Text Link Ads: Печелене на пари от уеб сайт, популяризация

(17 гласа, оценка 4.53 от 5)


Печелене на пари от уеб сайт и популяризация чрез продажба на линкове и покупка на линкове през Text Link Ads.

Ново: Google следи всички сайтове с Google PageRank 2 и по-голям. Ако продавате над 3 линка и сайта ви е с PageRank 4 и нагоре, има голяма вероятност да получите наказание - намаляване на ранка на сайта ви. модул за Text Link Ads

Затова сме разработили наш модул и плъгин които не позволяват това да се случи за да можете да печелите повече пари. Предложенията са ДВЕ: 1. Seo оптимизиран плъгин за Text Link Ads. 2. Модул за Text Link Ads. Описание какво върши модула, а картинката вдясно показва настройките на модула.

Печелене на пари от сайт: Бързо ръководство за Text Link Ads

 • Create Publisher Account означава да създадете акаунт за рекламодател, а именно ако имате уеб сайт и искате да изкарате пари от него, като разположите реклами на сайта. За всеки линк, който някой закупи на сайта ви получавате твърда цена на месец. Цената се определя от популярността на сайта ви, посещаемостта му и ранка му в google.
 • Create Advertiser Account означава да създадете акаунт за рекламиращ, а именно ако искате да закупите линкове за рекламна или SEO кампания към уеб сайт. Вие купувате линкове, които сочат къв желан от вас уеб сайт. Цената на линковете се определя от от популярността на сайта, посещаемостта му и ранка му в google.
 • Submit Site / Page - от там се предлагат сайтове за включване в програмата.
 • Внимание: На въпроса: Does your site use one of the Following? WordPress 2.0+  Moveable Type 4+  Drupal 6+ - изберете YES. В противен случай сайта ви няма да бъде одобрен освен ако не е с огромна посещаемост! Отговорът YES ви дава гаранция че ще бъдете одобрен в 9 от 10 случаи, само сайта ви трябва да има Google PageRank 2 или повече.
 • От там нататък просто трябва да изчакате определен период (в повечето случаи десетина дни) докато някой от рекламиращите или от SEO оптимизаторите да закупи линк от сайта ви.
 • Интересно ви е колко пари можете да изкарате от тази програма? Ако сайта ви е с Google PageRank 3 и продадете 3 линка за един месец ще вземете около 15-20 американски долара.
 • Ако сайта ви е с Google PageRank 4 и по-висока посещаемост за 5 линка ще вземете около 50-70 американски долара за един месец!

Добре звучи, нали? А откъде мога да се регистрирам? От банера отдолу:

Text Link Ads: Печелене на пари и популярност за сайт или блог

Спечелете пари и популярност за сайта си с TLA.

Какво е? Печелене на пари от интернет.

Ако не ви интересува някое от изложеното отдолу, не четете този материал. Написаното представлява част от приложенията на тази мрежа за публикуване и купуване на линкове и реклами.

 • Ако искате да спечелите пари
 • Ако имате сайт или блог и искате да стане по-популярен
 • Ако искате да увеличите силата на линковете си и/или трафика си
 • Ако искате да изкарате пари от сайта си (колкото повече, толкова повече)
 • Ако искате да рекламирате нещо
 • Ако искате да купите линкове или да публикувате реклами на сайт със съдържание и тематика каквито вие си изберете
Първо: това е рекламна мрежа (американска), която е много подобна на AdSense услугата на Google.

Второ: Колкото по-висок Google PageRank и посещаемост има сайта ви, толкова повече пари печелите.

Трето е по-подходящ за малки сайтове под 1000 импресии дневно, но понякога има и изключения. Те предлагат 4 варианта за монетизация:
 • Текстов линк на сайта - тогава рекламодателят избира изрично твоя сайт, заплаща фиксирана цена на месец, прибира 50%, другите 50% са за теб. Цената се изчислява според популярността на сайта в Alexa. Рекламодателите печелят по-висок ранг в търсачките, защото линковете изглеждат статични.
 • Линкове в RSS емисията - за разлика от AdSense, които вече втора година тестват в затворена група, вече предлага реклама в RSS емисията ти. Това е особено подходящо за блоговете, в които RSS читателите са повече от тези в уеб.
 • Препоръчителска (affiliate) програма - рекламирайки самата мрежа, печелиш по 25 долара за всеки доведен рекламодател или сайт. Доста добре звучи, нали?
 • Рекламни думи - рекламодателите купуват думи/изрази директно в постингите на твоя сайт или блог и плащат на база CTR. Доста обещаващо, но засега е в бета версия.
 • Можете да получите парите си като ви изпратят чек или чрез PayPal. Тъй като осребряването на чека няма да е много изгодно в нашата мила страна, препоръчвам другия вариант.

Ценни съвети базирани на две години опит с TLA и Paypal

 1. Направете си PayPal акаунт
 2. Ще ви е по-лесно да си преведете парите ако PayPal акаунта е на същия емайл както акаунта ви в Text Link Ads.
 3. Открийте си сметка точно и само в американски долари и то в банка, която изадава кредитни карти Visa - само чрез нея можете да получите парите си от вашия PayPal акаунт (ограничение за България)
 4. Ако сметката е в друго освен в USD ще ви взимат на всеки превод вместо по 2 евро по 8-10 $ комисионна!
 5. Ако не можете да си извадите кредитна карта, не се подлъгвайте да вадите Visa Electron на Първа Инвстиционна банка! С нея Paypal не работи.
 6. Ако не можете да си извадите кредитна карта извадете си пак кредитна карта, но с неснижаем остатък - реално е същата карта, но не взимате заем от банката, не ви проверяват за нищо, но трябва да вкарате около 50 $ в картата, които не можете да теглите. Можете да теглите от картата всичко над неснижаемия остатък.
 7. Последната щуротия на Paypal е че за България не можете да прехвърлите парите си в кредитната си карта, ако картата ви е друга овен Visa!
 8. Запомнете: Трябва да си извадите Visa, а не Visa Electron!
 9. Ако кредитната ви карта е Master Card, American Express или друга, акаунта ви ще бъде потвърден, но ще можете да го ползвате само за онлайн разплащания, не и за да изтеглите парите си кеш!
 10. При първоначалното активиране на картата Paypal ви таксуват едно евро и половина, след това вече няма никакви комисионни за преводите между TLA и Paypal и преводите се получават на същия ден - на първо число от календарния месец.

Изминаха вече три години, откакто ползвам акаунта си в TLA. Спечелените пари, наистина не са много в първия един момент, но затова пък са с минимални усилия и с разполагането на нищо и никакви няколко линка на включените от вас сайтове.

С течение на времето и развиването на сайтовете ви обаче сумите стават сериозни, какво ще кажете за 100-200 американски долара на месец? Без да правите нищо, автоматично. И при положение че тези реклами не заемат почти никакво пространство на сайта ви и отделно можете да разполагате колкото си искате банери, тъй като пространството ви е свободно. Това за мен е перфектната рекламна програма.

Не се притеснявате за това, че не бива вие да си кликате по рекламите, напротив кликайте колкото си искате. Не е нужно да се тюхкате, че посещаемостта на сайта днес е леко спаднала и че потребителите на сайта ви не са кликали по рекламите му, гарантирано получавате парите си всеки месец.

Ако съм забравил да спомена: Ако желаете да печелите пари от интернет чрез Text Link Ads, но не можете да подкарате скрипта, възможно е ние да разработим и интегрираме необходимия код в сайта ви, за да започнете да печелите пари от сайта си.