Подобрете блога си за един час

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Вашият блог е като стая. Колкото по-хубава е стаята и по-интересни неща намират в нея  пwсетителите, толкова повече ще се задържат в нея преди да излязат. Но винаги можете да направите вашия блог по-приятен, информативен и лесен за браузване.

 

  1. Един блог е добър, когато информацията е лесно достъпна и няма излишни, претрупващи елементи. Някакъв тип на блогърски минимализъм. Но нека разнищим темата. Как да подобрим блога си за по-малко от един час?
  2. Покажете най-доброто! Вижте статистиката на вашия блог - кои статии са най-посещавани? Има причина затова. Щом посетителите ги харесват, направете една страница с подбрани статии. По този начин и четимостта на новите посетители в блога ще се повиши. Защо да не напишете още статии на темата на харесваните?
  3. Разчистете страничния панел. Премахнете всички излишни изображения, линкове и парчета текст от страничния панел. Той е направен за навигация. Нека навигирането на посетителите бъде лесно. Никой не обича да търси линкове из целия сайт. Всеки иска лесно достъпна навигация.
  4. Повишете печалбите. Ако имате Google AdSense текстови карета, които се представят зле - това е защото хората не кликат на тях. Превърнете ги в image-only (само банери). За разлика от текстовите карета, които плащат на клик, банерите плащат на импресия.
  5. Добавете вътрешни линкове. Ако в една статия можете да дадете линк към друга ваша - направете го. Добро е както за посетителите, така и за оптимизация за търсачки. Добра идея е да добавите и “Подобни статии” в края на най-популярните.
  6. Направете читател известен! Напишете пост, вдъхновен от коментар във вашия блог. Когато коментаторът е друг блогър, или уебмастър, добавете линк към неговия сайт. Той ще разбере за линка и най-вероятно ще отвърне със същото след време. Това не е манипулация на Google и SEO. Това е блогърска солидарност и размяна на трафик.
  7. Коментирайте в друг блог от вашата ниша. Споделете ценно мнение за дадена статия. Добавете линк към вашия блог и поздравете другия блогър за добрата статия. Не само ще получите трафик, но когато го правите редовно, ще имате приятели блогъри. А приятелството е най-ценното нещо, дори в интернет.

Това не беше ли един пълноценно използван час?

Оригиналният текст можете да видите тук