WebSite Color Schemes Generator, Design Tools

(7 votes, average 4.86 out of 5)


С този генератор на цветови схеми за уеб сайтове можете да намерите най-подходящите цветове за сайта си, в съответствие с всички стандарти за контрастна, три или четири цветна цветова схема. Допълнителни възможности са пастелна, тъмен и светъл пастел.

Генераторът на цветови схеми е ТУК и ТУК

Цветови схеми - Информация и Помощ, Използване на цветова схема

При проектиране на уеб страници, компютърни приложения, или дом, интериор, ние трябва да намерим добра цветова схема - набор от цветове, произвеждащи най-доброто впечатление. За всеки нюанс има цветове, които могат да съществуват, и които не могат. Някои комбинации са неудобни или смущаващи - докато други са приятни. Опитните дизайнери избират цветовете интуитивно, много хора ще могат да миришат цветовете, които вървят заедно добре и кои не. Въпреки това, намирането на добра комбинация от цветове, може да бъде понякога дълъг и мъчителен процес.

Цветовата теория прави работата лесна. В този инструмент ще намерите набор от цветове с които можете да започнете, и това може да улесни търсенето на вашата оптимална цветова палитра. Това приложение генерира цветови схеми в няколко вида. Всяка схема се основава на една (база) цвят, което е допълнено с допълнителни цветове вземане заедно най-добрите оптични импресии - с помощта на един от автентичните алгоритми.

Избиране на базов цвят

Базовите цветове могат да се зададат по няколко начина. Заявката работи предимно с цветно колело, както и с цветове, определени от нея - оттенък (ъгъла определяне позицията на фона на колело). Топли цветове (лилаво до жълт) и студени цветове (жълто-зелено до виолетово) са маркирани тук както извор. Ние можем да изберем един от елементарните цветове на колелото, като кликнем върху нейната цветова ивица.

Първични цветове (червено, жълто, синьо) съответства ъгли 0 °, 120 ° и 240 °, вторични цветове (оранжево, зелено, виолетово) към ъгли 60 °, 180 ° и 300 °, третични цветове са между тях. Малки кръгове (кратните на 15 °), стоят преходни цветове. Като щракнете върху някоя от тези цветове, ще го като базова цвят. Има скала 0-360 ° вътре цвета колело, съдържащ малки показалка, съответстващи на действителния ъгъл на цвят. Кликването на тази скала можете да промените цвят, без да се променя яркостта и / или насищане (вие трябва да кликнете, няма да можете да плъзнете показалка).

Налице е разлика с този тип: при избор на ъгъла от вътрешния кръг, всички цветови вариации се държат, но когато щракнете върху елементарните цветове на външния пръстен, всички варианти са зададени към  стойности по подразбиране (deafult).

Важна забележка: Този инструмент не използва стандартен HSV или HSB модел (същите HSV / HSB стойности  както при IE. Photoshop описва в различни цветове!). Цветовото колело, използвано тук, се различава от RGB спектъра използван на компютърните екрани, това е повече в съответствие с класическата цветова теория. Това е и защото някои цветове (особено нюансите на синьото) правят по-светли нюанси от основните цветове на RGB-модела.

В плюс, RGB модела използва червено-зелено-сини като първични цветове, но червено-жълто-синята комбинация се използва тук. Тази деформация също предизвиква несъвместимост в цвят конверсиите от RGB-стойности. Ето защо, RGB вида (напр. в HTML шестнадесетичния код като #F854A9), не е точен, преобразуването е грубо и понякога може да произведе малко по-различен цвят.

Настройване на цветови вариации

Всеки един от цветовете в показана схема има четири вариации. Това са цветовете на същия цвят, но те се различават в наситеност и яркост. Можете да кликнете върху малкия площад на variantion и изберете друг вариант. Още на първия вариант (по-големите квадрат) е в основата вариант, който определя вида на схемата. Другите три вариации са само допълнителни. IFF схемата е направена с по-малко от четири цвята, неизползваното място се използва за показване на варианти (или допълване) на базовия цвят. Има няколко характерни цветови вариации комплекти изготвени по образец площ (пастел, контраст т.н.)

Щракнете върху някой от тези бутони, за да използвате тази промяна, определени във всички цветове в схемата наведнъж. Цветни схеми - Полученият цветен комплект е направено от инсталирането на база цвета в един от цветови схеми. Можете да изберете тази схема, като кликнете върху схемата за карти какъв цвят колело. Няколко схеми позволяват допълнителни настройки, които са показани долу на карти.

Можете да изберете една от следните схеми:

Едноцветна - Monochormatic схема се основава само на един цвят и използва само промените, направени чрез промяна на своята наситеност и яркост. Черно-бели цветове винаги са добавени. Резултатът е удобна за очите, дори и когато използват агресивни цвят. Все пак, това е трудно да се намери акценти и Акценти. Заявлението прави само едноцветен няколко варианта за всеки цвят. Вие ще бъдете в състояние да правят други - повече или по-малко наситени, запалка или тъмен. Едноцветен промени са направени за всеки цвят по други схеми, също. Те се появяват като малки (кликване) площади до всеки цвят.

Контраст - Основен цвят е допълнено с комплемента (цвета на насрещната страна на колело). Един топъл и студен цвят винаги е създадена - трябва да се обмисли, кой ще бъде доминираща, и ако резултатът трябва да изглежда топло или студено. Подходящ едноцветен вариации на този двумесечен цветове може да се добавя към тази схема.

"Меки" контраст / Triade

Основен цвят допълнен с два цвята, поставени по същия начин от двете страни на комплемента. За разлика от "остри" Обратно на това, тази схема често е по-удобно за очите, това е по-меко и има повече пространство за балансиране на топли и студени цветове. Кликването на скалата (ще бъдат показани долу схемата карта) можете да зададете разстоянието на тези цветове от базовия цвят допълват. В по-малка стойност е по-тясното цветовете са в контрастни цветове, а са по-сходни.

Най-добрата стойност е между първата четвърт и половината от скалата. Високи стойности не са твърде подходящо - с изключение на смени от 60 °, което прави друга цветен режим, triade: В triade. В triade се извършва от три цвята равномерно разпределена върху трети от цветен колело (от 120 градуса). В triade-схеми са вибриращи, пълни с енергия, и имат голямо пространство, за да контрастира, акценти и да балансира топли и студени цветове. Можете да направите triade в "меки контраст" схема за определяне на разстоянието до максимална стойност (ясно в дясно). "

Двойна контрастна схема - Tetrade

Тази схема е направена от един чифт от цветове и техните допълва. Той е на базата на tetrade - The foursome цветове равномерно разпределена върху четвърти от цвета колело (с 90 degreees). В tetrade е много агресивна цветова схема, които изискват много добро планиране и много чувствителен подход в отношенията на тези цветове. По-малко разстояние между две базови цветове причинява по-малко напрежение в резултата. Въпреки това, тази схема е винаги по "нервна" в "действие", отколкото другите схеми. Въпреки че работим с него, ние трябва да се грижим най-вече за отношенията между един цвят и допълнение на съседните цветове - в случая на tetrade (максимално разстояние 90 °, ясно на дясно), добро чувство и много чувствителен подход са необходими.

Analogic - аналогични цветове

Тази схема е направена от базови цветове и нейните съседни цветове - два цвята по същия начин от двете страни. Той винаги изглежда много елегантно и ясни, резултатът е по-малко напрежение и е еднакво топло или студено. Ако цвета на топло-студено граница е избрал, цвета с срещу "температура", може да бъде използван за accenting другите два цвята. Можете да настроите разстояние от съседни цветове върху скалата (ще бъдат показани долу схемата карти). Стойности между 15-30 ° (между четвъртата и половината от мащаба), са оптимални.

Можете да добавите контрастни цветове, схемата се допълва с допълване на базовия цвят. Тя трябва да се третира само като допълнение - той добавя, напрежение в палитрата, а това е твърде агресивно, когато overused. Независимо от това, използвано в детайли, както и акцент на основните цветове, може да бъде много ефективно и елегантно.

Противоречиви цветове

Не съществува схема, наречена "противоречива" тук - точно обратното, това е цветен режим, който може да се побира в нито едно правило, описано по-горе. Тази схема не може да бъде безполезна - Може да има ситуации, когато трябва да се създаде шокиращи, наистина пищен, ярък работа. Дори и в този случай, този инструмент може да бъде полезен - ако вашата схема се различава от всички описани модели, имаш я: нервна, силен, агресивен набор от цветове. Разбира се, тя не може да бъде подходящ за приложения, изискващи не толкова интензивни емоции.

Други функции

Можете да активирате конверсия за "безопасни" цветове, като кликнете върху квадратчето над цветния образец. Всички цветове в схемата ще бъдат трансформирани в 216-цвята цветен пространство (WebColors). Дори ако това намаление е не много чувство днес, някой да го намерите полезни. Тази трансформация промени цвета нюанси и балансиран режим може да бъде деформирана. Ако искате да използвате тази функция, която бихте предпочели вместо цветове, които не са много различни след WebColors tranformation. На долния десен, избрани кутия осигурява превключване между цветен слепи симулация.

Няколко вида цветова слепота.

Ако искате да изберете една от тези симулации, излаганите цветове в образец са променени за да покажем как хората с цветова слепота и не съвсем добро зрение виждат цветовете. Тази функция е само за проверка на достъпността на нашата цел, генерираните цветови кодове не са засегнати от нея. Край на кодовете на цветовете са показани в таблицата от дясната страна. Цветът слепота симулация не ги промените, но WebColors трансформация прави. Всеки цвят има своя база и три цветови вариации са показани по долу от нея. Можете да завъртите тези вариации, като щракнете върху стрелката в дясно (напр. направете някоя от вариациите да бъде в основния цвят и проверете начина, по който изглежда в по-голям район). Крайната цветова палитра е само база за дизайн на работа. Вие не трябва да използвате всички генерирани цветове.

За да се поддържа намерението на цветната схема, не трябва да се ползват прекомерно цветови вариации; предимно само черно и бяло са препоръчителни. Както и да е, ако наистина имате нужда от промени, просто изберете само няколко такива на базовия цвят, и една или две вариации на един от контрастните цветове. Друга възможност е да се използва един и същ вариант на всички основни цветове в схемата, за да създадете същия мотив в запалката / paler / тъмните нюанси. Като цяло, една молба (една уеб страница, или на един уеб сайт) трябва да използват не повече от шест цвята (включително вариантите), плюс черно и бяло. Този инструмент може да ви помогне да направите така, че да си подхождат добре заедно.

Забележка: "Тази цветова схема URL" линк води URL на действително показва цветовата палитра и всички настройки във всеки момент. По този начин, може да маркирате цветната схема, която току-що се създаде, да създадете собствен списък с цветни комплекти с имена и описания, или просто да изпратите на някой приятел цветната схема по електронната поща.