Търсачката google

(11 гласа, оценка 4.64 от 5)


Търсачка. Google!

Една от най известните търсачка в нета – google която печели за сега убедително с всички конкуренти в бранша -Yahoo! и Live Search (Bing). Дялът на google в потребителското търсене, възлиза на над 70%. В нейният индекс се сьхраняват милиарди и милиарди уеб страници и потребителите имат възможността да намерят сред това огромно количество информация, това което им е необходимо, не без участието на фирмите за сео оптимизация помагащи на търсачките да ви открият по-лесно.

Какво ви дава гоогле?

google доставя множество услуги, рекламни мрежи, seo инструменти и уеб решения за вашия бизнес благодарение на които можете да подържате високи позиции SERP-а му. Добавяйки своя уеб сайт в индекса на Гугъл - може и ръчно на адрес: //www.google.com/addurl/ , така вашият уеб сайт ще бъде добавен и в базата данни на най голямата търсачка до един два месеца и ще имате вьзможност и да съставите свой гоогле акаунт.

Как да ме индексира google по-бързо?

Естествено, вие можете да ускорите процеса с някоя от seo услугите за линк билдинг или чрез реклама. Това ще стане възможно ако отидете на адрес Google Webmaster Tools и добавите карта за вашият сайт. Ако Гугъл ви открие следвайки линкове от други сайтове, индексирани други сайтове които водят към вашия уеб сайт - получавате по голяма възможнст за включване в индекса на google на горни позиции. В такъв случай Гугъл добавя вашия сайт без много големи усилия от ваша страна, и шансът ви се увеличава ако уеб сайта ви се регистрира в една от най-популярните директории в интернет, каквато е DMOZ.

Какво правят другите търсачки?

През това време другите търсачки Bing (Live Search) и Yahoo! засега са в отбранителна позиция и не са никаква конкуренция за гоогле. Качеството на търсене и на двете е в пъти по-лошо от това на световния лидер - google Търсачката :)