Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules SEO оптимизация форум
 
Reply to this topicStart new topic
> Офтопик - шефа неглижира SeО усилията ми, как да направя, така че незапознат със SEO-то да усети нуждата от него
doncho73
post Apr 22 2016, 09:40 PM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 22-April 16
Member No.: 2,364Здравейте.
Как бихте постъпили, ако SEO усилията които полагате за фирмения ви сайт биват неглижирани от шефа.
Работя в малка фирма. Дейността и няма много общо с IT, уеб дизайн, SEO и т.н. Тези неща за мен са хоби и по тази причина направих и поддържам фирмения сайт. Вече доста време го поддържам на първа страница в Гугъл по основните дейности на фирмата + града, като напоследък успях да го изкарам към края на първа страница само по дейността на фирмата. Показах резултата на шефа след което настана един цирк, който продължава вече трета седмица. Ежедневно се водят разговори как не идват клиенти от сайта. За сега си трая, понеже не съм сигурен как да реагирам. Не мога да седна като портиер и да питам всеки как е разбрал за нас. А търговците ни определено нямат интерес да кажат, че аз съм намерил клиент. Как мога да съм сигурен идват ли клиенти от сайта и евентуално това да бъде признато от колегите и шефа. Не твърдя, че съм някакъв гений и сайта и оптимизацията му са върха, но си има стабилни около 100 уникални посещения на ден. Правя го без абсолютно никакъв бюджет, единствено с безплатни техники, т.е. влагам само своя труд. Как мога сам, без да публикувам тук детайли, да преценя колко е пазарната стойност на оптимизацията която съм направил? И по-важното, как бихте ме посъветвали да постъпя? Много ще е ценно, ако някой от вас е бил в подобна ситуация, да сподели как се е справил, ако се е справил.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Apr 24 2016, 04:15 PM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Бил съм в същата ситуация много пъти и дори и в момента съм в такава с англоезичен клиент - професор - пластичен хирург, англичанин е. Класирали сме му сайта за поне десетина доста трудни фрази на английски в google.co.uk и сайта си има приличен таргетиран тряфик, но всеки път ми се казва - няма запитвания..., никой не е дошъл през сайта..., заради това парите за сео се давали на вятъра. WTF?!?!!!

Начините са:
1. Отиваш и питаш клиентите Сам откъде са ви намерили.
2. Слагаш аналитикс на сайта и настройваш следните голове:
- при всяко копиране на телефона през сайта.
- при всяко кликане на телефона, тоест, обаждане (кликни на телефона горе вдясно на нашия сайт да видиш как работи).
- при всяко изпращане на контактната форма.

След това ще можеш да навреш статистиката в лицето на шефа си и да му кажеш:
Цитат
Ето, тези хора са дошли като Клиенти благодарение на Моята работа. А след това колко пари вие сте изкарали от тях вече е Ваша работа.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doncho73
post Apr 25 2016, 09:34 PM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 22-April 16
Member No.: 2,364Като най-безопасно и приемливо за колегите и шефа, мисля да са две форми - една за запитвания и една за поръчка. Като най-проста реализация, смятам формите да пристигат по e-mail. Знам как да направя форма по оня първобитен начин, където мейла е в явен вид в скрито поле, ама се сещате, че СПАМ ботчетата само това чакат.

Ако някой знае добре работещ e-mail скрипт към който мога да насоча данните от формата ще е супер. Или линк към форум където се засяга въпроса. Рових се в интернет, но за сега не успявам да намеря решение. Не че някой ми е длъжен да ми помага, но вярвам има хора, които биха изпитали удоволствие да го направят.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th November 2019 - 09:37 AM
Clicky Web Analytics