Google Maps проблеми

(1 глас, оценка 5.00 от 5)


Проблеми с Google Maps: Тази страница не може да зареди Google Карти правилно. Картата на сайта ви е спряла да работи и издава съобщение за грешка? Ето това е обяснение на проблема:

Google Maps API спря да работи с безплатни акаунти преди известно време (официално от 16 Юли 2018), като в началото на 2019 година вече окончателно се преустанови работата на всички акаунти които не са задали платежно средство в акаунта си. Това налага всички уеб сайтове, в цял свят, които са интегрирани с Google Maps, дa си направят собствени акаунти и да си генерират собствен АРІ key - секретни АПИ ключове, които да са само за вашия сайт.

Решение на проблема с Google Maps картата ви от 3Д Уеб Дизайн

Какво трябва да направя за да проработи отново Google Maps картата ми? Начините да се направи картата ви отново да работи са два: Безплатна карта и Платена карта.

Начин 1: Ако може картата ви да се преработи към безплатна, преправяме я и качваме новата карта в кода на уеб сайта ви. Обикновено струва 20-40 лв еднократно. След това завинаги никога нищо повече не плащате.

Ако желаете сами да направите и качите новата безплатна карта в сайта си, можете да генерирате кода на картата в staticmapmaker.com и след това да я качите в сайта си.

Начин 2: Ако държите на пълната функционалност - такава каквато е била досега, то картата ви става платена - вие плащате на Гугъл, като сумите са базирани на услугите на Гугъл, които ползвате в картата и на база посещаемостта на картата си, тоест, таксува се всеки 1 брой ползване на картата ви. Сумите са стотинки, но при силно посещавани сайтове, може и да не са много малки.

Какво трябва да се направи за да активираме новата карта? Трябва да си направите акаунт в https://cloud.google.com/maps-platform/ и кликате на синия бутон горе вдясно - Get started!

Може да се влезе и от тук: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key - И отново кликате на синия бутон: Get Started

Google Maps проблеми - Google Maps API key

1. След това си правите профил (ако го направите от съществуващ google account, няма да трябва да се регистрирате)
2. Маркирате и трите отметки: Maps, Routes и Places.
3. След това задавате име на проект.
4. Задавате платежно средство за профила си. Докато не подадете активна кредитна карта в която в момента има пари (в момента в който я подавате ще бъдете таксувани 1 долар), акаунта ви няма да се активира.
5. След това ви се дава АПИ ключ - Google Maps АРІ key.

Важно: Ако имате много сайтове, не си правите повече от един акаунт, правите само 1 акаунт, като в него можете да направите повече от един проекта. Дори да направите само един проект, можете да си направите няколко апи ключа и да зададете всеки ключ да е ра различен сайт. Последното е задължително: когато направите АРІ key, трябва да му зададете да важи САМО за вашия сайт, само за един домейн. Така, дари някой да види вашия АРІ key и да го качи на друг сайт, той няма да работи там.

Как се ограничава АПИ ключът по име на домейн, така че да е само за вашия сайт? Във: Application restrictions - Маркирате: HTTP referrers (web sites) и задавате адреса на сайта ви - вижте скрийншота.

Този ключ трябва да се качи в дадени файлове на сайта ви, и всичко ще започне да работи отново както трябва.

Имайте предвид, че по принцип услугата Google Maps API е платена, но Google дава 300 американски долара безплатно на година за всеки акаунт. Таксуването за картите е евтино - 300 USD се прехвърлят само от големи сайтове с хиляди посетители, така че най-вероятно всяка година няма да плащате нищо и всичко за вас ще си остане безплатно. Ако искате да сте сигурни какво и колко ви таксува Гугъл, 1-2 седмици след като сте настроили вашите АПИ ключови, влезта в акаунта си, в раздел Billing и проверете какви са сумите до момента.

Искате ние от 3Д Уеб Дизайн да поправим картата в сайта ви?

Ако са необходими, промените в кода на даден уебсайт за да може да работят картите с АПИ ключ от Google Maps, обикновено ги правим на цена от 50 лв еднократно, като е възможно много малко отклонение от цената в зависимост от вида на сайта. Откъде да поръчате: свържете се с нас сега: на телефон 0898615736 или по имейл: Контакти.