Най-скъпите Български ключови думи в Google Ads

(2 гласа, оценка 5.00 от 5)


Цената на рекламата по ключова дума в Google Ads през 2019 година

Напоследък конкуренцията при онлайн рекламата се нажежи много в цял свят и това накрая достигна и до България. През последните 2 години, цената на клик в Google Ads (предишно име Google Adwords) се повиши значително, паралелно с увеличаването на конкуренцията в интернет и с повишаването на покупателната способност на Българина.

3D Уеб дизайн ЕООД извършва професионално услуги по настройка на рекламни кампании от над три години (услугите ни за реклама в Google Ads можете да видите тук) и тези неща директно засягат нас и клиентите ни, затова и тук ще споделим малко опит и по-интересното: статистики за някои от най-скъпите ключови думи в Google Ads за България.

Кои са най-скъпите ключови думи в Google Ads за Google.bg?

Традиционно, най-скъпите за рекламиране в Google Ads ключови думи са тези свързани с услугите и финансите - там конкуренцията е най-голяма.

Важно! Не претендираме, че списъка ни е пълен или че това са най-скъпите фрази за рекламиране в Google Ads! При работата ни с клиенти сме забелязали че това са много трудни ниши и сме извадили статистики за цената на някои от най-скъпите подобни фрази за рекламиране в Google Ads.

Това не са всички най-скъпи фрази - разбира се че не, техния брой е огромен. От няколко ниши са извадени по 2 до 4 фрази - само тези с най-висока цена на клик. Нишите: ВИК и канали, ключарски услуги, хамали и транспорт, къртене, чистене и извозване, транспортни услуги - частна линейка, изграждане и ремонт на покриви, уеб сайтове, онлайн магазини, дизайн услуги, хостинг услуги, почивки, валутни курсове и форекс, кредити и заеми.

Ако сте в някоя от тези ниши, имайте предвид, че колкото е по-висока цената на клик, толкова повече се клика по рекламите ви от конкурентите ви - така те ви причиняват по-голяма загуба на пари. За всички ниши които сме описали отдолу, е препоръчително да поръчате услугата ни "блокиране на кликанията на конкурентите върху рекламите ми" - така ще си спестите огромни суми всеки месец.

В статистиката с цените на клик можете да видите: цена на клик в Google Ads – в USD, конкуренция в проценти, брой резултати в интернет за фразата, брой търсения на фразата на месец в Google.bg.

Ето и самия списък - някои от най-скъпите фрази за рекламиране в Google Ads за 2019:

вик отпушване на канали
цени на вик услуги софия

евтини хамалски услуги
цени на хамалски услуги
хамали и транспорт

кърти чисти и извозва
кърти чисти извозва цени софия

ключар автоключар софия
ключар младост
денонощни ключари
ключарски услуги

частна линейка велико търново
транспорт линейка пловдив

покриви на тераси от дърво
фирма за ремонт на покриви русе
ремонт на покриви драгалевци

сайтове за залози без депозит
изработка на сайт за групово пазаруване
безплатни рекламни сайтове
букмейкърски сайт

изработване на онлайн магазин цена
цена за изработка на онлайн магазин

респонсив дизайн
дизайн на фризьорски салон

уеб хостинг
уеб дизайн бургас

почивки за двама vsichkioferti
карти за почивка

валутни курсове цкб
курс евро доллар форекс
валутни курсове форекс
швейцарски франк лев

1000 лева кредит
онлайн кредит 0 процент
бързи кредити online do 5000 lv
онлайн кредит карта

как да изтегля заем
бърз заем без трудов договор
заем до заплата

Статистиките като картинка можете да видите тук. А тук е пълната статистика с цените на ключовите думи като OpenOffice таблица. От всички фрази, много неочаквано най-скъпа е: "валутни курсове цкб" - цена от над 11 долара на клик. Плътно зад нея са онлайн кредитите, ВИК услугите и останалите фрази.

Статистиката е извлечена със само ДВА клика на мишката с този безплатен инструмент: Bulk keyword volume checker. Инструмента взима данните от Serpstat, който получава статистиките директно от Гугъл БГ.

Най-скъпите Български ключови думи в Google Ads