Абсурдна оферта за Seo оптимизация

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Още по абсурдна оферта за Seo оптимизация за търсачки

А тук можете да отправите Запитване за оптимизация на сайт и Seo анализ при нас.

Днес забелязах из нета още по абсурдни оферти за оптимизиране на сайтове и вече капката преля и реших да ги напиша. Трябва да отбележа, че тук Абсурдните оферти са по-различни от тези за уеб дизайн, поради различната специфика.

Няколко от по-разпространените и заблуждаващи потребителите оферти за оптимизиране на сайт:

  1. Фирма предлагаща оптимизация (твърдяща че предлага) има Title: <title></title>
  2. Ако случайно попаднеш на сайта им при търсене за "Seo оптимизация" добре. Защото иначе при търсене в Google за тази услуга няма да ги намериш никога 
  3. За отбелязване е че седем дни по-късно смениха заглавието на the professional solutions". Е, и това е нещо. Браво Ваньо. браво Костов! Seo оптимизация Но все още няма нищо общо със оптимизацията, която рекламират.

Масово се предлагат пакети за Seo, които съдържат

  1. Пакет минимум - регистрация в 20 търсачки - 100 лева
  2. Пакет оптимум - регистрация в 50 търсачки - 200 лева
  3. Пакет максимум (Professional) - регистрация в 120 търсачки - 500 лева
Тук имена и линкове няма да посочвам, защото много хора ще ми се разсърдят, среща се на почти всеки трети сайт, предлагащ такива услуги.

Смях голям.  Seo оптимизация   А бе хора, какво оптимизирате за тия 500 лева? Кои са тия търсачки? Какъв е смисъла от тях? И какво точно правите при регистрацията - регистрирате сайта като СЕО и той, също като вашия излиза първи, обаче на 21-а или 31-а страница в Serp ли?

Внимавайте! На мен подобни оферти ми звучат като автоматична регистрация, в нета има много подобни услуги съвършено безплатно, но и това е най-сигурния начин да получите бан за сайта си! 

От кои търсачки наистина идва трафика за Български сайт?

И децата знаят, че от Google идват 90% от хитовете, 10% са за всички останали търсачки (като изключим сайтовете даващи непрекъснато пари за таргетирана реклама).

За България не виждам смисъл за регистрация в други търсачки освен: Google, Yahoo, Live, Diri.bg (от мен да мине, ще ги включа и тях), Jabse, от руските задължително Yandex, може би и Rambler. Ето линковете - безплатно (без да плащате 500 лева) - Регистрация в търсачки.

А който знае как да пингва картата на сайта си, ще разбере и че това е единствения начин да публикуваш статия и след два часа да я има в гугъл, но начина не е да плащате за това 500 лева! Със сигурност повечето от измамните сайтове дори няма да го направят за вас, те просто не знаят за съществуването на такава услуга.

Добавянето на карта на сайта ви в наскоро преведения на Български Webmaster Tools (или повторното и пращане) въобще не означава, че новите неща в сайта ще бъдат бързо индексирани, но за това ще си говорим в друга тема.