Eфективно изграждане на линкове към сайта ви

(1 глас, оценка 5.00 от 5)


Сайт процъфтява и наистина оцелява от броя на хитовете които той получава от неговата таргет група. Това може да звучи доста очевидно, но е удивително колко много нови сайтове изглежда че не обръщат внимание на този основен принцип, а това е повече в тяхна вреда.

Eфективно изграждане на линкове към сайт 

Докато създаването и последващото присъствие на ефективни линкове към вашия сайт е решаващ фактор в осигуряването на това вашия сайт да бъде добре оптимизиран за търсещи машини, то това е все още единствения фактор и тряба да отделите време да изследвате други средства, чрез които да постигнете успешна Search Engine Optimization ( SEO ) кампания.

Тази статия ще се фокусира основно върху изграждането на линкове, но трябва добре да познавате другите фактори за успешно SEO като текстовия компонент който включва употребата на различни думи и фрази който вашата таргет група най често ще пише в полето за търсене в търсачките и компонента Популярност, който трябва да се направи с броя и качеството на линковете сочещи към вашия сайт. Едно от най важните неща е да имате в предвид е че изграждантео на високо – качествени линкове към вашия сайт отнема значително време.

Ферми за линкове 

Фермите за линкове имат от известно време много лоша репутация. В повечето случаи, текстов линко закупен от ферма за линкове няма да има никаква стойност и в такъв случай е неизползваем за вас. Пазете се от сайтове на който няколкото линка към вас няма да имат стойност и са необвързани с темата и съдържанието на сайта ви. Това не е твърдо правило, защото има много сайтове с репутация, които хостват голямо количество от линкове. Отделете време да разберете кои линкове всъщност ще имат стойност за вас.

Свързаността е разбира се от главно значение и трябва да сте сигурни, че всеки линк, който се разполага на вашия сайт е обвързан по съдържание и главна тема. Можете да осигурите това чрез закупуване на такива обвързани линкове. Това води до по добър “link profile” който евентуално ще бъде конвертиран в повече публичност за вашия сайт и по голяма видимост в търсачките.

Купуване на линкове 

Когато си купувате линкове , трябва да се убедите че този домейн от който е линка към вас е все още валиден, защото Google показва сайтове, чийто домейни са expired, така че несъзнателно можете да попаднете на такъв домейн. Проверете статуса на домейните и се уверете че са валидни все още. Ако не са със сигурност няма да ви донесат никаква стойност и ще изхабите парите си.

Но в някои случаи дори когато домейна e изтекъл все още може да е от някаква полза ако има добри backlinks. Дали сайта е добър или не много зависи от качеството на линковете толкова колкото и от количеството. Активните и изтеклите домейни могат да имат добър профил на линковете така че не обезценявайте домейн само за това че той е изтекъл. В такъв случай можете да проверите какви backlinks има този домейн с някой инструмент за link popularity.

Проверка на линковете 

Вие винаги трябва да проверявате вашите линкове за тяхната популярност на линкове и трябва да се убедите че е текущия, а не някакъв фалшив.

Един от най важните фактори които могат да засегнат качеството на линковете е броя на изходящите линкове. Доброкачествени идващи линкове ще имат няколко изходящи линка. Общия брой на изходящите линкове на страница също ще има въздействие на стойноста на единична страница.