Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Поддръжка за безплатните добавки
 
Reply to this topicStart new topic
> Спортни прогнози и футболни прогнози за Джумла, компонент за спортни прогнози
Web Design Seo
post May 29 2012, 12:27 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,151
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Компонента Спортни прогнози за Джумла ви дава възможност да организирате състезания за прогнозиране на резултатите от спортни мачове като футболни прогнози, хокейни прогнози, баскетболни прогнози и други. Компонента може да се ползва и за прогнозиране на резултатите от не-отборни игри като тенис, шах, билярд.Цитат
Спротните състезания са организирани в турнири. Може да ги ползвате и за различните спортове и да създадете един уеб сайт за прогнози за много видове спорт. Компонента е мултиезичен, всички текстове идват от езикови файлове. По този начин може да преименувате компонента на футболни прогнози, баскетболни прогнози, хокейни прогнози или друго заглавие. В демо сайта е преименуван на "Soccer expert - Футболен експерт".


Когато спротно състезание-мач бъде публикуван в администрацията, потребителите прогнозират резултата от мача и когато мача завърши администратора въвежда крайния резултат. Тогава потребителите автоматично получават от системата точки на база на познатите от тях параметри. На края на всеки месец се излъчват победители като автоматично на сайта се извежда класацията.


Можете да асоциирате точки в администрацията за:
1) Точна прогноза: (default 3 точки);
2) Познат победител & points difference: guessed winner and points difference (default 2 точки);
3) Guessed draw, points - not: guessed draw but not the points (default 2 точки);
4) Познат е само победителя (default 1 точки);
5) Грешна прогноза: wrong prediction (default 0 точки).

Точките могат да имат и негативна стойност, например за напълно грешна прогноза.


Класирането на потребителите е на месечна основа. Понастоящем има два допълнителни критерии, които могат да бъдат използвани при решаване на ситуации, когато двама или повече потребители имат еднакъв резултат:

a) Точков ред: точките на всеки потребител биват подредени в намаляващ ред. Този, който има повече по-високи резултати, ще бъде класиран по-напред, например:

Потребител А има следните точки: 5,5,1,0 (4 прогнози)
Потребител Б има следните точки: 5,3,1,1,1 (5 прогнози)

И двамата имат общо 11 точки. Потребителят A ще бъде класиран по-напред, обаче, тъй като има повече резултати от 5 точки от Б.

б ) Времеви резерв: потребителят, направил своите прогнози по-рано, ще бъде класиран по-напред. Критерия "Точков ред" ще бъде приложен преди този, ако и двата критерия са активирани.


Администрация:

1. Турнири. Преди да създадете спортно събитие трябва да създадете турнир. Ако турнир бъде отбелязан като непубликуван, той (и всички спортни събития, асоциирани с него) няма да бъдат видими в сайта.

2. Отбори. Преди да създадете спортно събитие трябва да дефинирате отборите, които ще участват. Ако отбор бъде отбелязан като непубликуван, той (и всички спортни събития, асоциирани с него) няма да бъдат видими в сайта.

За спортове от типа човек срещу човек, имената на състезателите могат да бъдат въведени като имена на отборите. Може да зададете емблема на отбора, ако желаете.

3. Спортни събития. Тук може да дефинирате спортните събития, за които желаете Вашите потребители да предсказват резултати. Трябва да зададете датата и часът на начало на събитието, отборите, които ще участват, както и турнира, част от който се явява събитието. След като създадете и публикувате спортното събитие, Вашите потребители ще могат да обявяват своите прогнози за крайният резултат. Ако сте добавили и статия към спортното събитие, името на събитието в сайта ще стане линк, водещ към тази статия.

След като крайният резултат от спортното събитие Ви стане известен, ще трябва да го въведете (от същото място). Всички потребители, направили своята прогноза за резултата, ще получат полагащите им се точки.

Ако сте позволили от настройките автоматичното обновяване на класирането, текущото класиране ще бъде обновено автоматично. В противен случай ще трябва да отидете в таб "Текущо класиране" и да кликнете върху бутона "Обновяване на класирането", след като свършите с въвеждането на резултатите.

4. Прогнози. Списък с всички прогнози , направени до момента.5. Текущо класиране. Класиране на потребителите за даден месец. Ако опцията за автоматично обновяване на класирането е изключена от настройките, ще трябва да кликвате на бутона "Обновяване на класирането", след като свършите с въвеждането на резултатите.6. Настройки. Ако искате да ресетнете потребителските точки, натиснете съответния бутон. Това ще доведе до изтриване на всички прогнози и точки до момента.
Бутонът "Настройки" изобразява менюто с настройки за компонента, което има 3 таба:

a) Основни настройки. Тук може да настроите точките, които да бъдат давани в зависимост от успеваемостта на прогнозите;cool.gif Класиране. Автоматично обновяване + допълнителни критерии за класирането;c) Права за достъп. Кой има достъп до компонента и кой има право да променя настройките.Сайт:

1. Спортни събития (мачове). На тази страница потребителите могат да правят своите прогнози за спортните събития, които още не са започнали. След като са направили / променили своите прогнози, потребителите трябва да кликнат на бутона "Запази". Ако за дадено спортно събитие има прикачена статия, заглавието на това събитие ще стане линк към тази статия. Потребителите трябва да са се логнали в сайта, за да имат достъп до тази страница.2. Най-добри познавачи. Класиране на победителите за даден месец. Потребителското име на потребителя сочи към страница с подробности за прогнозите на конкретния потребител.3. История на прогнозите. Списък на прогнозите, направени до момента. Потребителското име на потребителя сочи към страница с подробности за прогнозите на конкретния потребител. Различни филтри могат да бъдат използвани: по име, по турнир, по месец.

4. Статистически модул. С компонента получавате модул със следните функции:
- показва победителите за месеца на модулна позиция;
- показва предстоящите спортни събития.

5. Монетизация: може да печелите пари от прогнозите като продавате някои екстри на Вашите потребители. Нарочен плъгин за Mosets tree payments ще бъде готов скоро.

Демо сайт - само на български и само за футболни прогнози!
URL: FutbolnaPrognoza.com (кликнете на картинката по-долу)
Цена: 39 USD - около 59 лева
Лиценз: Комерсиален, Gpl, Open Source. Може да го ползвате на колкото искате сайтове
Subscription: Download, free support и 3 ъпдейта (до 3 сваляния на компонента през нашия сайт)
Пакет: Компонента Спортни прогнози за Джумла и модул за статистика. Английски и Български езикови файлове са включени.--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Sep 18 2012, 12:30 PM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,151
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Имайте предивид че актуалната версия на компонента има много ъпдейти и много нови версии и нови функции - българската тема не е ъпдейтвана отдавна.

За новите неща можете да прочетете тук: Functions of Sports Predictions For Joomla


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th July 2019 - 08:32 AM
Clicky Web Analytics