Абсурдни уeбдизайн оферти

(2 гласа, оценка 5.00 от 5)


Абсурдни оферти на български уеб дизайн фирми

Тази вечер дори ми остана време да хвърля едно око на конкуренцията в нашата работа - изработката на сайтове. Причината бе голямата навалица от клиенти напоследък и е естествено да се учудя: Защо са се засилили толкова тия хора точно ние да се бъхтаме със сайта им.

Поогледах се из гугъла и при няколко фирми от конкуренцията направо се втрещих. Няколко от по-абсурдните оферти и екстри на колегите:

  • карта с адрес в страницата за контакти
  • изграждане на e-mail-и с името на интернет сайта
  • брояч, включващ таблици със статистики за посещенията

Не искам да се присмивам на никого, ама и децата в училище вече знаят, че когато ти направят свестен уеб сайт, получаваш N на брой адреса за електронна поща с хостинга! Перфектна, със спам контрол в пъти по-добър от този на всяка безплатна поща, тя работи с всеки емайл клиент, а не само през уеб интерфейс. При нашите сайтове и с хостинг от Хост България например получавате 1000 емайл адреса с произволно име за сайта ви.

Също така всеки знае че Tyxo.bg и Webcounter са български безплатни броячи за сайтове, а още по-подробни таблици за статистика има в Awstats на Cpanel - контролния панел на вашия хостинг. Въпроса е, че някои от статистиките на Awstats не са съвместими с кирилицата и са от малко по-друг тип, затова и българските брояч услуги са ценни, освен ако не искате да ползвате услугата на Google Analytics.

Ето тук има безплатно статия за най-добрия брояч за уеб сайт

Колеги, колеги... доста Български фирми за уеб дизайн работят професионално, ама някои от вас направо ме отчайват. Не случайно за някои винаги ще има работа и са приятели с всички, а други правят... абсурдни уебдизайн оферти.