Welcome Guest ( Log In | Register )

> Фитнес Съвети

Съвети за фитнес, хранителни добавки и хранене от фитнес ентусиаст с над десет години опит, тренирал с няколко Български състезатели по културизъм. Ръководства и ревюта на фитнес програми и упражнения, протеини и други добавки за да можете да постигнете целите си.

Reply to this topicStart new topic
> Syntrax Matrix и Syntrax Whey Shake, супер недоволен съм от протеини Синтракс!
Web Design Seo
post Jul 20 2016, 10:47 AM
Post #1

Web Design Seo

Group: Root Admin
From: Sofia
Member No.: 1

Моето мнение: Не съм никак доволен от протеините на Syntrax - Matrix и Whey Shake. И двата протеина са на умерена цена, но са с висок процент на въглехидрати и ако тренирате за релеф, НЕ ги употребявайте!

Какво представлява Syntrax Matrix?
Syntrax Matrix 5.0 е матрица - протеин извлечен от 5 различни източника. Продукта е това (официален сайт на марката за България): www.syntraxbg.com/matrix-5-0

Матрикс съдържа суроватъчен протеин, растителен, яйчен и млечен протеин. Синтракс Матрикс е бавен протеин, който би трябвало да се пие преди лягане за сън. А когато преди лягане пиеш протеин с много въглехидрати в него, всички знаем какво става - омазняваш. Затова и ако искате да сте релефни, НЕ ползвайте Синтракс Матрикс като нощен протеин!

Ще кажете че Syntrax Matrix е евтин и с добри цени, затова и качеството му е такова... Проблема е че не е толкова евтин, протеина струва около 90 лв за опаковка от 2.2 кг, тоест, цената му е над 40 лв на килограм. А на етикета е обявено че Matrix 5.0 е с около 80% белтъчно съдържание. Тоест, той претендира че не е с много въглехидрати. От друга страна, този протеин има отличен вкус, а се твърди че в него няма изкуствени подсладители.

Схванахте ли противоречието: няма подсладители, а е много сладък и вкусен... следователно... в него има доста захари. Колко точно, вероятно само производителя знае, но според мен белтъчното му съдържание е дори по-ниско от обявеното на етикета. И точно заради това този протеин не си струва цената. Факт е, че аз не постигнах добър релеф за над двата месеца през които го пих, а се убих от високоинтензивни тренировки, плюс кардио и супер правилно хранене. НО пиех 2 пъти на ден от "Syntrax Matrix 5.0" sad.gif

Апропо, за вкуса на Матрикс-а: Кой пие протеин заради вкуса??? Жените и женчовците! Аз тренирам здраво и пия протеин за да мога да тренирам още по-здраво, по-продъжително и по-често. И ще го пия без значение какъв е вкуса му. Само женчовците които тренират по 30 минути два пъти в седмицата и след това се чудят какво да изпият за да "заякнат", гледат да пият нещо вкусно и това е от голямо значение за тях smile.gif

Цитат
Ако тренирате отскоро, време е да разберете, че вкусните храни, НЕ са най-полезните храни! Хранителната индустрия прави продуктите си вкусни, за да можете да консумирате по повече от тях. А целта да консумирате повече, не е да отслабнете и да сте по-релефни!

Каква е алтернативата ако искате да имате едно отлично възстановяване през нощта и да направите безупречен релеф? Преди лягане пийте казеин. При това не какъв да е казеин, а ВИСОКОКАЧЕСТВЕН. Казеинът е протеин с много бавно освобождаване, дава приток на аминокисилини в кръвта за до 7-8 часа - точно това което ви трябва през нощта.

Какво мога да ви препоръчам? Тези протеини на Английския производител MyProtein. Пускам не случайно линк към продукта, освен че тези продукти не могат да се намерят на много места, в този сайт е и най-ниската цена.

Суроватъчен изолат Impact Whey Isolate на MyProtein е с цели 90% белтъчини и 0% въглехидрати.

И тук вече няма измама. Веднага след като опитате протеина, разбирате дали той е 90 процентен или не - протеина почти няма вкус. Не, не е сладък и не става за лигльовци на които им се иска да пийнат нещо сладичко smile.gif Но изпийте първата си доза от 35-40 грама преди лягане за сън, след ден на тежка тренировка и вижте как ще се почувствате на сутринта.

Цитат
Свежи и отпочинали са точните думи. Аз лично почувствах голяма разлика след като до предния ден бях пил Матрикс-а. Нормално е да се чувствам така - 40 грама доза от този казеин ми е дал цели 36 грама чисти белтъчини през нощта. Сравнено с не повече от 20-25 които съм получавал до преди това от Матрикс-а си е с 30% повече.

Откъде идва разликата между двете марки?
1. Syntrax са фирма която поне аз не можах да разбера къде произвежда, най-вероятно в Китай или някоя страна от третия свят. Фирмата няма адрес, адреса на опаковката е пощенска кутия в САЩ smile.gif Определено НЕ звучи като сериозна фирма която държи на качеството и марката си, нали?
2. MyProtein са английската фирма за хранителни добавки НОМЕР ЕДНО в АНГЛИЯ. Протеина им не се произвежда в Китай, а се прави в АНГЛИЯ. А в Англия не се става случайно номер едно, том българските номера не минават.

За капак на всичко, суроватъчният и млечният протеин на MyProtein НЕ е по-скъп от "Матрица"-та! Цената за 2.5 кг е 90 лева, което прави около 36 лв на килограм.

Мога да изредя още предимства на този протеин като това, че в него има много калций и BCAA, няма лактоза и няма растителни протеини с ниска усвояемост като соя (а всички ние знаем че соята не е полезна за мъжете и сваля нивата не тестостерона, нали) smile.gif

А сега за Syntrax Whey Shake. Какво представлява Syntrax Whey Shake?
Syntrax Whey Shake е суроватъчен протеин - протеин извлечен от мляко, от суроватка. Продукта е това (официален сайт): www.syntraxbg.com/whey-shake

Syntrax Whey Shake съдържа 70-71% суроватъчен протеин, другото са мазнини и въглехидрати, лактоза и други захари. Дори не е лесно да се изчисли точната стойност, данните са на доза и се изисква калкулатор за да ги сметнеш за 100 грама.

Синтракс Уей Шейк е бърз протеин, който би трябвало да се пие веднага след тренировка и след ставане от сън за да ти даде бързо голяма порция аминокиселини в кръвта. Естествено, заедно с Матрикс-а, аз пиех и този протеин на същия производител. Пиех го ДВА пъти на ден - след тренировка и сутрин на закуска по една доза - мерителната лъжица е 30 грама.

Проблемът за който не знаех: Сериозни научни изследвания подплатени с експерименти доказват, че когато пиеш суроватъчен протеин в дози от над 25 грама на един прием, в организма ти се покачва значително и нивото на инсулин. Което е перфектно ако искаш да качиш мускули и маса, но не и през лятото когато искаш релеф. Защото в момента в който се покачи инсулина, горенето на мазнини приключва и започва натрупването на всичко което е в кръвта.

Цитат
А когато се пие суроватъчен протеин в доза от 30 грама и плюс това протеина отделно е с високо съдържание на въглехидрати, резултата е... Никакъв релеф!

Колко струва Whey Shake на Syntrax? Протеина не е евтин, струва отново около 90 лв за опаковка от 2.2 кг, тоест, 40 лв на килограм. Този протеин също като другия на Синтракс има добър вкус, с типичен послевкус на суроватка с доста лактоза.

Цитат
Какъв протеин да пиете вместо нискокачествените суроватъчни протеини с които е залян Българският пазар? Не, не визирам Синтракс, в тази ниша далеч не е само той - над 90% от подобните суроватъчни протеини продаващи се в България са китайски и са с подобно съдържание. Тук има още полезни статии за протеини.

Препоръчвам този протеин: Impact Whey от MyProtein (отново в същия сайт от връзката е и най-ниската му цена - около 36 лв на колограм).

Предимствата му накратко:
Предимство 1. Това не е най-чистия и най-високопроцентния суроватъчен протеин на MyProtein, те имат и 90% суроватъчен протеин. Но това е суроватката им с най-добро съотношение цена-качество! MyProtein Impact Whey протеин е с 80% белтъчини.

Предимство 2. Цената на опаковката от 1 килограм е 36-38 лева. Странно... английски протеин, много по-качествен от китайския, а и по-евтин... май наистина цената е много добра smile.gif
Предимство 3. MyProtein имат млечен, бавно усвоим протеин, който е 81% белтъчини и е комбинация от 20% суроватка и 80% казеин. Опаковката от 2.5 кг на MyProtein Milk Protein Powder струва 94 лв. Това прави около 36 лв. на килограм. Сега я сравнете с над 40 лв на килограм на Синтракс-а smile.gif

Цифрите говорят сами за себе си, вече знаете какво, защо и откъде - сайта откъдето могат да се купят евтино по-добрите протеини е https://fastachenomaslo.com/protein.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st June 2026 - 09:33 PM