Олимпийски игри Олимпиада Пекин 2008

(2 гласа, оценка 3.00 от 5)


Раздел Олимпийски игри - Олимпиада Пекин 2008 в Rss новини

Олимпиада Пекин 2008. Раздела си е жив Seo експеримент. С предишния раздел за голямо спортно събитие Евро 2008 постигнахме успех в Google, затова сега тази категория се пусна нарочно точно с месец по-късно от времето по което големите Български сайтове започнаха да пишат по темата. Да видим дали ще ги стигнем или забавянето ще е фатално.

Състезаваме се със сайтове, дори специално създадени за игрите от компании с голям бюджет. Спортно събитие - ново сайтче... нашето сайтче пък предишния път удари от земята повече от половината от тях, сега вдигаме летвата като им играем без царица - възможно е да ни размажат, а може и да ги изненадаме.

Категорията в сайта стартира с известно закъснение, но вече се отсрамихме. Ще видим как ще се класира раздела в търсачките въпреки закъснението. До момента в него има над 380 новини на тема "Олимпиада" и "Пекин 2008", преместени експресно от досегашните им категории.

Олимпийски игри - Олимпиада Пекин 2008. Като най-актуална тема менюто е разположено на най-видимото място - най-горе вляво. Обединява новини от няколко Български и от официалния сайт на олимпийските игри. Какво притежава до момента:

 • Търсачка, търсеща едновременно в петте най-големи сайта в света за видео клипове за Олимпиадата.
 • страница за директно гледане на онлайн телевизия на Олимпийските игри на български език от Канал 1.
 • Няколко страници показващи автоматично винаги най-новите новини от официалния сайт на игрите.
 • Субдомейн olimpiada.3rdnews.info.
 • Rss емисия на категорията.
 • страница за безплатно сваляне на картинки за десктоп и скрийнсейвъри.
 • огромно количество новини по темата.
 • Четете новините за Олимпийските игри в блог формат.

На втория ден от създаването на категорията в сайта тя излиза на шеста страница в гугъл на позиция около 55-а. Очакваме развитието.

 • Ден трети 13.08.2008 - 49-а позиция в Google Serp.
 • Вечерта същия ден около 22 часа обаче забелязвам че вече сме на 12-а позиция, това вече ми харесва. Изпреварили сме само за 3 дни доста сайтове, но сериозните играчи са още отпред. Новините на тема Олимпийски игри Пекин 2008 в сайта са вече около 500!
 • P.S Към 02 часа вече влизаме в десетката на 8-9 позиция, да му се ненадяваш на гугъла, много е бърз, направо експресна индексация.

През това време са подобрени търсещия компонент и модул на CMS-а на сайта, форсирахме го малко. Вече може да търси и в специфична секция или категория. Допълнително пипнах малко търсачката и й направих една истинска SEO оптимизация (представям си Google как се радва че може да търси SEO Friendly в сайта).

Целта беше да се създаде една затворена за търсачките система: Всяка новина се маркира с тагове >>> таговете са свързани като линкове с търсещия компонент на сайта >>> TagCloud за леснота на ползване от потребителите и за още по-силен ефект над Google >>> маркиране по подходящия начин на страниците >>> търсенето продуцира силни в търсачките страници с много съдържание.

С тези няколко стъпки се завършва цялостната Seo оптимизация на структурата на сайта (Onpage Seo)  и в резултат ще имаме един доста по-силен в търсачките уеб сайт, не само за ключовите думи свързани с Олимпиадата, а за цялото огромно съдържание намиращо се в него.

Извън всичко дотук модула за google търсене вече може да търси и в сайта и в интернет и е преместен на позиция на която се вижда чудесно от всички страници. Очакваме резултатите от следващия етап на експеримента.