Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Google Penguin 2.0 идва
Web Design Seo Forum > Уеб дизайн Seo Форум > SEO оптимизация, SEM, SMM и SMO > Търсачки и Google
Web Design Seo
Ъпдейта на Google Penguin 2.0 - Google Пингвин 2 стартира вчера в англоезичния интернет като опит да се вдигне още повече качеството на търсене в Гоогле.

Дали ще е успешен и кога ще ще се прояви в Българският интернет още не се знае, но се знае със сигурност едно - отново ще трябва да се приспособяваме към тази промяна на алгоритъма - колкото по-високо е класиран сайта ви и за колкото по-трудни думи е класиран, толкова повече промени и разнообразие ще трябва да внесете в линк билдинга му.

При следените от мен над 250 висококонкурентни ключови думи и над 120 уеб сайта все още няма съществено раздвижване за тези ключови думи за които не се води активна линк билдинг кампания. Движение има само при думите и сайтовете на които в момента правим линк билдинг. Ще видим през следващите дни дали резултатите ще са постоянни, дали ще паднат надолу или ще се покачат и ще бъдат предприети съответните мерки.

Повече по темата за Google Penguin 2: в блога на Мат Кътс и на Official Google Webmaster Central Blog
Web Design Seo
При проблеми с класирането в Google на сайт засегнат от Google Penguin 2.0, малките SEO фирми и SEO оптимизаторите които работят с малък брой сайтове и ключови думи няма да имат никакъв шанс за успех поне през следващите 2 месеца.

Просто защото информация в интернет какво точно трябва да предприемат няма да има преди поне месец, може и повече. Тоест голямата фирма според статистиката на класирането на сайтовете си ще може да си направи съответните изводи по-бързо, а малката няма да може да хване новите тенденции бързо и ще чака информация от интернет за да се научи на това което не знае.

Естествено, броя следени от нашата фирма ключови думи и сайтове не е огромен, но е един от най-големите за страна като България. А сътрудничеството ни с екипите на Маркет Самурай (най-добрия тул за проучване на ключови думи и на конкуренцията), Majestic Seo (най-добрия и най-бърз инструмент за проучване на линк билдинга на сайт. Разработеният от нас инструмент интегриран с него.) и Линквана (Линквана е най-голямата блог мрежа в света. Офертата на линквана) ще доведе до това, че с над 99% вероятност, в България точно аз ще съм човека който ще знае пръв важните нови неща за да се пребори с Google Пингвин 2.0.

Просто защото в България друга фирма която работи в партньорство с екипите на тези три инструмента няма. А те имат погледа и статистиките от класирането и линк билдинга на огромен брой сайтове - десетки милиони.


В този ред на мисли, ако искате да разберете първи в България за това какви са новостите и какво трябва да направите за да започне сайта ви да се класира по-високо в Гоогле, следете тази тема като се регистрирате и се абонирате за темата от меню Опции - Проследяване на темата горе вдясно.
Web Design Seo
Както ви обещах, публикувам тук първата от най-важните разлики между Google Penguin 1 и Google Penguin 2.0:

- Penguin v.1.0 работи предимно на ниво заглавна страница на сайта (home page only)
- Penguin v.2.0 има по-добър алгоритъм и вече работи и за подстраниците на сайта ви.

Тоест, ако досега сте имали добре класирани вътрешни страници на сайта и то е било благодарение единствено на голям брой линкове с точните анкори, то тези страници вероятно вече са потънали в класирането - отишли са значително назад в Google. Ще трябва да разнообразявате вече и тези линкове smile.gif
Web Design Seo
Google Пенгуин 2.0 продължава - вчера и днес отново имаше значителни движения по голям брой средно и високо конкурентни ключови думи в Българският интернет.
Web Design Seo
Втората разлика между Google Penguin 2.0 и Google Penguin 1 е:

Google Penguin 2.0 занижи (или завиши, разбирайте го както искате) лимитите за линкове с ключови думи сочещи към даден урл адрес допълнително.

Тоест ако до момента сайта ви се е класирал добре с бранд линкове от около 40%

и линкове с ключови думи от около 20% (за средният англоезичен сайт)


то, вече се изискват още повече линкове с думи с обща употреба и по-малко линкване с ключови думи.

Извода и съветите ми от Втория променен фактор при Google Penguin 2.0:
Намалете още процента на линковете с ключови думи като добавите нови бранд или generic линкове или просто преработете една част от досегашните си линкове (ако имате възможност да ги редактирате).


Полезен урок по темата: Как да линквам сайта си през 2014, как да правя линк билдинг след последните ъпдейти на google penguin?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.

Web Analytics