Latest Friday before Christmas

(0 votes, average 0 out of 5)


Последния петък преди Коледа.

Лудница, задръстване, хора тичат насам натам като обезумели. Всички купуват подаръци, теглят пари и бързат... И ние с колегата бързаме. Не за подаръци, а да пускаме някакъв сайт онлайн точно тогава. Таксито влиза в задръстване и започваме със завист да гледаме подир трамваите, преминаващи безпроблемно покрай нас. Речено-сторено. Скачаме от таксито и хоп в трамвая. Стигаме в заветния офис само с... 55 минути закъснение.

Вършим си работата мълчаливо и си мислим струваше ли си да пътуваме навръх Коледа през задръстването повече от час и половина, за някакви си смотани триста лева и че те едва ни стигнаха при тази скъпотия само за подаръците на най-близките.

Яд ни е че клиента се мота и чуди повече от седмица и реши че точно сега му трябва сайта онлайн, ама какво да се прави...договори. Щом си подписал, ще изпълняваш. Име на елитна фирма не се гради лесно. Забравя се лесно. Гради се трудно.

Последния петък преди Коледа...

Някакъв колега от някаква фирмичка, която ни е конкуренция се мъчи отчаяно да задържи парите на клиентите си, предлагащ им "невероятната" оферта да им продължи договорите за реклама, само че реално ги мести от един сайт с ранк в гугъл четири на друг, чисто нов, нямащ го никъде в резултатите и приличащ на (с извинение) точно нищо външен вид. Естествено хората не му се връзват, а ние дружно му се смеем...издухваме го и му се смеем от височината на първото място в гугъл.

Последния петък преди Коледа...вече е седем вечерта и най-накрая се прибираме. Дотолкова замаяни от бачкане, че ни трябват доста ракии, докато се отпуснем и спрем да мислим за работа, уеб дизайн, класиране в гутъл и други такива щуротии.

И струваше ли си да бачкате на половин работен ден през празниците ме пита един колега... сега като се замисля...не, не си струваше. Но от професионална гледна точка съм доволен...

  • направих нов модул за електронни магазини, който е зверски полезен и доколкото знам няма български ешоп, който да има нещо подобно
  • Започнахме да предлагаме нова услуга SEO оптимизация за електронни магазини
  • имаме един линк повече към нашия с гугъл пейдж ранк четири
  • имаме двама доволни клиента повече
  • и най-важното, стигнахме до много полезния извод, че работата никога не свършва :)

Е, това последното го знаем, смеете се вие... е, и аз също... и бъркам в торбата с резервните хитрини... който се смее последен, по някое време става пръв.

Последния петък преди Коледа. Фирми за уеб дизайн, елктронни магазини, банери, класирания в гугъл.... потребителите се кефят на новия красив и функционален уеб сайт, а ние заспивайки вече си мислим за следващия. Е това е единственото хубаво нещо като държиш цените ниски, че почти винаги имаш сайт на опашка, който те чака. Това е добре.... освен в моментите когато не ти се работи.