Нов Google WebMaster Tools

(4 гласа, оценка 5.00 от 5)


Новия Google WebMaster Tools

От снощи, 12 Май в Google инструменти за уеб администратори се появи: We're changing! Check out our new look! Линка e най-горе в червено, сочи към новия инструмент плюс нов външен вид на инструмента за уеб администратори. https://www.google.com/webmasters/tools/new/home?hl=bg

 Нови инструменти за уеб администратори от Google

Освен новия външен вид забелязвам и опит за добавяне на нови функции, но все още не всички работят или поне не както трябва, тествах ги вече. За момента двата администарторски интерфейса работят паралелно - и стария, и новия.

Задържително активирайте: "Препращане на съобщенията ми... Имейл: " от линка "Препращане на съобщенията"

Тази функция препраща съобщенията от вашия Google WebMaster акаунт към вашия емайл, ако имате някакви наказания, предупреждения и други, ще ги получите на емайла си. Доста полезна за хора, нямащи навика да влезат там редовно. Съветвам ви да не му се предоверявате, давам за пример че до момента администрирани от мен сайтове на няколко пъти отнасят леки наказания, но нито един път не съм получил съобщение.

Надявам се Гоогле да ни зарадват за пореден път с нови екстри, вместо с поредната порция промяна на алгоритъма и да се случват нещата в админ панела по-лесно и по-бързо.

Не мога да кажа дали при всички колеги се е появил новия интерфейс, тъй като участвам в бета тестове на Google и със сгурност съм един от хората в България, които първи виждат новите неща, а и съм един от "големите им клиенти" - през техния панел администрирам над 120 сайта.

Ако при вас новостите не работят още - спокойно, скоро ще ги видите.