Поръчки от провинцията: как работим?

(7 гласа, оценка 5.00 от 5)


Как работим с поръчки от провинцията, ако клиента няма възможност да дойде поне един път до София и става въпрос за относително евтин сайт?

Тъй като имаме относително много запитвания от провинцията и повечето хора мислят, че не е възможно да се направи сайта им без да дойдат до София, давам типичен пример как работим с клиенти, които не желаят или нямат възможност да дойдат поне един път до София до нас. 

Типично запитване за уеб дизайн и изработка на сайт - писмо по емайл:

Здравейте, от провинцията съм (град ххх) , бихте ли ми казали дали имате представител за района и евентуално някакви координати за връзка с него. Приятен ден.

Типичен наш отговор по електронната поща

Не, нямаме представители. Ние сме уеб дизайн фирма от София. С клиенти от провинцията работим по следния начин:

  1. Клиента си купува домейн и хостинг или ако има вече ни дава достъп до сървъра с парола и потребителско име. Ако не знаете вече - без тези данни динамичен сайт е невъзможно да се направи. Такива сайтове работят на сървъра на хостинг доставчика ви, а без паролата просто не можем да влезем за да го започнем.
  2. Клиента превежда капаро от 40-50% и започваме работата по сайта.
  3. При окончателното завършване се доплаща целия сайт.
  4. Когато получим 100% от сумата, клиента получава паролите за достъп до сайта и сайта му се предава заедно с обучение за работа с админ панела.

Забележете:

  • Направили сме по този начин до момента над 200 сайта.
  • Процедираме по този начин само с евтини уеб сайтове на стойност до 500 лева.
  • За сайтове над 500 лева плащанията може да са на три или повече пъти.