Seo Оптимизация за Агрегатори

(7 гласа, оценка 5.00 от 5)


Принцип на работа на Агрегаторите, какво е Агрегатор?

За да си спестя част от писането погледнете Определението на Wikipedia за новинарски агрегатор. Там пише че това са програми, софтуер. Някога може би, но вече не е точно така.

Забележката ми е, че вече има доста добри агрегатори и онлайн като работещи реални уеб сайтове. Агрегатора взима автоматично новини от други сайтове през Rss емисиите им, тагва ги, препорежда ги, записва ги в базата си данни, разпределя ги, препраща ги към други сайтове и извършва и други функции. Нашата разработка е на още по-високо ниво, а именно тя извършва Автоматично:

Seo Оптимизация за Агрегатори

Целта е ясна на всички, опитвали се някога да направят подобен сайт. Ако искаме да имаме свръх успешен Агрегатор, трябва да вземем новина от някакъв сайт (само от сайтове които ни позволяват и нямат нищо против), да я оптимизираме (ако е необходимо) и да я класираме в търсачките по възможност по-високо от оригинала или поне възможно най-близко до оригиналната новина в SERP.

Опит в изработката и оптимизирането на сайт Агрегатор - Aggregator

Защо точно 3D Уеб Дизайн може най-добре да ви обясни всичко това? Много просто - ние сме изградили няколко Seo Friendly уеб сайта на Български език изградени изцяло на базата на Rss емисии (Агрегатор) в Българския интернет. Сайтовете работят от над три години, а това са си три години реален опит на бойното поле.

Ние сме единствения за момента разработчик в света който разработва агрегатори от най-висок клас - те не просто взимат новините от някакви рсс емисии, а ги променят и оптимизират по начин по който търсачките не могат да определят импортираното съдържание в сайта ви като дублирано. Съответно вашето съдържание се индексира като уникално съдържание и търсачките го класират високо.

До момента имаме разработени над ДВАНАДЕСЕТ типа агрегатори, като сравнение на техните функции и цени може да намерите тук: Сравнение на агрегаторите

Някога написах тази статия ей така, но вече това се е превърнало в сериозен бизнес за нашата фирма, след разработката на толкова много добавки за сайтове с уникални възможности и старта на продажбите им в световен мащаб дори станахме известни с това.

За момента над 120 чуждоезични и над 20 български сайта работят с нашите агрегатори и тази бройка нараства много бързо - всеки е готов да заплати за нещо което знае че ще му възвърне парите в пъти. Естествено най-вече успяват най-умните и най-бързите.

Във всяка държава можете лесно да прескочите конкуренцията си за ВСЯКА КЛЮЧОВА ДУМА с умно изградена стратегия за агрегиране и няколко подобни сайта работещи съвместно. Искате примери - ето ви един от тях за една от най-високо конкурентните ключови думи в България - уеб дизайн.

Това е един от многото примери за това как може да се класирате с помощта на няколко агрегатора бързо и евтино в търсачките за много и при това ВИСОКО КОНКУРЕНТНИ търсения: Търсенето за уеб дизайн.

Реших да помогна на нашите клиенти с няколко полезни и безплатни съвета, нали всички те все пак са ни клиенти, трябва да знаят как да извлекат максимума от своя агрегатор :)

Seo оптимизиране за Агрегатор

Естествено този тип сайтове (Aggregator) са огромни, новините влизат в тях автоматично и всичко това трябва да става напълно автоматично - няма кой да извършва такива огромно количества работа ръчно.

Не е особено трудно да класираш такава новина по-високо от оригинала - повечето редактори в най-големите Български новинарски сайтове си нямат на идея от OnPage Seo оптимизация и вкарват новините си много "на бързо", без да се съобразяват с много от параметрите които могат да използват - обикновено написват коректно само заглавието на новината.

Щом те "претупват" работата си, защо пък ние да не я свършим като хората? Започваме.

Не е достатъчно да вкарвате новини в сайта си на всеки 5 минути, трябва и търсачките да разбират за това!

Съвет номер едно: Известете търсачките че в сайта ви влизат много новини често!

Как да го направите? Решението е много просто - ползвайте Пинг - след включването на редовното пингване на сайта ни Aggregator той удвои посещаемостта си. Тогава би ви било полезно и вашия Php програмист да ви направи автоматизирано средство което автоматично на определен интервал от време да пингва търсачките. Възможно е това да работи и само когато влезе нова новина в сайта, нарича се XML RPC Ping, работи автоматично във Wordpress, Joomla 1.5 и други Cms.

Продължението на ръководството за пинг може да прочетете тук, а също така можете да зададете и своя въпрос: Защо автоматичния пинг е важен за агрегаторите. А тук е ръководството как да генерираме уникално съдържание от дублирано: Joomla агрегатор и Seo оптимизация

Ако ви звучи интересно, омръзнало ви е от голямото количество труд необходимо за добър линк билдинг за сайта ви и ви е омръзнало от високите цени на фирмите за Seo оптимизиция: ДА, тук мирише на много пари които само чакат да ги вземете: Купете някоя от нашите професионални добавки онлайн: Joomla Aggregators

И не забравяйте че предимството е винаги на страната на първия - колкото по-рано започнете, толкова по-голямо предимство ще имате пред конкуренцията!