Aaron Wall - Blog Seo

(3 votes, average 5.00 out of 5)


Дарън Роуз от Problogger.net е публикувал свое интервю с Aaron Wall (Аарън Уол), авторът на блога и на книгата SEO Book. Интервюто е в две части, които са тук и тук.
Препоръките на Аарън Уол по отношение на обикновени неща, които блогърите могат да приемат за своята SEO оптимизация, тоест за подобряване на видимостта в резултатите от търсене на търсачките.

Петте съвета на Аарън Уол за Seo оптимизация на блог

1. Признанието е важно

Да пускаш линкове към популярни блогъри и други източници е начин за привличане на вниманието им. То е все едно да кажеш “Хей, току що споменах нещо за теб в блога си, ела да видиш какво е то.”

Мнозина няма да ви обърнат внимание, но вие ще имате нужда само от няколко добри хора, които да харесат блога ви, за да разпространят новината за него.

2. Направете така, че съдържанието на блога ви да е форматирано по лесен за четене начин

Използвайте заглавия, подзаглавия, булети, оставяйте празни пространства около текста и т.н. Безусловно, вие се нуждаете от хора, които да ви четат и да ви се доверяват, за да може и търсещите машини да ви се доверят.

Търсещите машини следват това, което следват хората.

3. Ползвайте уникални заглавия

Направете заглавието на всяка страница в блога си уникално, като уникалният елемент е разположен възможно по-вляво в заглавието.

Това помага за подобряване на резултатите ви в търсачките и стимулира повече хората да кликнат на това ваше заглавие. Описателните и примамливи заглавия ще ви донесат повече кликвания, отколкото скучните заглавия.

4. Не игнорирайте вътрешната навигация

Когато е възможно, позволявайте на някои от категориите ви да определят стратегията ви към ключовите думи. Някои от наименованията на категориите ви следва да са прицелени добре към думите, към които се стремите.

Създайте си секция, в която публикувайте всички ваши топ статии - това ще направи леснодостъпни най-добрите ви материали.

Също така, в по-новите си материали пускайте линкове към по-стари статии, за да посочите на читателите на блога ви сходни материали по темата и за да помогнете на търсачките да разберат кои страници от блога ви са най-важни.

5. Откроявайте се от останалите

Ако много хора пишат в блоговете си за същото, за което пишете и вие, опитайте се да пишете за нещо друго или се опитайте да пишете за същото нещо от друга перспектива, така че хората да продължават да ви обръщат внимание.

Не се страхувайте да бъдете себе си. Често пъти нашите недостатъци са по-интересни от това, в което сме всепризнато добри.