Сайта на John McCain и сайта на Barack Obama

(2 гласа, оценка 5.00 от 5)


Barack Obama сайт

Сайта на John McCain и сайта на Barack Obama

Прави ми впечатление, че сайта на Barack Obama е много по-професионално направен, а този на John McCain дори няма 404 страница, а за пет минути два пъти се опитах да отида там (брей че съм талантлив) и отидох в нищото. А бе хора, нямате ли си добри уеб дизайнери там...

Интернет е сила - не бива да се пренебрегва. Като гледам разликите в сайтовете и ми се струва, че резултатите от изборите в САЩ са предопределени - със сигурност има разлика в бюджетите на предизборните кампании. Голяма при това.

А по сайтовете навсякъде пише "Last Chance to Donate" - нещо като българското "И да паднем и да бием... пак ще лапнем кинтите" Barack Obama сайт , много типично за нашите политици, ама виж колко е лошо - и американските политици почнаха да гледат от Българските си колеги.

Напомням ви също така, че от раздела Световни новини на Rss новини можете да прочетете какво пишат и англоезичните сайтове по темата за американските избори и за двамата претенденти. Ако не знаете английски и искате да го прочетете преведено на Български, ползвайте модул Translation > Bulgarian.

Забележително е, че и двата сайта имат Google PageRank 8, явно за относително краткото време са пуснати милиони линкове към сайтовете. Според Alexa обаче сайта на Обама е в пъти по-посещаван - ранк 707 срещу 2502 за Маккейн.

Сайта на Barack Obama         Сайта на John McCain

Сайта на Obama има sitelinks, а този на McCain - не, същото е положението и с акаунтите в социални мрежи и други сайтове. Под надслова Obama Everywhere са:

//digg.com/users/ObamaforAmerica

//www.myspace.com/barackobama

//www.flickr.com/photos/barackobamadotcom

//www.linkedin.com/in/barackobama

//twitter.com/barackobama

Въобще предизборния екип на Обама се е отнесъл много сериозно към интернет популяризирането и добре са направили. Друг е въпроса, че един качествен Seo оптимизатор щеше да си даде малко повече зор, а  и щеше да го направи по-добре. Политическо Seo? Или оптимизация за политици?

Сигурен съм че след година-две и това ще им дойде до главата и ще се борят на кой сайта да се класира първи за "Usa President" в обновената нова версия на Google, която ще е по-умна от супер компютрите от научната фантастика от 29-и век. Добре, че ни остава още малко живот... докато търсачките и обикновените потребители на са се усетили, да опитаме да направим малко пари.

А президента на САЩ и неговото Last Chance to Donate пристигат, така че гответе се: Обама иде.