Кой да изработи сайта ми?

(9 гласа, оценка 5.00 от 5)


Как да избера кой да изработи уеб сайта ми, кой ще изработи сайта ми най-добре и най-евтино?

изработка на сайт

Как да получа добър уеб сайт и да ми излезе най-евтино: Ръководство

За да получите добър сайт евтино, е нужно да спазите пълния набор от правилата отдолу или поне максималния брой от тях.

 • Отидете при фирма с под 7-8 служители - те дават най-добрите цени! Големите фирми хранят проект мениджъри, секретарки и кого ли още не. Не само че ще направят сайта ви бавно и че няма да имате добра комуникация с екипа изработващ сайта ви, но и ще е скъпо!
 • Не поръчвайте при фирма състояща се от само един човек - за изработката на добър сайт се искат много умения. Сложен сайт не може да бъде изработен от само един човек, освен ако не поръчвате типов сайт с готова система и неуникален дизайн. Ако ви потрябва нещо уникално което фирмата го няма готово, този човечец с поне 90% вероятност няма да може да го разработи за вас.
 • Защо да поръчам нещо уникално? Ако искате да сте добре класиран в търсачките, ще ви трябва нещо с което да превъзхождате другите сайтове - или с повече съдържание, или с повече линкове към сайта (скъпо удоволствие) или с по-качествено съдържание, или по-добра оптимизация.
 • В 90% от случаите ще ви трябва персонална OnPage SEO оптимизация или уникален дизайн в комбинация с OnPage SEO. А във 100% от случаите това се постига с програмиране - само на дизайна или в комбинация с разработката на уникална функционалност специално за вашия сайт.
 • Ок, вече ви е ясно, че фирмата освен дизайнер трябва да има и SEO оптимизатор и програмист и по възможност - добър програмист и най-добрия SEO оптимизатор за да сте най-добре класирани в Google.
 • Проверете сайтовете в нишата ви - потърсете в Google за ключовите думи които ви интересуват. Добра идея е да видите коя фирма е изработила сайта класиращ се най-добре и да отидете да изработят и на вас подобен (но поискайте още по-добър сайт).
 • Сайтовете се класират в търсачките на база на много фактори. Те се разделят най-вече на две групи: OnPage SEO (оптимизация вътре в сайта) и OffPage SEO (оптимизация извън сайта . линк билдинг). Потърсете в google.bg и за двата израза за да разберете кое какво е.
 • Ако фирмата няма опит в оптимизацията на сайтове и не е класирала сама себе си, дори да им напълните джобовете с пари, вероятно няма да могат да класират вас. Това не е нещо което се учи за месец-два. Потърсете в Google за абравиатурата "SEO" и ще намерите правилната фирма или поне ще видите дали фирмата която сте избрали е от правилните.
 • Още съвети как да изкарва пари сайта ви:

 • Скъпите сайтове не е задлъжително да изкарват много пари!
 • Накратко: около 25-30% от класирането на сайта ви зависи от това как е изработен той, какво съдържание има в него, какви са текстовете и къде са разположени, как изглежда. Останалите 70% зависят от това колко и какви линкове сочат към сайта ви и от кои сайтове. SEO Факторите.
 • Тоест, може някой да ви изработи сайт за 10000 лева, а да ви бие конкурент със сайт за само 1000 лева плюс вложени петстотин лева в линк билдинг. Някога в България се правеха скъпи сайтове. Сега се правят сайтове от средно ценово ниво и се набляга повече на линк билдинга - за да може сайта да е класиран добре в Google.
 • Следователно, добре е да ви изработят сайт от средно ценово ниво. За българия това означава - стойност от около 500 лева. В много евтиният сайт няма как да е включена внимателна изработка и OnPage SEO оптимизация.

Ок, щом вече съм тук и чета тези съвети, може ли поне да разбера кои сте вие? Кои са тия 3D Уеб дизайн и каква работа вършат?

3D Web Design е фирма с офис в град София и има следните характеристики:

 • Четири човека екип. Един сео оптимизатор, един графичен дизайнер, един уеб разработчик и един програмист. Екипът. Без секретарки и без още 10 човека хрантутници които не участват в изработката на сайтовете, но взимат пари от изработката на сайта ви.
 • Фирмата ни е изработила над Хиляда уеб сайта. Изработваме всякакви сайтове с админ панел. Не изработваме единствено флаш анимирани сайтове.
 • Можем да разработим почти всичко. Опит в разработката на сложни функционалности за сайтове от над 7 години. Задоволявали сме дори неверотно изкривените фантазии на клиенти с желания за сайтове като от фантастичен филм.
 • Има следните клиенти. Плюс още стотици малки фирми и частни лица.
 • Предлага четири основни продукта: програмиране и разработка на функционалности за сайтове, оптимизация на сайт и класиране в гоогле чрез линк билдинг услуги, изработка на динамични сайтове и изработка на онлайн магазини.
 • Оптимизирала е над две хиляди български сайта и има изпълнени над пет хиляди поръчки за линк билдинг на англоезични сайтове. SEO портфолио
 • Притежаваме много рядко срещаната комбинация от един от най-добрите сео оптимизатори, добър дизайнер и добър програмист работещи в една фирма.

Добре, но нещо много съвпадения се получават? Ще излезе, че вие сте една от перфектните фирми изработващи сайтове?

Естествено с такива показатели са още около десетина Софийски фирми и поне още двайсетина фирми изработващи сайтове от другите части на страната. Ние сме подобна на другите такива фирми, но просто имаме най-много клиенти. А защо имаме толкова клиенти, оствям да разберете на вас. Или може просто да потърсите в гоогле за израза "seo", израза "уникален дизайн" или намерете някой от нашите клиенти и го попитайте доволен ли е от нас.