Welcome Guest ( Log In | Register )

> 

Новини и ръководства за Гоог-ле ъпдейтите и алгоритъма на търсачката, ръководство, гайдове и дискусии за Google и търсачките конкуренти на Гогле-то - Bing и Yahoo.

 
Reply to this topicStart new topic
> Връщане на позиции на уеб сайт наказан от Google Penguin, Ръководство за връщане на позициите на сайт
Web Design Seo
post Dec 6 2012, 02:39 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Ръководство за връщане на позиции на уеб сайт след Google Penguin ъпдейта.Сигурно вече сте чели най-популярното обяснение в Българския интернет за ъпдейта на Google Penguin което бе публикувано още по времето когато никой в България не знаеше какво е това животно на Google. Докато по някои други форуми хората още се чудеха дали Пингвина ще засегне сайтовете им или не, ние вече знаехме от работата си за оптимизация по голям брой англоезични сайтове какво се случва, къде и как и бяхме предложили платена услуга за справяне с последствията от Гоогле Пингвин като бяхме обяснили на какво най-вече се дължат тези наказания - на липсата на разнообразие на линк профила на сайтовете.

Бързата ни реакция тогава се дължеше всъщност на контактите ми с екипа на Majestic Seo (най-добрия за момента безплатен сайт-тул за отчитане на бек линкове - Backlink Checker & Site Explorer), с екипа на MarketSamuraj (най-добрия за момента платен инструмент за проучване на ключови думи) и с екипа на Linkvana (една от най-големите мрежи за платено постване - информация). Екипите на тези три сайта имат достъп до статистическите данни на милиарди сайтове, а ние работим с тях от над година и половина.


Как да върна сайта си обратно на позиции ако е наказан от Penguin ъпдейта на Google : Кратко ръководство
Прочетете статията ни за разнообразие на линк профила и помислете (и най-вече се опитайте да проверите) какъв е вашия собствен линк профил, има ли разнообразие той, какви линкове имате към сайта си, откъде и към кои негови страници.

Най-важните два параметъра са:
1. Трябва да имате пропорционален на линковете към хоум пейдж линк билдинг и на вътрешните си страници.
2. Заглавната страница на сайта обикновено е най-добре класирана и се класира за най-трудните за уеб сайта ключови думи и към нея има най-голям брой линкове. Трябва да имате правилни пропорции на линковете към тази страница - колкото повече са, толкова по-важно е съотношението им.

Съвети по точка 1: Правилни пропорции на броя линкове на стартовата страница на сайта:

Всеки уеб сайт има някакво съотношение на линковете. За да се преборите с Google Penguin най-важното нещо е какво е съотношението на различните видове линкове на линк билдинга ви!

  1. Линковете са три основни вида: бранд линкове (brand links), таргет линкове (target links) и случайно генерирани линкове (generic links)

  2. Бранд линковете са линковете с вашето име на фирма, името на домейна или името на вашия продукт (гоогле знае че този продукт е само ваш ако той е с уникално име. За да се случа това, най-често имато трява да е измислено). Вие трябва да имате около 30-40% такива линкове към заглавната си страница за да не е висок риска сайта ви да бъде наказан.

  3. Таргет линковете са линкове с ключови думи, линкове на които пише думичките за които искате да се класирате в гоогле. Вие трябва да имате не повече от около 20-30% такива линкове към заглавната страница на сайта за да не сте във висок риск.

  4. Generic линковете са случайни линкове с думи с обща употреба, линкове на които пише кликни тук, виж там, прочети още, виж сайта и други. Поне 30-40% от линковете сочещи към заглавната страница на сайта трябва да са такива за да не отнесете наказание от Гоогле Penguin.


Процентите показани на картинките са примерни и са за англоезичен сайт и за висококонкурентна ниша. В зависимост от езика и конкурентността, този процент варира. Точно затова работата на сео оптимизатора вече е още по-тънка и се иска огромен опит.

БГ оптимизатори стартирали такава дейност по предлагане на сео услуги след 2009-2010 година (през 2009 година аз вече имах сайтове класирани за над 35 трудни ключови думи от по една дума) нямат почти никакъв шанс за уцелване на правилните съотношения от първия път. Точно на тях препоръчвам да четат най-внимателно. Не си мислете че за 2-3 години е възможно да ме задминете, аз от сутрин до вечер се занимавам само с това. А вие едва ли сте три пъти по-умни от мен. Можете да ме задминете само ако вложите три пъти повече пари от мен, по никакъв друг начин.


Съвети по точка 2: Пропорции на броя линкове на най-важните вътрешни страници спрямо броя линкове на стартовата за сайта ви страница:
  1. Трябва да имате брой на линковете към подстраниците ви подобен на броя линкове сочещи към заглавната ви страница. Не е естествено да имате 10000 линка към началната страница на сайта си, сайта ви да е от над 1000 страници и да нямате поне 4-5 други страници с линк билдинг от по поне 400-500 линка.
  2. Ако сайта ви е онлайн магазин, задължително правете линк билдинг поне на главните си категории в размер на минимум 10-20% от броя на линковете сочещи към началната ви страница. Освен че ще ви предпази от гоогле пенгуин, това ще ви донесе като бонус и класиране за по-голям брой ключови думи и магазина ви ще стане по-печеливш.


Инструменти за отчитане на съотношението на линковете ви:
1. Направете проучване на конкуренцията в някоя ниша с MarketSamuraj. По този начин можете да шпионирате всеки уеб сайт, не е задължително сайта да е ваш.
2. Експортирайте с него линк билдинга на избран от вас урл адрес или сайт.
3. Импортирайте файла в Anchor Text Analyzer инструмента на SEO инструмента който го генерира - market samurai.


Стандартно БЕЗОПАСНО съотношение на видовете връзки (за Penguin 2):
БЕЗОПАСНО съотношение на видовете връзки за Google Penguin 2016 (Пингвин 4):

Цитат
Как след прочитането на този SEO урок да върна сайта си на позициите на които е бил преди Google Penguin?


Необходимите действия стъпка по стъпка са:
1. Проучете проблема си с market samurai или с Majestic или платете на някой професионален SEO оптимизатор да го направи вместо вас. Колкото повече линкове сочат към сайта ви, толкова по-добро проучване ще ви трябва.
2. Не трийте стари линкове сочещи към сайта ви! Набавете си нови, като си набавите нужните видове линкове в нужните съотношения чрез евтини seo услуги като линковете от микроблогове които ви дават връзки в необходимия формат..
3. Само ако е невъзможно да набавите необходимите количества, използвайте инструментът Google Disavow Links. Това трябва да бъде последната стъпка до която ви пожелавам и препоръчвам да НЕ стигате.


И отново забележка към по-младите колеги занимаващи се със SEO с опит от под 3-4 години:
Всичко в тези проценти е относително. Трябва да имате опит. Това което работи като процент в една ниша е повече или по-малко различно в друга ниша. Реален пример: проучете защо и как съм класиран на Първо място в Google.bg за думата SEO и още над тридесет други високо конкурентни ключови думи.

Съотношението на таргет линковете ми за урл адреса ми класиран за думата SEO и нейните синоними е над 85-90%! По логиката на Google Penguin трябваше вече отдавна да съм наказан и да съм отишъл мноого назад, а не да съм най-добре класирания Български SEO оптимизатор.

Знаете ли защо не съм наказан, а всички ваши сайтове с подобно съотношение са наказани? Защото просто съм по-добър и имам по-голям опит от вас (не, не съм по-умен, статистически невъзможно е да съм по-умен от всеки един от прочелите това ръководство хора) smile.gif


Как и откъде да си набавите бързо и евтино бранд линкове за да се предпазите от Google Penguin?
Бранд линкове можете да поръчате чрез тази SEO услуга на 3D Web Design: 40 follow линка от микроблогове (с урл адреса) на цена 55 лева.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
squid77
post Dec 8 2012, 07:46 AM
Post #2


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 28
Joined: 22-November 10
From: Bulgariq
Member No.: 364Много полезно четиво wink.gif

This post has been edited by squid77: Dec 8 2012, 07:46 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 10 2012, 07:11 AM
Post #3


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1То за това е написано - за да е полезно. А иначе за пингвин-а има още доста неща които мога да покажа, но не става с написването на една статия. С 2-3 лекции от по 3-4 часа всяка с практически примери реални сайтове може и да стане smile.gif


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Apr 28 2015, 02:22 PM
Post #4


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Полезно ръководство - как да линквам сайта си за да не ме накаже алгоритъма на Google Google Penguin: http://3dwebdesign.org/forum/how-to-link-a...e-penguin-t2132


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Google Penguin 3 Results
Penguin 3.0 recap - many sites again on positions, evidence
0 Web Design Seo 16,266 14th November 2014 - 08:40 AM
Last post by: Web Design Seo
No new Google Plus услуги
предлагани услуги за Google+ и цени
6 Web Design Seo 11,898 15th August 2014 - 09:47 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Google's Penguin One And Penguin 2.0 Differences
the difference between Penguin 1 and Penguin 2.0
1 Web Design Seo 9,692 22nd July 2014 - 06:49 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Google Play Seo
SEO за Android приложения и чрез приложения за Андроид
1 Web Design Seo 7,772 16th April 2014 - 08:07 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Google Disavow Links инструмент
инструмент за отказване от "лоши линкове"
2 Web Design Seo 11,051 10th March 2014 - 01:28 PM
Last post by: Web Design Seo
No new Google Penguin 2.0 идва
Ъпдейта на Google Пингвин 2 започна вчера
4 Web Design Seo 10,201 1st July 2013 - 10:07 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Google Penguin примери
сайтове наказани от Google Penguin
0 Web Design Seo 8,087 10th April 2013 - 08:09 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Google Translate Api е платена услуга от 1.12.2011
Google Translate е вече платен
1 Web Design Seo 12,146 9th May 2012 - 07:56 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Google Translate Api Is Paid Service From 12.2011
Google Translate not working
0 Web Design Seo 11,864 29th December 2011 - 08:25 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Google, последния ъпдейт и паркираните домейни
Google и pagerank на паркирани домейни
0 Web Design Seo 6,956 22nd January 2011 - 11:39 AM
Last post by: Web Design Seo


 RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th November 2019 - 11:44 AM
Clicky Web Analytics