Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Rules SEO оптимизация форум
> Паркиране на домейн или редирект
squid77
post Jun 21 2011, 08:16 AM
Post #1

Newbie
*

Group: Advanced Member
From: Bulgariq
Member No.: 364

Първо, се извинявам ако не съм уцелил точния раздел но според мен този е най - подходящ.
Та да мина на въпроса, имам си аз един сайт електронен магазин и според мен горе - долу се справя с конкуренцията, по основната му ключова дума е на 14-16 позиция в гугльо... та както и да е, не това ми беше питането smile.gif
Днес докато си разглеждах профила в суперхостинг забелязах че имам домейн на кирилица който е точно това за което се боря. Този домейн притежава двете основни ключови думи на кирилица с тире между тях. Та се замислих, така и така го имам този домейн и дали да не го вкарам в борбата за първа страница на гугльо tongue.gif
Сега питането ми към теб 3dwebdesign е, как би ми бил по полезен този домейн като го паркирам, или с редирект към сегашния ми основен сайт ?
Или иначе казано, дали бих имал някаква полза от този домейн, как мислиш ? Както казах в домейна на кирилица са двете основни думи за които се боря rolleyes.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies (1 - 14)
Web Design Seo
post Jun 21 2011, 12:08 PM
Post #2

Web Design Seo

Group: Root Admin
From: Sofia
Member No.: 1

Тактиките и възможностите са няколко, но едва ли ще мога да ги опиша тук в следващите няколко дена защото си измаме рабоа за седмици напред а ми трябват пари за отпуските.

--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.

+Quote Post
squid77
post Jun 21 2011, 12:35 PM
Post #3

Newbie
*

Ок, ще те изчакам да свършиш работа. Аз не бързам smile.gif
Все пак.... мерси предварително за отговора ти wink.gif

+Quote Post
squid77
post Jun 24 2011, 08:58 AM
Post #4

Newbie
*

Web Design Seo да те подсетя все пак, може да си забравил wink.gif

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 24 2011, 09:07 AM
Post #5

Web Design Seo

Накратко:
1. паркираш го
2. пингваш за да се индексира
3. правиш му линк билдинг
4. редиректваш го, но не по-рано от поне 2-3 месеца

Колкото по-добър линк билдинг му направиш, толкова по-силен ще е ефекта.

Ако искаш може и да си направиш от него цял нов сайт (сателитен сайт, сателитка) който да линква основния, но това е свързано с много повече работа и пари за хостинг и други.

--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.

+Quote Post
squid77
post Jun 24 2011, 01:06 PM
Post #6

Newbie
*

QUOTE (Web Design Seo @ Jun 24 2011, 12:07 PM) *
Накратко:
1. паркираш го
2. пингваш за да се индексира
3. правиш му линк билдинг
4. редиректваш го, но не по-рано от поне 6 месеца

Колкото по-добър линк билдинг му направиш, толкова по-силен ще е ефекта.

Ако искаш може и да си направиш от него цял нов сайт който да линква основния, но това е свързано с много повече работа и пари за хостинг и други.

Благодаря за отговора smile.gif
Точка от 1 до 3 са ясни, обаче точка 4 ме хвърли в тъча huh.gif
Какво трябва да означава това ?
Че след като го паркирам, трябва да изчакам 6 месеца и едва след това да го редиректна към основния ми домейн ?!?!

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 24 2011, 01:29 PM
Post #7

Web Design Seo

Означава да му направиш добър линк билдинг и че домейна трябва да не е чисто нов - да е по-стар от 6 месеца.

--------------------

+Quote Post
squid77
post Jun 24 2011, 02:27 PM
Post #8

Newbie
*

Ахам, ясно вече схванах tongue.gif
Сега го погледнах, домейна е на 7 месеца laugh.gif
Мерси за помощта wink.gif

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 24 2011, 02:35 PM
Post #9

Web Design Seo

Не е важно на колко години е домейна, важно е от колко време има история в гоогле wink.gif
Дори да е на 15 години ако не е имало сайт на него не печелиш нищо.

--------------------

+Quote Post
squid77
post Jun 24 2011, 02:41 PM
Post #10

Newbie
*

Има история от 7 месеца в гуглето, беше на едно сайтче дето вече е офлайн от около 2 месеца. Тоест този домейн е ползван активно около 5 месеца.
Нищо де, ще пробвам пък ще видим какво ще излезе smile.gif Току виж съм прескочил 2-3 места и съм го откарал на бленуваната първа страница на гугле smile.gif

This post has been edited by squid77: Jun 24 2011, 02:43 PM

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 25 2011, 05:30 AM
Post #11

Web Design Seo

Много по-лесно ще ти е да скочиш в серп ако просто пуснеш линкове към сайта си от нови 10-20 домейна отколкото да се занимаваш с редиректи. Ако искаш ми прати на ЛС домейна и ключовата дума - мога много лесно да те кача нагоре на ниска цена чрез линкове от наши сайтове в които няма публично безплатно постване.

--------------------

+Quote Post
squid77
post Jun 27 2011, 11:14 AM
Post #12

Newbie
*

Мноооого странно нещо видях сега laugh.gif
Моят сайт днес се е сдобил с PR:3
Проверих го от няколко места за да няма някаква грешка, не няма. Останалата част от водещите страници са с PR:1 и една с PR:2. До вчера всичко беше PR:0 или PR:n/a
Поствам това инфо тук защото чистосърдечно си признавам.... до голяма степен това го дължа на Web Design Seo внимателно чета това което пишеш из форумите на БГ и отсявам това което на мен ми върши работа.
А че върши работа е показателен сайта ми... от 0 вече има PR:3 и за да не звучи съвсем като реклама, искам дебело да подчертая че не съм дал на Web Design Seo и една стотинка wink.gif
Thanks Web Design Seo продължавай да даваш съвети и да пишеш статии, има хора които ги четат и са ти благодарни за това, аз съм един от тях tongue.gif

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 27 2011, 11:58 AM
Post #13

Web Design Seo

Жив и здрав, сега като си се убедил че сме правилната фирма със сигурност ще станеш и клиент по някое време wink.gif

Не че имаме липса на клиенти, точно обратното - при нас е много голям проблем че клиентите ни са огромен брой, но не дават много пари. Тоест имаме нужда от клиенти плащащи добре rolleyes.gif

И ако наистина искаш по-висок Google pagerank по-натам като преминем на платени услуги ще ти дам и един списък със сайтове където можеш да си пуснеш линк в коментари на страници с Google pagerank 5, 6 и 7.

--------------------

+Quote Post
squid77
post Jun 27 2011, 12:04 PM
Post #14

Newbie
*

Определено ще стана клиент но това ще е малко по нататък, сега е лято а сайтовете които имам или се грижа за тях сега бележат спад, просто хората са на море вече tongue.gif
Иначе аз каквото можах направих, но стъпя ли на първа страница на гуглето определено ще ми трябват вашите услуги wink.gif

+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 27 2011, 12:19 PM
Post #15

Web Design Seo

Цитат
но стъпя ли на първа страница на гугле определено ще ми трябват вашите услуги

Ще ти трябват доста преди това - първо за да стъпиш там, чак след това другото.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st June 2026 - 09:20 PM