Apr 26 2011, 08:38 AM
|
|
![]() Web Design Seo ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Root Admin Posts: 4,332 Joined: 29-April 09 From: Sofia Member No.: 1 |
Преди няколко дни окончателно реших че няма смисъл да рекламирам на Seo конференция 2011 и че няма смисъл дори да присъствам там като зрител. Причините са комплексни, но освен незаинтересоваността на организаторите на събитието да привлекат ракламодатели като мен по-важното е че съм отегчен от гледането на едни и същи лектори всяка година и слушането на едни и същи white hat seo шитни които всъщност са чисто заблуждаване на потребителите които ще са там. Това в което всъщност убеждават white hat seo техниките и за което ще се говори на тази сео конференция (също както и на предишните) е че трябва да се класирате в google само с разрешените от гоогле методи. Както нееднократно съм казвал, и лекторите на тази конференция (и техните сайтове) са класирани в гоогле не само благодарение на "бяло Seo", а и с използването на минимум gray hat seo, което между впрочем и аз съм използвал на някои сайтове в някакъв момент от време. Тоест хората които ще ви убеждават на сео конференцията да не използвате забранени и полузабранени техники сами са използвали поне една от следните тактики: - Създавали са съдържание в множество сайтове само и с единствената цел да линкват сайта си и да го класират в Google за някакъв израз. - Използвали са seo инструменти за публикуване на линкове и някои от тях дори са печелили seo състезания с тяхна помощ. - Купували са линкове - Разменяли са линкове с други сайтове и със свои партньори Всъщност не са само те - всички хора го правят и това са точно gray hat seo техниките за оптимизация които са високо производителни и без тях нямате никакъв шанс да се класирате за трудна и висококонкурентна ключова дума в Google. А ако не се класирате за трудна и висококонкурентна ключова дума в Google почти няма начин да изкарвате много пари от сайта си, а всички искаме това, нали Обяснението на Огнян Младенов като организатор на събитието когато го попитах бе нещо от рода на "Да, може би си прав, но не може да се говори за това защото е забранено и не мога да кажа нещо подобно пред 400 души" и в същия миг ми стана ясно че няма смисъл да отивам там. Публикации в подкрепа на тезата че White Hat SEO е отживелица и че gray hat seo оптимизацията е вече "поизбеляла" и практически разрешена има в много чуждестранни сайтове, като тук ще цитирам поради липса на време само един от тях, но ако сте намерили нещо друго подобно по темата, ще се радвам ако постнете линка тук. Разсъжденията на Kris Roadruck от click2rank.com в поста му White Hat SEO is a Joke който казва (цитирам): Цитат Because I realized that pretty much everyone on the front page serp of just about any competitive niche WASN'T playing by whitehat rules Или на Български: Цитат Защото в един момент ми стана ясно, че почти всички на предната SERP страница (на първа страница на Google) на почти всяка конкурентна ниша НЕ играят по White Hat seo правилата. И още: "Whitehat isn't just a bit slower. It's wishful thinking. It's f*cking irresponsible" Картинка показваща нагледно колко е бавно White Hat Seo: ![]() Превода на Български: "WhiteHat не е малко по-бавен метод. Това е самозалъгване. Това е мамка му безотговорно бавно!" И за писането на качествено съдържание: "Just a little tip: If your main offering is quality content – YOU ARE NOT AN SEO, You are a writer." Превод на Български: "Малък съвет: Ако основната ви цел е качествено съдържание - ВИЕ НЕ СТЕ SEO, Вие сте писател." Четейки всичко това човек може да си помисли две неща: A. Защо не са сложили за заглавие на събитието "Писателска конференция 2011" вместо "Seo конференция 2011" B. Ако сайта ми е на някоя от така наречените "Лоши тематики" как по дяволите да използвам само "Бяло seo"? Нали на нормалните сайтове също така е "забранено" да линкват моя сайт. Ако вие искате да използвате само Бяло Seo и да ставате писател, задължително прочетете това: Защо качественото съдържание се проваля? (Способността на качественото съдържание да привлича беклинкове). В тази статия също така се описва подробно проблема с "Лошите тематики" и писането на качественото съдържание. Всеки втори сайт просто няма как да използва Бяло SEO! "Писателска конференция 2011" бе в кръга на шегата. Пожелавам успех на организаторите на събитието Но им напомням и да си спомнят че на друго тяхно събитие още през 2009 година (на Seo конференция 2009) при един от въпосите за черно seo един от лекторите на конференцията Лили Грозева отговори: "Може би тези методи вече са поизбелели малко, затова и от Google не ги наказват." Когато в една дискусия във webmasterbg ставаше въпрос за това кои теми ще бъдат полезни и кои не на Seo конференция 2011 много потребители казаха че ще отидат на конференцията само за да се научат как да си изкарат сайта напред в Google Local Business и да си класират картата първа в Google Maps. Винаги ми е било интересно как колеги които ще говорят като лектори на Seo конференция 2011 и ще ви преподават как да правите точно това - да класирате картата на сайта си първа в Google Maps нямат нито една карта на собствените си услуги на първа страница в Google Serp или (още по-добре) на първо място, да не говорим че не са класирали по този начин 5 или 10 сайта на клиенти както нас. Ту к в темата бях написал че няма смисъл да ходя на тази конференция и това всъщност е една от многото причини - едва ли мога нещо да науча нещо ново. -------------------- Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
|
|
|
|
![]() |
Apr 26 2011, 10:10 AM
|
|
|
Newbie ![]() Group: Advanced Member Posts: 15 Joined: 26-November 10 Member No.: 385 |
Доста провокативен пост! Всъщност има и нови лица, които не са присъствали на предишните конференции.
Белите техники служат може би са само като обяснение на материята за пред клиенти, желаещи сео услуги. А това с качественото съдържание и с натуралното добавяне на връзки към него от потребители е пълна боза. Ако някой ти се е изкефил на поста ще го шерне насам - натам, ще гласува с свежо и толкоз. Никой няма да те линкне от ей така щото си готин! Никой! Аз също няма да присъствам, но поради други субективни причини. Пожелавам успех на организаторите и на лекторите, с някой от тях от които вече се познавам лично :-) |
|
|
|
Apr 26 2011, 10:51 AM
|
|
![]() Web Design Seo ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Root Admin Posts: 4,332 Joined: 29-April 09 From: Sofia Member No.: 1 |
Не го пиша като "провокативен" а като хумористичен и шегаджийски
Всъщност не знам те как ще го приемат, но това е моето мнение и аз не влагам лош смисъл в написаното. Не мисля че някой от организаторите на Seo конференция 2011 може да се обиди при положение че и те самите знаят че това което съм написал е вярно. Ако прочетеш Как качественото съдържание се проваля ще разбереш че ако напишеш ултра полезна статия и чакаш да те линкват, в зависимост от тематиката ще събереш средно между пет и двадесет линка за българия и между петдесет и двеста да кажем за англоезичен сайт който обаче трябва вече да е доста популярен. Тези стойности са нищо, защото ако аз напиша пост на същата тема от само 3 до 5 реда и вътре в него просто сложа тотално нерелевантен текст в който буквално пише: "бла-бла-бла" и сам си го линкна от съответния брой социалки, моя "некачествен" пост ще излиза на първо място при съответното търсене за това заглавие, вместо това да се случи с "качественото съдържание". Това е защото алгоритъма на гоогле е ултра тъп за момента и обръща много повече внимание на линковете отколкото на съдържанието. П.С. По-лошото е че положението с тая конференция стана още по трагично, от нямане кой организаторите поканиха за лектор дори човека за когото си говорим в тази тема. Така и няма да разбера на какво е "учил" присъстващите на конференцията. -------------------- Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
|
|
|
|
Jun 20 2011, 06:02 AM
|
|
Доста провокативен пост! Ако прочетеш ъпдейтнатата преди няколко дена тема за Google local seo ще разбереш че няма нищо провокативно. Когато го написах, го бях правил за клиенти и още не бях класирал сам себе си (малко бавно става с това одобрение от над 20-30 дена), но за да им покажа че не знаят как се прави вече съм окупирал първите места за всички търсения които ме интересуват в Google local business и Google maps. Примерите са в темата от линка отгоре. -------------------- Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
|
|
|
|
![]() ![]() |
Similar Topics
| Topic | Replies | Topic Starter | Views | Last Action | |
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Pinned: Seo Links For Wordpress, Plugin For Automatic Linking In Wp automatic linking for Wordpress |
20 | Ivan Stamenov | 583,678 | 20th May 2026 - 02:04 PM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Pinned: Seo Links за Wordpress, плъгин за Seo оптимизация за Wp плъгин за автоматично линкване за уърдпрес |
9 | Web Design Seo | 514,285 | 12th October 2020 - 10:00 AM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Pinned: Seo Links Pro For Joomla guide, description and functions of Seo Links Pro |
38 | Web Design Seo | 396,431 | 8th April 2019 - 10:22 AM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Pinned: Seo конференция 2015 | 3 | Web Design Seo | 288,443 | 23rd May 2017 - 07:45 AM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Seo Links Pro Now Work With Virtuemart, Sobi2 And Zoo Seo Links Pro in Virtuemart, Sobi2 and Zoo |
1 | Web Design Seo | 355,817 | 16th August 2016 - 03:25 PM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Pinned: Seo Links Pro за Джумла нова професионална версия на сео линкс за Joomla! |
31 | Web Design Seo | 366,087 | 2nd April 2016 - 07:45 PM Last post by: servlet |
![]() |
Pinned: Seo пакети за бизнес клиенти: Google работи за Вас SEO пакети за абонамент на големи клиенти |
0 | Web Design Seo | 204,651 | 4th January 2016 - 08:33 AM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Seo Conference 2015, Bulgaria | 2 | Web Design Seo | 207,303 | 3rd September 2015 - 01:21 PM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Seo Links In Kunena 3.x.x? fixed, working |
2 | zaxavar | 207,641 | 30th June 2015 - 12:14 PM Last post by: Web Design Seo |
![]() |
Seo оптимизация на Ipb Форуми, сео оптимизация на форум Seo оптимизация на Invision Power Board |
2 | Web Design Seo | 438,341 | 23rd April 2015 - 07:51 AM Last post by: Web Design Seo |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 1st June 2026 - 08:36 PM |