Нови Seo афоризми и митове

(3 гласа, оценка 5.00 от 5)


Seo митове и сео афоризми

Статията отдолу изразява личното ми мнение по няколко важни за мен въпроса, ако не ви хареса или не ви отърва си е изцяло за ваша сметка, спирате да четете, трошите монитора и гейм оувър, нататък и бабите по спирките вече го знаят. 

Стари Seo митове колкото искаш, написани на доста сайтове разбиращи и неразбиращи какво пишат, някои от авторите им просто прочели някъде в интернет и толкова се впечатлили от прочетеното, че чак превели текста от английски (как да им се неначудиш как са се досетили).

Други пък имат Seo блогове и разпространяват Seo-словото надлъж и нашир, а въобще никога не са работили комерсиално това, но дават безплатни съвети яко-якооо.

Пишейки това рискувам най-малко две неща:

  1. Да уморя от смях тези оптимизатори които Знаят че могат. Те също така знаят със сигурност че това не се отнася за тях.
  2. Да нервирам всички други които ще се разпознаят в някое от действащите лица тук.

Факт е че хора, класирали си личния блог на първа страница на гугльо за производните на оптимизация дойдоха на Seo конференцията, слушаха с наострени уши и даже писаха после в блоговете си: Това бе интересно, ще го пробвам тези дни. Пробвайте го, знам после какво ще напишете: Нищо не стана, при мен нямаше ефект.

Запомнете няколко афоризма от мен: Доказаните самостоятелни специалисти в Seo-сферата у нас са пет-шест. Можещите фирми в Seo-бизнеса в България са малко повече, някъде към десетина. Те не дават безплатни съвети, ако ги дават то е само за зарибяване на клиенти търсещи безплатното. Те ценят труда си! Ха, не знаехте ли??? Оптимизация в област с висока конкуренция се постига с мнооого-мноооого труд!

Ако сте от децата, търсещи безплатни Seo съвети, спирайте да четете, този сайт не е от безплатните. Предлагаме качествени и платени Seo услуги.

Няколко от най-новите Seo митове

  1. Оптимизирайте сайта си само по старите, традиционни методи - скъпо, но качествено. Честито, Вече загубихте 500-1500 лева!
  2. Евтината оптимизация на сайт не е качествена. А вие знаете ли колко типа Seo оптимизиране на сайт има? А колко труд се полага за всеки тип оптимизация? А колко труд точно му трябва на вашия сайт за да постигне набелязаната цел? Ще стане ли за 20 лева, 200 лева или ще трябват 2000? А може ли целта да се постигне само по един начин? Вече сами си отговорихте на въпроса.
  3. Най-добрия оптимизатор е този който сам се е класирал при съответното търсене. Има известна логика в това, но не забравяйте едно: Търсенията около "Seo оптимизация" в Българския интернет не са ултра конкурентни и се постигат относително лесно! "Резултати 1 - 10 от около 636 000 български страници за Seo". Виж търсенето за "Seo" в световен мащаб е вече друго нещо - "Резултати 1 - 10 от около 263 000 000 за Seo". За половината от тези топ класирани "оптимизатори" съм писал по-горе.
  4. Никога не ползвайте текстове от сайтове които вече са публикувани в интернет и индексирани от търсачките. Да, ама не! Стига да знаете как да го направите, можете чудесно да си докарате посещаемост, реклами и дори класиране с такъв сайт, а съответно и пари. Виж ако не знаете как, тогава наистина не опитвайте, ще си загубите времето.

Seo анти-съвети

Дайте сайта си да го оптимизира на който не трябва. Честито, направихте него богат поне за месец напред, а вие обедняхте значително. Не разбирам защо просто не отидохте на почивка в четири или петзвезден хотел, аз така правя и със сигурност се чувствам по-добре от вас. За другия път ще знаете. Правете умно Seo, Не давайте парите си за глупости. />

Безплатни Seo афоризми от мен

Първи Seo Афоризъм. Четете из нета, учете и скоро ще си класирате сайта топ.

Мдаааа, мда, предъвка мързеливо камилата...ей сега... ей сегинка... В случая мързеливото камилче сте вие! С четене на две, на три ще успеете да го направите, но не днес! Резултатите:

  • След шест месеца четене и опити: горе-долу.
  • След година: бива, бива, може и да стане.
  • След две учене плюс опит и то не с един уеб сайт, а с много вече ще сте върха!

И само миг след това идва въпроса: Не беше ли по-евтино да наема някой дето ще го направи за два месеца???? Колко пари всъщност ми излезе сега? Не казвайте на никой за такава Seo оптимизация. Не казвайте на никой защото на това му се вика Пирова победа, а хората специалисти в областите мениджмънт и управление на трудови ресурси ще ви кажат че сте тотално неефективен! Нищо чудно, нали ако не беше така, сайта ви щеше да е на първо място в Google.

Втори Афоризъм. "Компютърджиите" в България са много добре платени, а оптимизаторите са направо богаташи.

Личен опит - работил съм в две компютърни фирми, бях някога един от доста добрите хардуеристи, имам на две състезания по Overclock - 100 Ghz класиране в десятката с машини за по само 200-300$. При компютрите отдавна спряха да се изкарват добри пари точно поради "наводняването" на бранша с хора, готови да работят за по 500 лева на месец някога и за по 1000 лева сега.

За мен сега 90% от хората работещи със софтуер и хардуер са просто минало и предишен етап в развитието ми, те наистина изкарват доста по-малко пари от всички свързани по някакъв начин с уеб и правенето на интернет сайтове. Гледам на тях като хора които просто ми помагат да работя ефективно чрез техниката която поддържат.

Seo оптимизаторите също не са "върха на сладоледа" - най-добрите изкарват прилични пари, но такава работа в България в момента има много малко, а и не се цени особено много. Защо? Прочетете надолу и ще разберете.

Краен резултат в хранителната верига за мен: Софтуерен или хардуерен специалист > дизайнери и оптимизатори > високо квалифицирани програмисти и уеб разработчици > собствениците на съответните големи фирми.

Трети Seo Афоризъм - прочетен по блоговете след Seo конференцията

Увеличете броя новини в Rss емисията си за да подобрите класирането си.

Не е точно така, обяснявам меднага. Огнян Младенов каза че това помага за по-бързата индексация и косвено би ви помогнало, но не самостоятелно. Ако го изпробвате и почакате месец-два ще видите, че няма да мръднете изобщо нагоре или надолу. Защо? Нямам време сега да ви обяснявам, не и безплатно. Предлагаме платени консултации, заповядайте на място. Оггин е готин, помолете го да ви обясни, при него имате по-голям шанс.

Добре де, къде сте вие в цялата тази несвързана Seo дандания ще попитате?

Някъде по средата на Seo бизнеса, хем публикували няколко безплатни статии за зарибяване на клиенти, хем убедили се че вече няма смисъл - разберете го: Труда се заплаща! Ние не сме от децата пишещи безплатни статийки, гайдове и тъй нататък. При нас няма да получите нищо безплатно и ако за това сте тук, бързо затвяряйте тоя сайт и отивайте да четете "ония сайтове".

Seo бизнеса е доста недоразвит у нас точно поради факта, че един слаб и начинаещ отрасъл в уеб още неутвърдил се, вече запада. Дължи се на всички тези хора които сами не работят професионално като Seo специалисти, но бълват маса безплатни съвети, безплатни статии и "просветляват" българската част от нета със преведени статии от английски. Познавам и хора, правещи го наистина добре, влагащи голямо количество труд, целта ми не е да обидя някой от тях, по-скоро мразя другите, "copy-paste-преводачите".

Нищо лично, но оттам хората нямащи си на идея от правене на сайтове, Seo оптимизация и програмиране остават с впечатлението че могат да го направят и сами и за какво да плащат те за тази услуга??? Или в краен случай... "ааайде ще платя, Марчеее, ама прочете ли колко е лесно, навсякъде пише как се правииии, така че в никакъв случай не давай много пари! Чу лииии."

Точно заради това в България все още много повече пари се изкарват от изработка на качествени сайтове и програмиране, точно заради това съм насочил 28 000 линка към сайта ни и те са с думичката Дизайн, а не с "Оптимизация" или "Seo" и наистина мисля че бъдещето на "Only Seo" хич не е розово, докато това на "Web Design+Seo" е просто гарантирано.

Знам също така колко труд ми е бил необходим за да класирам на първо място в Google сайт и колко пари съм взел, а също така колко труд е необходим за да направиш един функционален и красив сайт и колко пари ще донесе той - разликата в отношението време / пари е огромна. И като един истински сребролюбец, желаещ да инвестира и фирмата му да се развива е нормално да избера по-рентабилното.

А на всички оптимизатори, желаещи да го правят за спорта, пожелавам успех. И когато накрая стигнете до извода, че съм прав и сам не става, намерете си по един добър уеб дизайнер и един програмист и работете заедно с тях.