Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Бг Seo-тата и Mosets Tree директориите
Web Design Seo Forum > Уеб дизайн Seo Форум > SEO оптимизация, SEM, SMM и SMO > Seo услуги
Web Design Seo
Стиснати ли са или са просто тъпи Българските "Seo оптимизатори"?

Цитат
С тази тема нямам за цел да обидя някой качествен и добре работещ колега, точно обратното тя е насочена към всички други оптимисти които сега се учат, но пропускат важните неща. Ако се разпознаете че извършвате някое от тези действия си задайте въпроса: Какъв е смисъла да го правя? Ако пък се мислите за напреднал оптимизатор, но отново грешите..... е, явно не сте толкова напреднал...


Реален случай: 3D Уеб дизайн има няколко собствени директории за регистрация на уеб сайтове в България и повечето от тях са базирани на Mosets tree. В директориите има SMS и paypal разплащане и ако не платиш по един от двата начина, не печелиш нищо - линка ти е с nofollow атрибут.

Колегите "Seo-та" в кавички пускат в директориите с автоматизирани инструменти, почти никой никога не отваря директно самата директория така че няма как да разберат че иска смс и т.н. Така че умниците само си играят да субмитват като губят нашето и тяхното собствено време, а и парите си също защото плащат за решаване на кепчи за тъпите си инструменти (те дори не знаят кои са правилните инструменти).

Заради точно тези хора които искат да ползват безплатно качествени сайтове, а не са си направили труда сами да си направят такава мрежа от сайтове за публикуване на линкове за да си класират клиентите направихме няколко подобрения за да могат директориите ни да работят напълно автоматично:

Новата версия на Mosets tree Payments който ползват нашите директории го направихме с вграден плъгин за публикуване, тоест:

- Човека изпраща уеб сайт за преглед и одобрение
- Извежда ти се съобщение за видовете плащане
- Не платиш ли със смс или по друг начин, просто сайта не се публикува никога. Насъбраните на опашката сайтове се изтриват автоматично след определен период от време.
- Ако платиш, сайта се одобрява и публикува автоматично веднага, без преглед от администратор (това обаче не означава че регистрациите не се преглеждат за спам и забранени тематики)

Сега вече тези "сео оптимизатори" могат да спестяват пари ефективно smile.gif

И щом не могат да платят ЕДИН лев еднократно за един вечен линк от качествен домейн какви "SEO-та" са изобщо? По-скоро са някакви хорица тръгнали да правят бизнес без пари smile.gif
Web Design Seo
Тъй като умниците все още продължават да субмитват ли субмитват безсмислено, за да не ми товарят сайтовете и да ми пълнят базата данни (а също и за да им спестя мъките) вече сложихме и проверка дали сайта се регистрира от реален потребител посещаващ директорията или е опит за автоматизиран субмит.

Ако умника представящ се за "SEO оптимизатор" се опитва да изпрати сайта чрез някакъв инструмент, получава едно солено предупреждение и му се отказва с линк за повече инфо към тая тема.

... когато ходиш на гости на някого се съобразяваш с неговите правила smile.gif

Задължително е да се четат правилата на директориите в които поствате, ако не ги четете - много ясно че няма да се получи.
squid77
Браво, само така! wink.gif
Мен и друго ме радва, ся покрай тия размествания из гоглето почти всички оптимизатори изреваха на умеро, сайта нагоре - надолу... аз пък нямам никакви грижи, всичко си е там дето си и беше. Всичко винаги съм си правил ръчно, така че аман от терикатлъци.
А и ако това дет чух да разправя човека с котката е вярно, че гугле в новия алгоритъм ше лови автоматичните събмитери... ихааааа laugh.gif
Web Design Seo
Повярвай ми че ако знаеш как да го направиш и имаш правилните инструменти гоогле няма как да разбере че правиш автоматизиран субмит в 2000 или 3000 сайта. Правя по един такъв средно на два-три дни - досега нито един сайт не е наказан и сайтовете си се класират чудесно.

Но аз правя това само в сайтове в които това е безплатно и разрешено. А тарикатите за които говоря се опитват да го правят в сайтове в които е платено.

А резултатите от кампаниите провеждани от такива хора са подобни на това:

Славчо Панов
Вече съвсем няма смисъл от тея неща, адване в 3000, в 5000 директории и т.н! Добавяш си сайта само в директориите дето са минимум PR 3 и разбира се са от твоята държава и е много важно да не се прекалява в ключовите думи: домайна или бранда са една много добра идея wink.gif
Ето един списък с българските директории: http://www.bulsites.com/direktorii-saitove, под него има списъци с директориите за статии и българските социалки smile.gif
Web Design Seo
Славчо Панов, имай предвид че това тук не е някакъв форум където можеш просто да си пльоснеш линка, а е създаден само за супорт на клиенти (хора закупили нещо).

Ще оставя линка само защото списъка ти е добър. В списъка ти с директории не присъстват още поне 10-на наши follow директории, но това няма значение, не държа да присъстват в никакви списъци защото в тях се поства само платено, тоест -> субмитваш сайт -> плащаш -> сайта се публикува. Ако не платиш, чакащия сайт се изтрива от крон.

Ако целта ти не бе просто спам, а си бе направил труда да прочетеш публикацията, щеше да разбереш че това е нейната единствена идея и цел: който я прочете да разбере че вече не може да се поства в тези сайтове безплатно и е така от над година! Писал съм за тези сайтове и в други форуми, но няма кой да чете.
Славчо Панов
Извинявам се, ако нещо съм нарушил, целта ми, очевидно не е спам, занимавам се със СЕО и се регнах за да съм полезен на потребителите, както и те на мен smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.

Web Analytics