Какво означава SEO Friendly уебсайт дизайн през 2018

(4 гласа, оценка 4.25 от 5)


Какво означава SEO Friendly уебсайт дизайн през 2018-та?

SEO Friendly уебсайт дизайн

Интернет постоянно се развива и в него абсолютно всеки ден изникват и се налагат нови и различни тенденции и трендове. С цел да останат адекватни към това развитие, собствениците на уеб сайтове трябва да се стремят да бъдат „на върха на вълната“, особено когато става дума за SEO оптимизация и пригодността така да се каже на сайта за извършване на сърч маркетинг действия с него.

Следването на новото в мрежата може да помогне по много начини на собствениците на уеб проекти. Така например, следването на новото и модерното, може да Ви помогне да изпъкнете сред тълпата в интернет и да спечелите състезанието с конкуренцията с уникалност.

Да впечатлите нови бизнес партньори благодарение на вашата добре оптимизирана интернет презентация във вид на уеб присъствие. Да позиционирате бизнеса си, като марка която е в крак с времето и не на последно място да впечатлите нови клиенти, докато разбира се задържите и старите си такива. На фона на всички ползи описани до тук от следването на трендовете в мрежата, в крайна сметка ще подобрите нивата на своите продажби и ще генерирате повече средства за бизнеса си.

Много е опасно за бизнесите днес да игнорират промените настъпили в дигиталните тенденции. Всеки бизнес провалил се да се адаптира към тези съвременни правила много вероятно ще страда за в бъдеще чисто от комерсиална гледна точка. Така, че след като вече се придвижихме към последната четвърт на 2018-та година, то много е важно да си вземете бележка за проектите си от тип уебсайтове и да се информирате прилежно какво точно днес наричаме SEO Friendly уебсайт?

На първо място, какво точно е SEO Friendly уебсайтът?

Много от специалистите по дизайн, SEO и UX опсват успешното интернет присъствие днес, като уеб сайт който е лесен за навигиране, простичък за използване и с дизайн направен по начин, по който приканва и двете страни – и хора и търсещи машини да го посетят и разгледат. Може и да останете учудени, ако Ви споделим, че единствено добре изглеждащият сайт, не е достатъчен за да класира бизнеса Ви подобаващо в мрежата.

Истината е, че уеб сайтът не е много полезен за бизнеса докато не стане откриваем за онлайн потребителите му. Нужно е да се комбинират различни по същност фактори, за да може един уеб сайт да бъде локализиран онлайн и да бъде отбелязан, като казващ нещо съществено. Затова именно за по-голямата видимост на сайта онлайн много е важна структурата и характера на неговият дизайн. Тоест един от факторите правещи един онлайн уеб сайт успешен е именно уеб дизайнът му!

Ето и няколко много важни фактора, които Вие трябва да вземете под внимание, за да бъде SEO Friendly вашият уеб дизайн през 2018-та.

SEO Friendly уебсайт дизайн

Оптимизирайте за Гласовото търсене от страна на потребителите в мрежата

Докато в един момент годината съвсем напредна, все повече и повече хора консумират или изчитат онлайн съдържанието в мрежата, посредством мобилните си телефони. Това само по себе си не е новина и разбира се притежателите на уеб сайтове трябва да разпознаят , че в днешните модерни дни, интернет потребителите винаги са в движение. Това означава, че би било трудно да се осъществява търсене в мрежата посредством традиционните текстово базирани търсения, които до голяма степен сме свикнали да използваме до днес. Представете си ситуацията, как карате към бизнес среща и се опитвате да напишете текст в мрежата, за да потърсите нещо, което Ви интересува! Това не само е изключително опасно(и в някои страни е незаконно!), но и е много неудобно при това.

Тук именно проблемът ще бъде разрешен благодарение на Гласовото онлайн търсене. Вече доста голям брой от онлайн търсещи потребители в мрежата, ежедневно правят и са се адаптирали към Гласово онлайн търсене. Това означава, че за да се покаже вашият сайт в резултатите на потребителя, търсещ чрез Гласово онлайн търсене, то Вие трябва да направите цялата необходима оптимизация за тази екстра. За да постигнете добра оптимизация за Гласово търсене, уверете се че вашето съдържание за целта използва ключови думи, които са основани на естественият тип говорене. Насочвайте се към ключови думи с доказано количество месечни търсения (типични) и отдавайте необходимото внимание на реалните цели на потребителите . Ако планирате да се класирате добре за SERP тази година, тогава не бива да пренебрегвате Гласовото търсене онлайн във вашата дизайн стратегия.

Започнете да използвате Чатботове

Една от най-важните тенденции, с която можете да вземете предимство пред конкурентите си през 2018-та е нарастването на използването на чат ботовете, за целите на комуникацията с посетители и потребители на вашият уеб сайт. Дори това вече в края на 2018-та не е нова тенденция. Тя просто бързо набира приемственост сред потребителите , като начин да си осигурят моментална комуникация в даден сайт и да получат съдействие по даден въпрос.

За тези, които може и да не знаят чатбота по своята същност е компютърна програма. Програмата работи посредством изкуствен интелект, за да изпраща съобщения на посетителите на даден уебсайт в реално време. Днешните чатботове могат да изпълняват широка гама от услуги и функции. Те улесняват обслужването на клиенти, локализират продукти, обработват информация по плащането и дори отправят съвсем основателни предложения към клиентите, за да завършат докрай една продажба.

Вие вероятно сте се сблъскали с поне няколко чатбота, на дадени сайтове наскоро. След като веднъж сте попаднали на дадена страница, те периодично ще се появяват, за да ви попитат имате ли нужда от някакво съдействие по уебсайта и действията, които смятате да предприемете на него.

Доклад в бранша отчита, че тази нова тенденция за използването на изкуствен интелект онлайн посрещащ нуждите на потребителите, напълно ще направи революция в онлайн маркетинг индустрията до 2020-та година. За собствениците на уеб сайтове и маркетинг стратезите занимаващи се с онлайн съдържание, това би означавало изграждането на платформа, която използва чат ботовете и AI, за да достигне желаната маркетингова стратегия и решение.

Опрете се повече на „бялото пространство“за удовлетворение на доброто потребителското преживяване.

Оптимизирането за най-желаното мобилно преживяване и опит в мрежата беше и ще бъде едно от най-важните неща за SEO оптимизацията на уеб дизайна и тенденциите свързани с него в последните години. Тази тенденция ще продължи да влияе на подредбата на един уебсайт и през 2018-та.

Когато става дума за дизайна на уебсайтове, които ще се зареждат бързо на мобилни телефони, един критичен елемент, на който трябва да се обърне внимание, е именно използването на „негативното пространство“. Дизайнерите на уебсайтове осъзнават днес, че когато стане въпрос за дизайн свързан със SEO, по-малкото е повече. За пример уебсайт и дизайна му оптимизирани за SEO трябва да съдържа единствено най-важните елементи за функционирането на сайта. Това не е дизайн, който мига и има прекалено тежко онлайн съдържание. Нито пък уеб дизайн, който не е фокусиран върху оптималното преживяване на потребителя.

Тук именно „бялото пространство“ излиза на първи план. Бялото пространство създава приятен баланс между съдържанието на уебсайта и неговите конструктивни елементи. По този начин вашият уебсайт се фокусира повече върху конверсиите и елиминира разсейването на потребителя. Този стил на уеб дизайн за сайт също до голяма степен прави за потребителя по-лесно да види съдържанието на даденият сайт от смартфона си, без да загуби най-важното от посланието, което даден сайт се опитва да му предаде.

Фокусирайте се върху осигуряването на мобилно / mobile friendly изживяване

В последните изминали години, един популярен похват онлайн, се фокусира върху осигуряването на mobile friendly изживяване за посетителите на уеб сайтовете. Едно от последните проучвания по въпроса открива, че близо 57% от целия онлайн трафик по търсенето в мрежата, идва от мобилните телефони и мобилните устройства. След като повече от половината трафик в мрежата идва от мобилните и е свързан с тях, следва да се предположи че връзката между мобилно оптимизираният сайт и SEO следва да продължи и занапред.

За да се случи това, уеб дизайнерите трябва да се фокусират върху неща, като скоростта на зареждане за сайта, улеснената навигация в него, четливостта и риспонсив дизайна му. Един лесен начин да се изпълнят тези критерии за сайта е да се използва приложението на Google – AMP. Ускоряване на мобилни страници на Гугъл е приложение, което осигурява на даден уебсайт по-безпроблемна работа и е и свързана с удовлетворението на потребителското преживяване пряко. Алтернативно уеб дизайнерите могат да планират дизайн за сайт ориентиран и към мобилните потребители по време на планирането на дизайна си. Може също да бъде инсталирана на уебсайта риспонсив дизайн тема, ако сайта е проектиран посредством WordPress платформата например.

SEO Friendly уебсайт дизайн

Използвайте Инфографики

През 2018-та инфографиките са много важен инструмент, който не бива да липсва в SEO уеб дизайн стратегията за уебсайта. Проучванията показват, че потребителите могат да следват инструкции много по-ефективно, ако те съдържат текст и изображения или илюстрации в комбинация. Именно това може да направят инфографиите за уеб съдържанието, понеже са перфектния инструмент за разбиване на информацията на малки откъси, които са по-лесни за разбиране от потребителите в мрежата.

Не само потребителите са привлечени от тази система за разчитането на информация, търсещите машини също обожават инфографиите, понеже този тип файлове са запазвани под имена, които търсещите машини могат лесно да разберат и предадат. Например, ако вашата инфография е свързана със SEO friendly уебсайт дизайна на сайта ви, наместо да я наречете просто infographic.png, Вие ще я наречете по-добре seo_friendly_website_design.png.

Заключение:

Не е тайна, че единствения начин да се класирате високо в резултатите на търсачките, е да бъдете сигурни, че вашият уебсайт посреща подобаващо нуждите на вашите потребители в мрежата. Гореизброените техники ще Ви помогнат да създадете уеб дизайн за сайта си, който е не само примамлив за хората, но и за търсещите машини също така.

Тази статия е публикувана от външен автор, който не е част от екипа на 3D Уеб Дизайн! Автор: Момчил Марчев от WebDesignBulgaria.net.