Problems in Google, Bug or next Update?

(1 vote, average 5.00 out of 5)


Временни проблеми в Google, бъг или проблем при поредния ъпдейт?

Google се бъгна, и Blacklist-на целия интернет! През поне 15 минути около 17-17.30 часа българско време на 31 Януари каквото и търсене да направиш от България извеждаше съобщение: Този сайт може да навреди на компютъра ви!

Опитах през това време над десет търсения за произволни изрази в най-голямата световна търсачка и резултата винаги беше един и същ: "Този сайт може да навреди на компютъра ви!"

Свръх любопитнитe екранни снимки от събитието - разгледайте особено внимателно снимка 3, където при търсене за "Google" търсачката изведе съобщение за дебе си, че "сайта е опасен и може да ви навреди". Още по-любопитно е на снимка 4, където при удивеното ми кликане върху надписа получих съобщението: Или продължете към /www.google.com на свой собствен риск!

проблеми в Google проблеми в Google Google се бъгна Google се бъгна

Наложи ми се да изляза, въпреки че ми беше невероятно интересно да видя докога точно ще продължи проблема. Когато се върнах отново пред компютъра, около 18.10 часа, проблема вече го нямаше. 

Официалната версия на Google е за човешка грешка

Според //news.cnet.com/8301-1001_3-10153942-92.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20
За около час в събота сутринта, Google, описани на всеки сайт в Интернет, както на злонамерен софтуер. 

След първоначалния проблем е фиксирана, тя е след няколко часа, за да се изгладят, който всъщност е виновен - Google или нестопанска известен като StopBadware.org. 
 

Ето и резултатите на Google за търсене на "Google" събота рано сутринта. Кликнете върху изображението за по-голям екран. 
(Кредитни: Google, чрез Friendlybit.com) 

TechCrunch и CNET докладвани около 7 часа PST, че всеки сайт намерени чрез Google търсенето беше маркирана с настоящата съобщението: "Този сайт може да навреди на компютъра ви." Като част от зловреден софтуер за защита на Google, кликнете върху маркирана сайта линк ще издърпайте нагоре допълнително предупреждение. Въпреки че връзката може просто да се отреже и паста, на Google предупреждение unnerving беше достатъчно, за да пазят някои хора от бутане им късмет. 

Twitter бе наводнени по новините, с хиляди хора командироването им рода опит за търсене на Google. 

В блога публикувате само след 9 часа PST, Мариса Майер, вицепрезидент на Google за търсене продуктите & потребителски опит, приписани на проблема с "човешка грешка", а на URL списъци, предоставени от StopBadware.org. Но около 30 минути късно блог командироване на StopBadware.org спорната си обяснение. Един час след това, Mayer, публикувани на Google МЕА culpa. 

По-долу е Mayer на 9:02 AM PST командироването, с нея, 10:29 AM PST обновяване сгънати инч Нейното обновяване StopBadware.org признава, че не се предоставят на грешна информация, и че тя е била само на Google виновен. В нейното обновяване, Mayer пише: "Този пост беше преразгледана, тъй като по-точна информация е станала достъпна." 

Забележка: В изречения, които Mayer отстранени в нейната актуализация се отбележи с удар-аута и скоби. В изречения допълни тя в нейната актуализация са в получер. Тук е Mayer на обяснение: 

Ако ви свърши Google търсене между 6:30 AM PST и 7:25 AM PST тази сутрин, ти вероятно Видях, че съобщението "Този сайт може да навреди на компютъра ви" придружава всеки резултат от търсенето. Това е ясно за грешка, а ние сме много съжалявам за неудобството, причинено на нашите потребители. 


Какво се случи? Много просто, човешка грешка. Google знамена с резултати от търсене с посланието "Този сайт може да навреди на компютъра ви", ако мястото е известно, за да инсталират злонамерен софтуер във фонов режим, или по друг начин крадешком. Ние правим това за защита на потребителите срещу посещавате сайтове, които може да увреди техните компютри. 

[Ние работим с нестопанска цел, наречена StopBadware.org да получите нашия списък с URL-и. StopBadware внимателно изследвания всяка жалба на потребител да реши дали това доста URL принадлежи на списъка. Тъй като всеки случай трябва да бъде изследван индивидуално, този списък се поддържа от хора, които не алгоритми.] 

Ние поддържаме списък на такива сайтове, чрез ръчно и автоматизирани методи. Ние работим с нестопанска цел, наречена StopBadware.org да излезе с критериите за поддържане на този списък, както и да предоставят прости процеси за уебмайстори да премахнете своя сайт от списъка. 

[We периодично получават актуализации на този списък и получи едно такова съобщение за обновяване на сайта тази сутрин.] 

Ние периодично актуализира този списък и освобождава един такъв ъпдейт на сайта тази сутрин. 

За съжаление (и тук е човешка грешка), URL-ът на "/" бе проверена в погрешка като стойност до файла и "/" се разширява до всички URL адреси. За щастие, нашият сайт за обаждане надеждността екип намери проблема бързо и върна делото. Тъй като сме тласък на тези промени в насипно и подвижния мода, грешките започнаха появяват между 6:27 ч. и 6:40 ч. и почнаха да изчезне между 7:10 и 7:25 часа, така че продължителността на проблема за всеки отделен потребител е приблизително 40 минути. 

Благодаря на екипа ни за тяхното бързо намиране на работа в това. И отново, нашите извинения за всеки от вас, които са били inconvenienced тази сутрин, а на сайта, чиито собственици са били Страници неправилно етикетирани. Ние внимателно ще разследва инцидента и пуснати по-строги проверки на файла, за да се избегне неговото случва отново. 

Mayer на обновяване следвани няколко блог публикации от StopBadware.org управителя Максим Weinstein. StopBadware.org, която се координира чрез Харвард Berkman на Центъра за интернет общество & не партньор само с Google. Неговите други партньори са PayPal, VeriSign, Тренд Микро, и на потребителите "Отчети WebWatch. 


След Weinstein прочети Mayer първоначалното обяснение, той твърди че я публикувате е погрешно. В 9:31 AM PST, той е написал за нестопански на блог: 

Google е публикуван на актуализация на служебните си блог, че погрешно посочва, че Google получава своя списък с URL адреси, от нас. Това не е точна. Google създава собствен списък на badware URLи и няма данни, че ние генерираме е трябвало да се отразят на предупреждения в Google за търсене на обяви. Ние се опитва да работи съвместно с Google за да се изяснят техните изявление. 

За 10 минути късно, Weinstein обновени поста с това: 

Google работи върху актуализиран изявление. Междувременно, за да се изяснят някои неверни съобщения в пресата, тя не изглежда да е така, че Google е взел за определяне на предупреждения за законно лоши сайтове. Имаме място проверени няколко известни лоши сайтове и Google все още е спадащата тези сайтове като лоши. т.е., проблемът изглежда е поправено на тяхната цел. 


По електронна поща до CNET Новини в 10:08 AM PST, Weinstein потвърди че "Mayer на обяснение е неточна. Тя е информирала, че Google работи върху актуализиран отчет за изясняване на фактите." 

В StopBadware.org е отбраната, Weinstein добавя: 

Google сканира Интернет страници, за да идентифицира сайтове, които могат да бъдат опасни за потребителите. Когато се установи, такива сайтове, Google въпроси предупреждения в резултатите от търсенето. Тази сутрин те невнимание добавя тези предупреждения към почти всички интернет страници, причинявайки потребител объркване. 


StopBadware.org не предоставят данни за тези предупреждения. Нашата роля е да се използват данните, предоставени ни от Google за научни изследвания / анализи, за да подкрепят / подпомагат уебмайстори по почистване сайтове и навигирането в процеса на преразглеждане, когато техните сайтове са чисти и да се предостави на трета страна преразглеждане, когато потребителите удари с roadblocks Google собствен процес. 

Нашият сайт е взето тази сутрин, в резултат на много тежък трафик в резултат на Google удар, което доведе много потребители да потърсят допълнителна информация. Както StopBadware.org е посочен на Google предупреждение страница, която потребителите виждат, когато кликнат върху резултат от търсене, че Google е означен като лошо, много хора, свързани с предупреждения за нас. 

При последващите действия електронната поща на 11:14 AM PST, Weinstein пише че е бил доволен на Google коригиран отговор. 

"Аз вярвам на Google актуализират информацията точно да пояснява, че Google не получи URL данни от нас и че ние не бяха включени в тази сутрин на проблем, той е написал. 

Какъв начин да стартирате уикенда ...

Обърнате внимание, че грешката е същата чертичка / която доведе до провала и на сайта на Българското правителство.