За да работи всичко като по часовник в новата ви система за автоматично постване на съдържание на определена тематика трябва да извършите следните стъпки:

1. Създайте списък с Rss емисии за импорт и ги настройте да разпращат съдържанието в съответните блогове.
2. Задайте период на импортиране на всяка от Rss емисиите. Периода на импорт на емисията трябва да е по-голям от периода на обновяването й за да не влиза в блога ви една и съща новина два пъти. Например ако всички новини в рсс фийда на сайт х се сменяват с нови на един час, задайте импортиране на тази емисия на всеки два часа.

3. От вашия контролен панел ( cpanel например) създайте следния cron:
Код
curl -sS "http://your-wordpress-aggregator-site.com/administrator/components/com_wp_aggregator/cron.wp_aggregator.php" >> /dev/null
Ако CURl не работи във вашия Cpanel:
Цитат
4. Задайте на крона в cpanel да се стартира на да кажем всеки 15 минути, командата ще изглежда така:
Код
*/15 * * * *


5. Задайте настройки на пощенска кутия във вашия wordpress blog, както и в коя категория в блога ще се импортират. Това се конфигурира от: Настройки - Публикуване менюто на wordpress - линка е:
Код
your-wordpress-aggregator-blog.com/wp-admin/options-writing.php


6. От вашия cpanel създайте следния cron който да вкарва новините в уърдпрес блога (сайта в който изпращате новините):
Код
curl -sS "http://your-wordpress-aggregator-blog.com/wp-mail.php" >> /dev/null


Тази команда трябва да се изпълнява около 5 до 10 минути след като се е изпратило съдържание на емайла който е конфигуриран да работи с този блог!

7. Пингнете rss емисията (или картата на сайта) на вашия блог за да кажете на Google че в него има ново съдържание. Пинга трябва да мине около 5-10 минути след като новините вече са влезли в блога. Ако имате някакъв кеш на блога е възможно тази стойност да е и по-голяма.

Този код автоматизира пингването чрез cronjob, пуснете го отново от cpanel:
Код
curl -sS "http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http://your-wordpress-aggregator-blog.com/feed" >> /dev/null


8. Изчистете пощенската кутия в която влизат писмата за всеки случай – Опционално. Може да го направите само ако притежавате бонуса - нашата разработка която прави това през крон.

Защо се прави това, защо сме разработили този код?
Wordpress е малка, красива бъгава blog системка. Кода който извършва импортирането на постовете от пощенската кутия която сте задали понякога (незнайно защо) не сработва с някои пощи. Функционалността на Wordpress wp-mail.php работи по следния начин: импортира първото писмо, след това изтрива писмото и продължава към второто, после третото и така нататък.

Понякога обаче тя спира на някое писмо, което е най-малкия проблем - при толкова много автоматично генерирани постове на кой му пука за 5-6 повече или по-малко. По-лошото е че след това на следващото минаване на крона това съдържание се импортира втрои път, а ние не го искаме, нали smile.gif Затова и за всеки случай изтриваме каквото е останало.

Нашия код който прави това е: purge-emails.php а крона който трябва да пуснете е:
Код
curl -sS "http://your-wordpress-blog.com/purge-emails.php" >> /dev/null


Трябва да настроите този крон да се изпълнява около 5 минути след командата отдолу (импортираща постовете):
Код
curl -sS "http://your-wordpress-aggregator-blog.com/wp-mail.php" >> /dev/null


Готово. Вече имате блог пълнещ се автоматично със съдържание който автоматично малко по-малко ще покачва класирането ви в гоогле (естествено ако в съдържанието сте вкарали линкове към сайта който ще класирате) smile.gif

Успех.