Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Оптимизация на бързината на Opencart, услуги по Оптимизация на SQL заявките на ОпенКарт
Web Design Seo
post Feb 8 2016, 04:42 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,167
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1

3D Web Design предлага услуги по оптимизиране на бързината на Opencart, а също и оптимизация на SQL заявките към базата данни на Opencart базирани онлайн магазини. В услугата ни е включена проверка и фиксове на известни бавни заявки в Opencart, а също и добавяне на индекси към правилните таблици в базата данни на онлайн магазина ви.Защо онлайн магазина ми трябва да бъде бърз и да има мобилна версия?
За да се класира магазина ви по-добре в търсачките и да продава повече, то той трябва да е колото се може по-бърз, а също и да е удобен за ползване от мобилни устройства. Прочетете повече по темата за мобилната версия тук. От 2010 година скоростта на зареждане на сайта влияе на класирането му в Гугъл, а от 2018г. скоростта и на мобилното зареждане на сайта е фактор за позиционирането при мобилно търсене. За справка: официалното съобщение в блога на Google.

Кой ОпенКарт магазин има нужда от ускоряване и оптимизация?
Всеки Opencart има нужда от подобна оптимизация - колкото повече потребители посещават сайта ви и колкото повече продукти и категории имате, толкова повече ефект ще получите. Ядрото на системата по подразбиране не е оптимизирано за голям брой продукти и за големи магазини.

Какво ще спечели моя ОпенКарт от оптимизацията?
Вашият онлайн магазин ще зарежда по-бързо, от което ще са най-доволни потребителите ви. Освен това сайта ви ще се класира по-високо в търсачките, а за капак на всичко, като бонус ще плащате и по-малко пари за хостинг.

Как можете да познаете, че вашия Opencart магазин има нужда от оптимизация на бързината?
Отворете тулът на Гугъл на този линк и въведете адреса на сайта си. Ако стойността е в червено или в оранжево, то ОпенКарт сайта ви има нужда от оптимизация.

Ето как да разберете какво точно е необходимо да се подобри в магазина ви:
1. Ако google pagespeed insights показва над 0.4 секунди време за отговор), то отговора който връща сървъра ви е бавен и ви е необходимо оптимизиране на заявките към базата данни. Тоест трябва ви тази наша услуга, която четете в момента.
2. Ако отговора който връща сървъра ви е бърз и е под 0.3-0.4 секунди, но сайта все пак е бавен и свети в червено или оранжево, ви е необходима тази услуга за оптимизиране на кода на сайта.

Какво се получава след Оптимизация на заявките към базата данни на Opencart?
Ето скрийншотове след поредната извършена от нас оптимизация на Опънкарт:

Google pagespeed insights - преди оптимизацията - десктоп:


Google pagespeed insights - преди оптимизацията - мобилни устройства:


Google pagespeed insights - след оптимизацията - десктоп:


Google pagespeed insights - след оптимизацията - мобилни устройства:


Цитат
Забележете времето за което отговаря сървъра преди и след оптимизацията - падна от средно 1.3 секунди до 0.3-0.5 секунди. Статистиките са от ОпенКарт с около 20 категории, над 370 под-категории и около 3500 продукта.


Какво показва статистиката в контролния панел на хостинг компанията - Суперхостинг Бг:


Статистика от товара върху сървъра на друг ОпенКарт онлайн магазин:Редактирано на 10-ти Март 2016: Какви ползи донесе извършената оптимизация за този онлайн магазин: около месец след извършването на услугата, всички страници на сайта бяха класирани от Google малко по-високо - вижте скрийншота - това е една малка част от положителните резултати:
На какво се дължи подобрението на класирането? Бързодействието на един сайт в момента е един от топ трите параметъра на алгоритъма на Google. Дори малка промяна в бързината на зареждане се отразява положително на класирането в търсачките. Колкото по-голям е сайта, толкова по-силен е ефекта защото всички страници на сайта започват да се класират в Google по-добре.


Редактирано на 10-ти Юни 2018: Какво е класирането в търсачките на този онлайн магазин в момента - вижте скрийншота:Трите услуги които 3D Уеб дизайн предлага за оптимизиране на ОпенКарт:
- оптимизиране на заявките към базата данни (PHP & SQL промени): цена 80 лв.
- оптимизиране на бързината на Opencart чрез оптимизиране на HTML, CSS и Javascript кода: цена 60 лв.
- опционално: други услуги за SEO оптимизация на ОпенКарт.

Поръчай сега или прочети повече за другите видове оптимизация на ОпенКарт: http://3dwebdesign.org/forum/onpage-seo-na-opencart-t2240
Reason for edit: добавени статистики от промени по класирането


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 9th December 2019 - 05:52 AM
Clicky Web Analytics