Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Проверка за неестествени входящи връзки, unnatural links, проверка за неестествени входящи линкове
Web Design Seo
post Sep 12 2013, 08:43 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Как да проверим линковете си за неестествени входящи връзки (unnatural links, unnatural backlinks check)? Как да проверя дали линковете към сайта ми са добри и безопасни?

Много от вас са получавали предупреждения от Google в Google Webmaster Tools че линковете към сайта ви са неестествени и са се чудили кои са добрите и кои лошите и как да отсеят опасните врзъки автоматизирано, без да преглеждат на ръка всеки линк.

По рикуест на няколко от по-начинаещите оптимизатори (от които има доста в България), поствам тук линк към един много полезен инструмент с който можете да проверите дали линковете ви са потенциално опасни или не, тоест дали има голяма вероятност Google да си помисли че линка е неестествен или не (че е платен линк или че просто е съмнителен).

Линка някога бе (сега вече не съществува и тула е платен):
Код
http://tools.seogadget.co.uk/urlform/


Експортирайте линковете към сайта си от Google Webmaster Tools и вкарайте във формата до двеста линка за да получите резултата за тях.

SEO Инструмента работи през api-то на opensiteexplorer.org и проверява за двайсетина фактора всеки от линковете ви (тези фактори се знае че се проверяват и от алгоритъма на Гоогле). Факторите са IP адрес, социални сигнали, език и страна, възраст и тръст на домейна, линкове към домейна от който е линка и други. Накрая ви се дава заключение за всеки линк: Spam: true or false.

След известно време (поне 2-3 минути), можете да видите данните като таблица на екрана или да ги изтеглите като екселска таблица - в csv файл. Безплатно можете да анализирате до 200 линка - за повечето Български сайтове това би било достатъчно. Ако имате повече линкове, разделете ги на порции от по 200


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th November 2019 - 06:09 PM
Clicky Web Analytics