Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules SEO оптимизация форум
 
Reply to this topicStart new topic
> Планиране оптимизацията на сайт, как се планира и изработва SEO Friendly уеб сайт
Web Design Seo
post Jun 18 2014, 09:38 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,168
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Как се планира SEO оптимизацията на един сайт и как се популяризира? Или как в 3D Web Design изработваме ВСЕКИ нов сайт (така изпълняваме всеки сайт на стойност над 400 лв) или интернет магазин който след това ще популяризираме или/и ще го оптимизираме чрез SEO.Цитат
Този кратък безплатено SEO урок в нашия seo оптимизация форум, ще ви покаже какво и как да направите за да имате перфектно оптимизираният OnPage уебсайт. Важно е всичко да се изпълнява по написаният ред, защото прескачането на някои стъпки или разбъркването на други може да доведе до по-лоша оптимизация или до повторно извършен труд и съответно загуба на средства.


1. Първо трябва да изберем правилният домейн и да се изработи добър и SEO Friendly уеб сайт (сайт който да е лесен за оптимизация и да се класира добре и ЛЕСНО), който да е Перфектно откриваем в търсачките и най-вече в правилната за България търсачка - Google. Трябва да решим дали урл адресите на сайта ще бъдат с www или без и дали ще бъдат на кирилица, на латиница или комбинирани (виж връзките към полезни статии отдолу).

2. Извършваме keyword research - проучване за намиране на правилните ключови думи & competition research - проучване на конкуренцията. Ако познавате перфектно нишата, това не е нужно да се прави непрекъснато, но все пак трябва да се прави веднъж на около година.

Проучването за ключови думи или проучването на който и да е сайт на конкурент се правят с този SEO инструмент - за България до момента няма друг работещ.

3. След това трябва да планираме структурата на сайта - какви имена на категории и подкатегории да има в уеб сайта, на колко нива и под нива, коя категория на коя да е подкатегория.

Вижте как 3D Уеб дизайн изработва уеб сайт:4. Трябва да се планира кои ключови думи с кой урл адрес се гонят, тоест кой урл адрес за какво ще се опитваме да класираме в Google. Като тук се степенува - за най-трудните 3-4 ключови думи се опитваме да класираме заглавната страница на сайта. За следващите по трудност (това са средно конкурентните ключови думи) се правят страници на категории, а най-лесните остават за страниците на продукти (или страници на новини или статии, зависи от вида на сайта).

Цитат
Като НЕ се опитваме да класираме една страница от сайта (един урл адрес) за повече от ТРИ до максимум ЧЕТИРИ трудни ключови думи, защото НЕ е ефективно финансово! Тоест, опитваме се да класираме един урл адрес за до максимум 3-4 ключови думи, и то за близки, подобни едни на други ключови израза (или думи).


5. След като сме създали всички важни страници, се написват правилните техни заглавия, meta description & url адреси на тези страници и те се запълват със съдържание - всяка страница с точното съдържание, точно по нейната тема като се ползва seo copywriting. Съдържанието трябва да е уникално и добре написано, а също и оптимизирано чрез OnPage Seo.
Важни елементи на оптимизирането:
  • Сайта задължително трябва да има мобилна версия - най-добре responsive design. Google казва открито че класира сайтовете пригодени за достъп от мобилни устройства по-високо.
  • Заглавията, meta description и url адреса на всяка страница да отговарят на уеб стандартите.
  • Да са избрани правилните ключови думи за всяка отделна страница - според конкуренцията, според планирането на думите в сайта и според домейна.
  • Да е написано заглавието по възможно най-добрия начин спрямо всичко отгоре.
  • Да са написани meta description и url адресите по възможно най-добрия начин.


След като сайта ви има добра вътрешна оптимизация (OnPage Seo) и напълните сайта със съдържание, можете да пристъпите към създаването на профилите на сайта в социалните мрежи, промотирането му и популяризирането му. Като НЕ бързате с промотирането преди да имате качествен, пълен със съдържание сайт!

Популяризация на сайт и печелене на пари:

Цитат
Е, вече имате един КАЧЕСТВЕН уеб сайт, при това с известна популярност (благодарение на социалните мрежи). Но сайта ви все още е далеч от мечтаните посещаемост и съответно продажби и пари. Начините да докарате повече потребители които търсят вашите услуги иили продукти до сайта си са:


1. Да продължите с популяризацията на сайта чрез най-големите социални мрежи.
2. Да се извърши оптимизация на сайта и класирането му в най-големите световни търсачки за ключовите думи и изрази които ви интересуват и са близки до вашата дейност. По този начин хилядите потребители търсещи в търсачката за съответната дума, ще намират сайта ви.

По точка първа - Популяризация на сайта в най-големите световни социалки:
Ръководството ни е изнесено в отделна тема и е тук: Ръководство за популяризиране в социалните мрежи.

Цитат
Вие можете да изберете да работите само по този начин или да го прескочите и да започнете направо с външната оптимизация, с линк билдинга на сайта си. Или можете да правите паралелно и двете - и линк билдинг, и популяризиране в социални мрежи. Което всъщност е и най-правилното.


Линк билдингът (или OffPage Seo оптимизация), представлява публикуване на публикации по други сайтове (извън вашия сайт) като в публикациите има линк към сайта ви. Тези публикации могат да бъдат както кратки постове (микроблогове и социални мрежи), така и прес релийзи или цели статии, а също и регистрации на сайта ви в директории или т.нар. каталози.

Това е линкът към нашите линк билдинг услуги, които са 5-6 основни услуги с по 2-4 различни пакета за всяка от тях. А това е линкът към нашите пакети за комплексна оптимизация.

Имайте предвид че е препоръчително да се прави пълна и комплексна оптимизация, а не частична!

Защо е добре оптимизацията на сайта да е комплексна и да е извършена по възможно най-правилният начин ли?
Защото алгоритъма на Google е доста сложен и "умен" и ако нямаме разнообразие на линк профил на сайта, е много възможно Google да не класира новия ни SEO Friendly уеб сайт добре. Тоест, лошата OffPage Seo оптимизация може да развали резултатите от добрата OnPage Seo оптимизация.

Цитат
Този урок в seo оптимизация форума на 3D Уеб дизайн е пред последна част от нашите SEO уроци за начинаещи. Последната част е тук: Ръководство за Популяризация на сайт в най-големите социални мрежи: Google Plus и Facebook.--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Jul 7 2014, 11:51 AM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,168
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Още полезни връзки: какво е оптимизация на онлайн магазин и как се прави.

И офертите за изработване на сайтове на 3D Уеб дизайн: как правим изработване на интернет сайтове и как изработваме онлайн магазини.

И още по въпросите за планиране изработката на сайт: Урл адреси на кирилица или на латиница в сайта и Урл адреси с Www или без Www да имам.

Услуги за Onpage Seo оптимизация на OpenCart
Услуги за Onpage оптимизация на OsCommerce базирани магазини.
Услуги за вътрешна оптимизация на Джумла магазини.

Безплатно ръководство на PDF: Как да печелим повече от своя онлайн магазин? Лекцията на управителя на фирмата ни Едуард Димитров от IT Expo 2017, Варна: http://3dwebdesign.org/forum/kak-da-pechel...n-magazin-t2303


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th December 2019 - 06:58 AM
Clicky Web Analytics