Как продуктите във онлайн магазин базиран на Oscommerce да се показват в google със звезди, цена и снимка?

Наличен е нов плъгин, разработен от 3D Уеб дизайн който ви дава тази възможност - да победите лесно конкуренцията чрез простото добавяне на един единствен плъгин който струва не повече от 30 лева.

Плъгина е разработен за Oscommerce v.2.1 и v.2.2, но лесно може да го преправите да работи и за версия 2.3 и версия 3.0 на OSC.

Линк към плъгина: Microdata и microformats гласуване за Oscommerce. Този плъгин ще добави така наречения "rich snippets" външен вид на продуктите ви в Google за вашия Oscommerce онлайн магазин. Плъгина работи чрез стандартното гласуване на Oscommerce за продуктите като показва необходимите параметри в html 5 формат (микроформати: microdata, rdf, microformats).

Плъгина ни е подобен на Microformats seo гласуване за Joomla и използва стандартното гласуване на потребителите в Oscommerce.

След инсталацията ще имате три нови опции в административния си панел - Microdata, Microformats и RDF и ще можете да активирате който и да е от тях.

Специфика на различните микроформати:
Microdata формата поддържа цена и наличност на продуктите, RDF поддържа снимка на продукта. Ако цените ви са много ниски, изполвайте Microdata, ако ли не аз лично ви препоръчвам да използвате RDF - със снимка вашия продукт ще се отличава най-много в резултатите на Google.


Rich Snippets info:
Цитат
Микроформатите се поддъжат отдавна от Гоогле и чрез тях се извеждат така наречените Rich Snippets в Google serp. Те могат лесно да ви дадат предимство пред конкурентите защото ако сайта ви е на пето или десето място той се показва със звездички и дори със снимка и това отличава вашия резултат и съответно на вашия сайт се клика повече.


Ето по какъв начин ще изглеждат продуктите ви в резултатите на Google:
Реални примери на продукти в Oscommerce базиран онлайн магазин:

Шейна Чук и Гек в Oscommerce базиран онлайн магазин.
Как ще изглежда този продукт в резултатите на гоогле? (линка сочи към тестовия инструмент на Google за този вид формати): Вид на продукта в резултатите на google

Инструмента на Google с който трябва да тествате подобни екстри за сайта си е:
http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets

Цена на плъгина за оскомерс: 19 USD - около 27 лева. В пакета е плъгина и ръководство за инсталация.
Линк за сваляне на плъгина: Онлайн покупка