайн - кеша в Google. Доста беше занемарен сайта ни, паднал бе към 20 позиции за 3 месеца, реших че ще го бутаме напред. В момента на започване на оптимизацията на сайта той беше на 38-а позиция в гугъл! (Края на Юли - началото на август 2008 г.)

Никога не сме имали намерение да сме топ за точно една ключова дума, без да гледаме другите, освен това е и невъзможно - всички от екипа на Google тогава ще подадат оставка :) , а оггин ще черпи каса бира :).

Ето, че дори нашия сайт се явява типичен пример за правилото: Добър резултат при Seo оптимизация се постига с непрекъсната поддръжка! За три месеца без поддръжка загубихме 50% от резултата - от 16-а позиция отидохме надолу - между тридесета и четиридесета. Еднократната оптимизация има ефект, но е по-слаб и резултата намалява с течение на времето. Особено ако ви интересува търсене с огромна конкуренция.

Мислех, че на първо време петнадесета - двадесета позиция ще задоволят амбициите ми предвид това, че не остава време от работа по клиентски сайтове. Всички други ключови думи са ок, за 90% от тях сме на първа страница на Google. А колегите да си гонят само "уеб дизайн", нашите цели са комплексни.

 1. Ден първи и първите Seo промени по нашия сайт от много време насам:  Петък, 08.08.2008 - почти никаква промяна - само три места нагоре - от 37-а позиция отива на 34-а. Стартираме с 2350 индексирани страници от сайта.
 2. Ден втори, 09.08.2008. Направен е анализ на конкуренцията в нишата. Пренаписан е текста на началната страница. Пусната е заявка до гугъл-а да преиндексира. Резултата в търсачките не е променен, google още си пита ушите.

Ден трети - 10.08.2008 - новата заглавна страница вече е в индекса, значи имаме някакъв контрол, все пак дойде бързо и индексира сайта. Резултата е типичен Google Dance - 3 места надолу - 37-а позиция за "уеб дизайн"

 1. изработка на уеб сайт - 9-а позиция - 3 места нагоре, изработка сайт - 12-а
 2. изработка уеб сайтове - трето място - 3 позиции нагоре! Чудесен резултат. За сега. Чакаме резултатите и за другите търсения, при които "бутаницата" е по-голяма.
 3. P.S. По-късно забелязах обаче, че страницата в Serp на Google е малко по-различна от това, което е заглавната страница в момента, явно ще е необходимо още малко време.

Ден четвърти - 11.08.2008 - леко покачване и 33-а - 34-а позиция, изработка уеб сайтове - 2-о място

14.08.2008 - седми ден - за основната ключова дума все още никаква промяна. Текста на заглавната страница е дописан и с последните ключови думи, които ни интересуват. Постигната е добра хармония между постигане изискванията за оптимизация и съдържание, външния вид на сайта и четимостта на текста за клиентите.

 1. Другите търсения: изработка сайт - колебае се между трета и четвърта позиция, изработка уеб сайтове - колебае се, но на 3-4 пъти даде първо място!!! Дано резултатите се задържат и стабилизират, в момента не дава кеширан резултат, значи бота все още обхожда.
 2. Тъй като бота на google ми е симпатичен, пускам му в сайта още една екстра "гратис" :)

Резултатите след ваканцията - 25.08.2008:

26 Август - леко понижение за уеб дизайн - от 11-а на 17-а позиция. Web Design - 5-о място в гугъл.

02-ри Септември - никакви промени при повечето търсения - уеб дизайн - 11-а позиция.

Дотук сме постигнали набелязаните Seo цели и то не само за едно единствено търсене за една ключова дума (фраза), а с подобрение и за всички други, за които оптимизирахме сайта. При повечето търсения уеб сайта ни е вече на първа страница на Google! Още въпроси?

Надявам се сами да сте се убедили, че отлични резултати в Google в области с висока и свръх висока конкуренция се постигат само с непрекъсната поддръжка! Google си е като една капризна жена - не го ли поддържаш - предава те. Да не говорим, че и другите фирми класирани по челните позиции на тази ниша също няма да спят а ще развиват и OnPage и OffPage Seo оптимизацията си.

Така че не се питайте къде отиват парите за поддръжка на оптимизацията на сайта ви - непрекъснато се наблюдава всичко, пишат се статии, пускат се линкове и нови регистрации в директории и други. Забележете, че ако обикновения потребител се опита да направи тези неща с презумпцията "а, то било лесно" в повечето случаи ще постигне не повече от 10-15% от резултата на професионалиста, но и има голям шанс да скапе нещата, даже много голям шанс.

Ако във вашата област конкуренцията е средна до голяма -  забравете самоделките - нужен ви е професионалист. Скъпо струващ, но резултатен. И резултатен, не само скъп!

 

16 Септември - изработка на уеб дизайн - първо място в Google. Забележете че от първи септември го караме "по инерция" без да полагаме никакви усилия и неминуемо ще спаднем в класирането, но ще е малко по-късно. Айде нема нужда, пееше някаква чалга певица... seo

25 Септември - при половината търсения сме надолу... лошо. Веднага се оглеждам и разбирам, че новото меню вляво не се индексира от Google. Жив пример как Javascript меню може да провали голяма степен от оптимизацията на един чудесен сайт. Сменявам го с друго, още по-анимирано и красиво, на него поне съм сигурен, че се индексира първото ниво. Seo оптимизация за менютаseo

28 Септември - при всички търсения нагоре с 3-4 позиции, а най-важното - Уеб дизайн девет местанагоре от 19-о на 10-о! Резултата е следствие само от промяната на типа на менютата на сайта.

30 Септември - лека промяна в заглавието поради факта, че вече не предлагаме статични сайтове, а само динамични и наблягаме на това. Google е много бърз (или ние знаем как да го насъскаме) и вече резултатите след няколко часа са налице:

Козата си иска пръч, а Seo-то - оптимизатор. seo оптимизация

14 Октомври - добро покачване при всички резултати с думичките сайт, сайтове, динамичен сайт, динамични сайтове, изработка. Спад при "Web design" и "Уеб дизайн". То ако можеше на всичко да си пръв... естествено леката промяна на текстовете и заглавието на сайта доведе до покачване на едно, спадане на друго.

21 Октомври - Уеб дизайн - 9-10 място. На първа страница сме от горе-долу 4-5 дни.

28 Октомври - Колебания и понижения при едно търсене, покачване при друго.

31 Октомври - оптимизация сайт и сайт оптимизация - около трето-четвърто място.  seo оптимизация
03 Ноември - оптимизация търсачки и търсачки оптимизация - резултати в петицата.

 

Забележете, че нашите резултати са отлични за ултра конкурентно търсене и то в конкуренция на фирми, които точно това правят - оптимизират сайтове. Дори последните четири примера са от автоматично генерирани страници от компонента ни за търсене, без да полагаме никакви усилия да оптимизираме конкретните страници, да пускаме линкове към тях и други такива скъпоструващи услуги.

Какво би се запитал един умен човек желаещ най-доброто за сайта си и за джоба си?

 • Ако бяхте положили и тези усилия за мен като ваш клиент какво щеше да е класирането ми?
 • А какво ще е класирането ми с минимално влагане на средства и как да го постигна, какво да закупя?
 • Предлагате ли за продажба само тези Seo оптимизирани версии на автоматични модули и компоненти за динамичен сайт с които сайта ми бързо ще получи отлично класиране в Google и то за всички свои страници, не само за една?
 • Колко пъти ще ми се възвърнат вложените средства за Оптимизация за търсачки и за какъв период?
 • Продажба на Seo оптимизация модули и екстри за динамичен сайт

Отговор на тези въпроси може да получите само ако станете наши клиенти. Единствения начин - Запитване за оптимизация на сайт и Seo анализ

09 Декември - поради спада за търсене през последния месец за "уеб дизайн" го побутнах малко и отново гоним десятката. Да ме прощават колегите, ама обичам да се класирам там където искам, а не там където те искат да съм. seo оптимизация

22 Декември - Преди три-четири дни отново излизаме на първа страница за най-конкурентното търсене - девето място. Изчаках да видя дали ще се задържи класирането или е само временно. Задържа се. Време е за финалния спринт, започваме да мерим сили с най-големите фирми, целта е и ние да станем една от тях. Скоро ще се наемат още хора за работа, трябва да има една постоянна заетост.

12 Януари - Seo Оптимизация търсачки и Seo Оптимизация за търсачки - показва доста добре кой се развива и кой тъпче на едно място - ако не сте разбрали още на първа страница са развиващите се фирми.