Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Популяризация на сайт в социални мрежи, ръководство за популяризиране на уеб сайт в най-големите социалки
Web Design Seo
post Jun 23 2014, 07:39 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,169
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Ръководство за Популяризация на уеб сайт в най-големите световни социални мрежи, и по-специално в Google Plus и Фейсбук: кратко сравнение на популяризирането в Google Plus и Facebook.

Цитат
Това ръководство е продължение на ръководството за Планиране оптимизацията на сайт и е последната част от SEO уроците за начинаещи на 3D Web Design.


Популяризация на сайта в най-големите световни социалки:

Броят потребители ползващи най-големите социални мрежи е на картинката отдолу:


Като се вижда, най-много се ползват Facebook и Google Plus, след това идва Twitter.

Социалка 1. Фейсбук. Рекламата във Фейсбук работи много добре, но най-вече за некомерсиални сайтове. Тоест, ако сайта ви продава услуги или продукти, това не е социалната мрежа за промотирането им. Виж, ако сайта ви е за смешни неща, за снимки и видое клипове, за кудкудякащи котки и оригващи се папагали, това е вашата социална мрежа.Рекламирането във facebook на комерсиални сайтове и онлайн магазини работеше горе-долу добре, но беше скъпа, тоест вървеше само платената реклама. Като все пак имаше някакви вратички да се получат добре резултати и евтино. Но... това бе допреди Февруари месец 2014 година. След това Фейсбук започна да става все по-комерсиален и сега е най-вече платена социална мрежа. Тоест, дори да имате страница с хиляди фенове абонирани за нея, пускането на новина или линк на тази страница няма да доведе до това голям брой хора да видят новината/линка/продукта/услугата ви. Освен ако не си платите за платено промотиране на поста.

3D Уеб дизайн има няколко страници във Facebook които имат по над 15000 фена и предлагахме над 5 години платени услуги за реклама във Фейсбук. Но вече не ги предлагаме, а правим платени услуги за маркетинг и реклама в Google Plus. Знаете ли защо? Защото вече няма НИКАКЪВ ефект от рекламата на бизнес страници във Фейсбук!Картинката е от проучване на над 100 фейсбук страници, включително фейсбук страниците на някои от най-големите световни брандове. Проведено е за два месеца и е завършено през Март 2014 година. Графиката е доста показателна - НЯМА никакъв смисъл да се рекламира страница във Фейсбук, просто няма ефект от това!

Какво казват самите Фейсбук - че постепенно ще намаляват още техният Organic Reach докато достигне... НУЛА (Organic Reach е безплатното органично достигане на един пост до феновете на съответната страница). Затова и това се нарича от хората занимаващи се с интернет маркетинг Facebook zero.

Е, вие искате ли да дадете парите (или труда) си за Facebook zero? smile.gif

Цитат
Ако толкова много държите да хвърлите парите си на вятъра, тоест да ги дадете на Фейсбук, ви препоръчваме единствено да рекламирате отделни постове. Всичко друго там е абсолютно безсмислено.


Социалка 2. Google Plus.Социалката Google Plus е номер две по брой на потребители, посещаемост и ползваемост, но за мен е абсолютният НОМЕР ЕДНО. Отдолу ще прочетете защо.

Рекламирането в Google Plus е АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО за хората които знаят как да го правят. Не знаете как да го правите? Лесно е: Направете си страница в Гугъл Плюс, свържете сайта си, качете лого и хедър на страницата си и поствайте много в нея - полезни материали, статии, линкове, продуктите си - всичко по тематиката на страницата.

Чудите се кое от двете да направите: да създадете ваша бизнес страница в Google Plus или във Facebook? Или да направя и двете? Ок, но тогава на коя от двете страници да наблегна, къде да вложа повече усилия?

Моят съвет е да наблегнете на Google Plus страниците. Първо: безплатно е. Второ там вървят еднакво добре и комерсиални (сайтове за платени услуги и продукти, онлайн магазини) и некомерсиални страници/сайтове (кудкудякащите и смешните неща). Трето и най-важно: при един и същ брой фенове на Фейсбук страницата ви и на Google+ страницата ви, след пускането на каквото и да е на страницата, много повече хора ще го видят в Google Plus, тоест, ще получите много по-силен ефект от Google +.

Цитат
Пример: имаме сайт. Той има страница и във Фейсбук, и в Гугъл Плюс. Ако и двете страници имат по 1000 последователи и пуснете някакъв текст, снимка или линк и на двете страници, резултатите ще са приблизително:
- Около 30 до максимум 70 човека ще видят новината ви във Фейсбук. Освен ако не си платите.
- Всички 1000 човека ще видят новината ви в Гугъл Плюс. Безплатно!


А.... щях да забравя... има и четвърто - преди около 2-3 месеца от Гугъл официално оповестиха че Google Plus вече е включен в алгоритъма на търсачката и покачва КЛАСИРАНЕТО на сайта ви! Тоест, уебсайт който има страница в Google+, страницата е свързана със сайта и има плюсове и последователи се КЛАСИРА по-високо отколкото сайт който няма тези неща.

Социалка 3. Twitter.Туитър е отлична социална мрежа, Безплатна е и ефект от нея има. Но не и за БЪЛГАРСКИ САЙТОВЕ. Каква е причината? Българите в Туитър са твърде малко и са предимно комерсиални профили, създадени единствено с цел да оптимизират този или онзи сайт.

Така че ако сайта ви е на български език и предназначен за Българи, няма да получите добър ефект от Twitter. По-добре насочете усилията си към другите две социалки - Google Plus и Facebook.

Ако обаче сайта ви е на някой от езиците Английски, Немски или Испански език, правилният маркетинг в туитър може да взриви посещаемостта на сайта ви и популярността му. Случвало ни се е често Англоезичен сайт който е полезен, но тотално не оптимизиран и НЕ е класиран за ключовите си думи в Google, да стане много посещаван и популярен след като му се създаде профил в туитър, добави му се съдържание и към профила се добавят правилните хора, интересуващи се от услугите и продуктите които предлага сайта.

Още полезни материали по темата: Основи на Популяризацията на сайт и Бърза Популяризация на сайтове.

Цитат
Искате ли да оставите маркетинга в социални мрежи на професионалистите вместо тепърва да се учите как се прави? Можете да поръчате услугите на 3D Web Design за маркетинг в Google Plus.--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th December 2019 - 10:25 PM
Clicky Web Analytics