Failure: Proval or GoogleBomb to Bulgarian Government Site

(4 votes, average 5.00 out of 5)


Провал или как ЦСКА удари правителството, провала

За провалът на правителството и за Google бомбата - по-късно. Крайно време е да покажа и аз някои линкове и да кажа някои неща за този провал които досега се въздържах да кажа.

Между другото огин да си купи Телеграф от 27 Януари, където на втора страница, най горе вляво четем:

Провал! ЦСКА удари правителството

"Заклет цесекар удари правителството с гугъл бомба" (GoogleBomb). Огняне, прочети го, за да видиш как за пореден път журналистите пишат каквото си искат. Чели, недочели, пишат за провали ... каквото си искат. И ако някой знае какво общо има ЦСКА с провала на правителството, нека сподели.

За идеята знам от два-три дни, но се включвам чак днес, за съжаление не съм от първите ентусиасти. Когато прочетох във вестник Телеграф за Огин и Юнуз и ми стана ясно, че нещата стават сериозни и ще се включат много хора. Същата вечер го споменаха и в Шоуто на Слави, жалко че не му обърнаха повече внимание. Ако бяхте написали нещо по-цветисто за провала, със сигурност щяха да го направят.

Сайта на родното ни мило правителство не издържа и три дни и от 28 Януари е на първо място при търсене за провал. Ако желаете да подкрепите инициативата, сложете линк на сайта си с този код:

Защо сайта на правителството е провал? Има няколко причини.

  • Некадърно направен, въпреки че струва над 20000 лева!
  • Невероятно смотана поддръжка от хора, които не знаят какво правят. Допуснали са сайта да бъде баннат от търсачките, добавяйки инструкции в robots.txt роботите на търсещите машини да не го индексират
  • От Seo гледна точка е ужасен и няма никаква откриваемост на нищо в него
  • Ужасна навигация. Ад е да откриеш някаква информация и да запомниш после как и къде в сайта се намира