Превключи към мобилна версия на сайта

Кой да изработи сайта ми?

(8 гласа, оценка 5.00 от 5)


Как да избера кой да изработи уеб сайта ми, кой ще изработи сайта ми най-добре и най-евтино?

изработка на сайт

Как да получа добър уеб сайт и да ми излезе най-евтино: Ръководство

За да получите добър сайт евтино, е нужно да спазите пълния набор от правилата отдолу или поне максималния брой от тях.

 • Отидете при фирма с под 7-8 служители - те дават най-добрите цени! Големите фирми хранят проект мениджъри, секретарки и кого ли още не. Не само че ще направят сайта ви бавно и че няма да имате добра комуникация с екипа изработващ сайта ви, но и ще е скъпо!
 • Не поръчвайте при фирма състояща се от само един човек - за изработката на добър сайт се искат много умения. Сложен сайт не може да бъде изработен от само един човек, освен ако не поръчвате типов сайт с готова система и неуникален дизайн. Ако ви потрябва нещо уникално което фирмата го няма готово, този човечец с поне 90% вероятност няма да може да го разработи за вас.
 • Защо да поръчам нещо уникално? Ако искате да сте добре класиран в търсачките, ще ви трябва нещо с което да превъзхождате другите сайтове - или с повече съдържание, или с повече линкове към сайта (скъпо удоволствие) или с по-качествено съдържание, или по-добра оптимизация.
 • В 90% от случаите ще ви трябва персонална OnPage SEO оптимизация или уникален дизайн в комбинация с OnPage SEO. А във 100% от случаите това се постига с програмиране - само на дизайна или в комбинация с разработката на уникална функционалност специално за вашия сайт.
 • Ок, вече ви е ясно, че фирмата освен дизайнер трябва да има и SEO оптимизатор и програмист и по възможност - добър програмист и най-добрия SEO оптимизатор за да сте най-добре класирани в Google.
 • Проверете сайтовете в нишата ви - потърсете в Google за ключовите думи които ви интересуват. Добра идея е да видите коя фирма е изработила сайта класиращ се най-добре и да отидете да изработят и на вас подобен (но поискайте още по-добър сайт).
 • Сайтовете се класират в търсачките на база на много фактори. Те се разделят най-вече на две групи: OnPage SEO (оптимизация вътре в сайта) и OffPage SEO (оптимизация извън сайта . линк билдинг). Потърсете в google.bg и за двата израза за да разберете кое какво е.
 • Ако фирмата няма опит в оптимизацията на сайтове и не е класирала сама себе си, дори да им напълните джобовете с пари, вероятно няма да могат да класират вас. Това не е нещо което се учи за месец-два. Потърсете в Google за абравиатурата "SEO" и ще намерите правилната фирма или поне ще видите дали фирмата която сте избрали е от правилните.
 • Още съвети как да изкарва пари сайта ви:

 • Скъпите сайтове не е задлъжително да изкарват много пари!
 • Накратко: около 25-30% от класирането на сайта ви зависи от това как е изработен той, какво съдържание има в него, какви са текстовете и къде са разположени, как изглежда. Останалите 70% зависят от това колко и какви линкове сочат към сайта ви и от кои сайтове. SEO Факторите.
 • Тоест, може някой да ви изработи сайт за 10000 лева, а да ви бие конкурент със сайт за само 1000 лева плюс вложени петстотин лева в линк билдинг. Някога в България се правеха скъпи сайтове. Сега се правят сайтове от средно ценово ниво и се набляга повече на линк билдинга - за да може сайта да е класиран добре в Google.
 • Следователно, добре е да ви изработят сайт от средно ценово ниво. За българия това означава - стойност от около 500 лева. В много евтиният сайт няма как да е включена внимателна изработка и OnPage SEO оптимизация.

Ок, щом вече съм тук и чета тези съвети, може ли поне да разбера кои сте вие? Кои са тия 3D Уеб дизайн и каква работа вършат?

3D Web Design е фирма с офис в град София и има следните характеристики:

 • Четири човека екип. Един сео оптимизатор, един графичен дизайнер, един уеб разработчик и един програмист. Екипът. Без секретарки и без още 10 човека хрантутници които не участват в изработката на сайтовете, но взимат пари от изработката на сайта ви.
 • Изработила е почти Хиляда уеб сайта. Изработваме всякакви сайтове с админ панел. Не изработваме единствено флаш анимирани сайтове.
 • Можем да разработим всичко. Опит в разработката на сложни функционалности за сайтове от над ПЕТ години. Задоволявали сме дори неверотно изкривените фантазии на клиенти с желания за сайтове като от фантастичен филм.
 • Има следните клиенти. Плюс още стотици малки фирми и частни лица.
 • Предлага четири основни продукта: програмиране и разработка на функционалности за сайтове, оптимизация на сайт и класиране в гоогле чрез линк билдинг услуги, изработка на динамични сайтове и изработка на онлайн магазини.
 • Оптимизирала е над две хиляди български сайта и има изпълнени над пет хиляди и петстотин поръчки за линк билдинг на англоезични сайтове. SEO портфолио
 • Притежава много рядко срещаната комбинация от един от най-добрите сео оптимизатори, добър дизайнер и добър програмист работещи в една фирма.

Добре, но нещо много съвпадения се получават? Ще излезе че вие сте една от перфектните фирми изработващи сайтове?

Естествено с такива показатели са още около десетина Софийски фирми и поне още двадесетина фирми изработващи сайтове от другите части на страната. Ние сме подобна на другите такива фирми, но просто имаме най-много клиенти. А защо имаме толкова клиенти, оствям да разберете на вас. Или може просто да потърсите в гоогле за израза "seo", израза "уникален дизайн" или намерете някой от нашите клиенти и го попитайте доволен ли е от нас.