Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Seo оптимизацията с платени линкове и борсите като Sape
Web Design Seo Forum > Уеб дизайн Seo Форум > SEO оптимизация, SEM, SMM и SMO
Web Design Seo
Има ли смисъл от Seo оптимизацията чрез платени линкове и борсите за покупка на линкове като Sape и Text Link Ads?
Seo оптимизатори ли са хората класиращи сайтове само с платени линкове? Ефективна ли е Seo оптимизацията с платени линкове и какви излизат цените за година и повече?

3D Уеб дизайн класира сайтовете на клиентите си без използване на платени линкове, само с безплатни линкове. Основната разлика между използването на платени линкове и останалите е, че ако сайта ви е класиран високо благодарение на платен абонамент от платени линкове той пада веднага надолу в Google щом спрете да плащате за линковете си!

Кратка презентация на тези разлики между тези начини на сео оптимизация и на нашите услуги има в този анимиран банер (ако искате да прочетете пълната история на статистиката на оптимизацията която виждате на този банер, прочетете това):Реално разликата става ясна на клиента който вече веднъж се е опарил - ако са ви "класирали" сайта с платени линкове веднага след като спрете да плащате месечната си такса сайта ви отива в небитието - сайта ви се връща на 40-50 място в Google или по-назад.

Още по-лошо: Винаги може един или повече от конкурентите ви да ви наклепат пред google че купувате линкове! Тогава в резултат сайта ви бива премахнат от резултатите на Google, тоест сайта ви отива директно в кошчето - той спира да носи пари.

Защо гоогле ще ви причини това ли?

Много просто - написано е в правилата на гоогле: Забранено е!
(Можете да прочетете правилата на адрес: http://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=66736 )
И вие можете да известите Google ако откриете сайт който купува линкове - репорт за платени линкове.

Може да сравните лесно "оптимизацията с платени линкове" с нашите услуги при които получавате следното:

1. Класираме ви без ползване на платени линкове, само с позволени методи и по правилата на гоогле (публикуването на сайта ви в социални мрежи и директории за статии и подобни безплатни сайтове е позволено и винаги ще бъде позволено)
2. Дълго време след като ви класираме, сайта ви ще продължи да бъде на същата позиция без да плащате каквито и да е суми за поддръжка, тоест може спокойно да очаквате да ви класираме на пето място и година и половина след това сайта ви все още да е на 7-8 място.
3. Обикновено във всяка наша оферта за класиране на сайт в Google е включена ШЕСТ месеца гаранционна безплатна поддръжка на резултата! Защо е безплатно ли? Защото обикновено не извършваме никаква поддръжка или извършваме такава но в много малки размери - след като ви класираме, сайта ви просто си остава на същата позиция без да плащате нищо повече.


Та да си дойдем на въпроса: Ясно е че за оптимизация не стават, но все пак За какво стават борсите за покупка на линкове като Sape?

Ако искаш да продаваш линкове: Горе-долу стават за употреба, можеш да продаваш (стига да си умен и да не те хванат).
Sape имат плъгини, качваш плъгина на сайта ти и през него се появяват линковете които някой купува от сайта ти. Но е добре да се модифицира плъгина ръчно, защото в див-овете има класове и id-та с име sape и други подобни - така че внимавайте по тях да не ви открие гоогле за да няма наказания че продавате линкове.

Ако толкова много искаш да купуваш линкове: Препоръчвам да ползвате тези борси само за кампании от които гоните бърз ефект. Купуването на линкове през Sape, Text Link Ads и другите борси за линкове е скъпо и неефективно в дългосрочен план.

Не мога да кажа че съм доволен от Sape защото по принцип винаги съм бил противник на платените линкове и ги ползвам само в краен случай. Тествал съм с няколко кампании, но (като всеки стиснат българин) истината при Seo са one-way линковете. Дори да са платени, те трябва да са евтини и да се плащат еднократно, тоест плащаш, публикуват ти статия някъде с линк към сайта и тя вечно стои там заедно с линка ти.

Последното е всъщност принципа на големите мрежи от сайтове за такъв вид платено публикуване, наричат се Private Blog networks (частни блог мрежи). Редица доклади сочат че най-големите такива мрежи са спечелили стотици милиони долари през 2011 година като същевременно потребителите им са били много доволни, тоест seo оптимизацията извършена по този начин е била много ефективна за цената си.

Давам за пример защо това е така, кратко ценово сравнение на двата метода:
40 некачествени линка от 40 руски сайта с пейджранк 1 до 2 струват около 100 лева на месец.
За 6 месеца това са 600 лева. За две години това са 2400 лева. И не, не ми казвайте че има и по-евтини руски линкове, тези на цена от под 2-3 лева месечно са пълен боклук.

300 линка от 300 различни сайта постнати през системата на някой от големите частни блог мрежи (същия пейджранк) струват между 100 и 200 лева еднократно - в зависимост от доставчика. Ок, за шест месеца това са 200 лева. За две години това са си същите 200 лева, там не си длъжен да плащаш амонамент.


Разликата в цената за Две години:

Сравнете 40 платени линка от 40 домейна струващи 2400 лева с 300 линка от 300 различни домейна струващи 200 лева smile.gif

За две години това са минимум 2200 лева разлика! На всичко отгоре линковете публикувани в частна блог мрежа ще са много по-качествени защото са от страници на цели статии на твоята тематика, докато при платените линкове ти купуваш линк от някаква страница която може да е с каквото и да е съдържание и друго освен някакви 4-5 думи около линка не можеш да зададеш като текст.


Недостатъци на метода с частни блог мрежи:
- ще трябва да напишеш съдържанието за тези статии които ще публикуваш в мрежата сам.
- повечето такива мрежи не приемат съдържание на друг език освен английски.

Хитрините за да успеете да извлечете максимума от частните блог мрежи:
Някои от тези частни блог мрежи приемат линка да сочи към съдържание на български, стига сайта да е качествен. Ако имаш двуезичен сайт можеш да направиш отличен линк билдинг на няколко от страниците ти на английски и впоследствие тези страници да прехвърлят класиране към други твои страници които са на български или можеш направо да ги редиректнеш след време.

Какво казват за Private Blog networks мега-супер гурутата като Ранд Фишкин печелещи по 20 милиона долара на година?
В една от последните си качени презентации Ранд Фишкин казва "Blog Networks are being shut down" (слайд 48).

Когато аз му писах че тези мрежи които работят с качествено съдържание все още си работят перфектно, дори са увеличили приходите си и резултатите които се получават с тях са страхотни и че вероятно Ранд просто няма опит в използването им, той ми изтри коментара smile.gif

Трудно е да убеждаваш цял свят че си най-добрия и че само ти си прав smile.gif

Цитат
Ако не ми вярвате и искате да проверите дали Ранд е прав или аз съм прав, може да се обзаложим и да ви пусна няколко линка и да проверите сами или направо да пуснем една кампания за ключова дума по ваш избор на ваши разноски и да проверим след това как се е променило класирането в Google.


Повече за частните блог мрежи и най-добрата функционалност в света с която можете да създадете собствена мрежа и да печелите много пари от нея може да откриете тук: как да изкарвам много пари от моя частна блог мрежа

Надявам се това кратко ревю да ви помогне в избора и да ви помогне да изберете дали да правите бързо, но неефектевно seo с платени линкове или бързо, малко по-скъпо, но страхотно ефективно още след първия месец.

Е, може и вече да ви е станало ясно че ако плащате на някого да ви "оптимизира" сайта с платени линкове рано или късно ще загубите. Без значение дали този някой го прави с линкове от България, от Русия или от другаде. Някой от конкурентите ви ще ви задмине с по-малко вложени пари, но по правилния начин.

Цитат
Тази статия е част от SEO Ръководството за напреднали. Може да ви бъде полезно и SEO Ръководството ни за начинаещи, а също и статията "как и откъде да пускам линкове за SEO" (частта "Няколко правила за линк билдинг от мен" ).
squid77
Сигурно е така, обаче... цената е леле-мале, трудно приложимо за БГ пазара. Може би има много голям ефект но според мен чисто финансово не се струва.
А колкото до Ранд, еми какво да кажа за него... те толкова са се налапали че някви смешни суми като 2-3 хиляди лева за тях са смешни пари, затова и са избягали от този пазар. Разбира се и за това ти е делнал мнението... все пак, нали е велик... няма да позволи на някой да е по-по най wink.gif

п.п. Забравих да добавя че и този пичове искат енг съдаржание... сори ама нема да стане. Все пак бора БГ пазара, а не техния. То разбирамо пазят си ранга ама мен това хич не ме интересува!
Web Design Seo
Кое е леле-мале: цените в сапе, цените в англоезичните Private Blog networks или цената на нашата функционалност?

Цената на повечето Private Blog networks е 100-150 долара на месец и за тях имаш право да постнеш не по-малко от 300 до 500 статии със съответно 300 до 500 линка в тях. Я сметни колко труд би ти струвало да пуснеш 300 статии с 300 линка в 300 различни домейна?
Web Design Seo
Темата за платените линкове е моного наболяла напоследък - само за последните 2-3 месеца над 15 клиента дойдоха при нас и всички реват на глас за огромни загуби - не остана нито един от ползващите такива похвати сайтове да не е ударен с наказание от гоогле (става въпрос за големи размери, не за 5-10 платени линка).

Ако ви гарантират резултати и високо класиране още през първите 1-2 месеца, имайте предвид че толкова бързо резултати могат да се постигнат само ако ви пуснат линкове от заглавните страници на доста сайтове, а това значи платени линкове.

Така че ако видите някъде "цена на месец", бюджети от по 100-150-200 лева на месец и месечна цена без да ви предоставят репорт къде се постват линковете, то те най-вероятно са руски или от др. подобни републики. Бягайте далеч!

Цитат
Ако сте сглупили да платите някъде за такива услуги, искайте списъка къде са постнати и проверете линковете ръчно и ако видите че са в такива сайтове, поне ще можете да спрете навреме. Защото колкото по-дълго време продължите такава кампания, толкова по-голям е риска от наказание за сайта ви.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.

Web Analytics