Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Връщане на позиции на уеб сайт наказан от Google Penguin
Web Design Seo Forum > Уеб дизайн Seo Форум > SEO оптимизация, SEM, SMM и SMO > Търсачки и Google
Web Design Seo
Ръководство за връщане на позиции на уеб сайт след Google Penguin ъпдейта.Сигурно вече сте чели най-популярното обяснение в Българския интернет за ъпдейта на Google Penguin което бе публикувано още по времето когато никой в България не знаеше какво е това животно на Google. Докато по някои други форуми хората още се чудеха дали Пингвина ще засегне сайтовете им или не, ние вече знаехме от работата си за оптимизация по голям брой англоезични сайтове какво се случва, къде и как и бяхме предложили платена услуга за справяне с последствията от Гоогле Пингвин като бяхме обяснили на какво най-вече се дължат тези наказания - на липсата на разнообразие на линк профила на сайтовете.

Бързата ни реакция тогава се дължеше всъщност на контактите ми с екипа на Majestic Seo (най-добрия за момента безплатен сайт-тул за отчитане на бек линкове - Backlink Checker & Site Explorer), с екипа на MarketSamuraj (най-добрия за момента платен инструмент за проучване на ключови думи) и с екипа на Linkvana (една от най-големите мрежи за платено постване - информация). Екипите на тези три сайта имат достъп до статистическите данни на милиарди сайтове, а ние работим с тях от над година и половина.


Как да върна сайта си обратно на позиции ако е наказан от Penguin ъпдейта на Google : Кратко ръководство
Прочетете статията ни за разнообразие на линк профила и помислете (и най-вече се опитайте да проверите) какъв е вашия собствен линк профил, има ли разнообразие той, какви линкове имате към сайта си, откъде и към кои негови страници.

Най-важните два параметъра са:
1. Трябва да имате пропорционален на линковете към хоум пейдж линк билдинг и на вътрешните си страници.
2. Заглавната страница на сайта обикновено е най-добре класирана и се класира за най-трудните за уеб сайта ключови думи и към нея има най-голям брой линкове. Трябва да имате правилни пропорции на линковете към тази страница - колкото повече са, толкова по-важно е съотношението им.

Съвети по точка 1: Правилни пропорции на броя линкове на стартовата страница на сайта:

Всеки уеб сайт има някакво съотношение на линковете. За да се преборите с Google Penguin най-важното нещо е какво е съотношението на различните видове линкове на линк билдинга ви!

  1. Линковете са три основни вида: бранд линкове (brand links), таргет линкове (target links) и случайно генерирани линкове (generic links)

  2. Бранд линковете са линковете с вашето име на фирма, името на домейна или името на вашия продукт (гоогле знае че този продукт е само ваш ако той е с уникално име. За да се случа това, най-често имато трява да е измислено). Вие трябва да имате около 30-40% такива линкове към заглавната си страница за да не е висок риска сайта ви да бъде наказан.

  3. Таргет линковете са линкове с ключови думи, линкове на които пише думичките за които искате да се класирате в гоогле. Вие трябва да имате не повече от около 20-30% такива линкове към заглавната страница на сайта за да не сте във висок риск.

  4. Generic линковете са случайни линкове с думи с обща употреба, линкове на които пише кликни тук, виж там, прочети още, виж сайта и други. Поне 30-40% от линковете сочещи към заглавната страница на сайта трябва да са такива за да не отнесете наказание от Гоогле Penguin.


Процентите показани на картинките са примерни и са за англоезичен сайт и за висококонкурентна ниша. В зависимост от езика и конкурентността, този процент варира. Точно затова работата на сео оптимизатора вече е още по-тънка и се иска огромен опит.

БГ оптимизатори стартирали такава дейност по предлагане на сео услуги след 2009-2010 година (през 2009 година аз вече имах сайтове класирани за над 35 трудни ключови думи от по една дума) нямат почти никакъв шанс за уцелване на правилните съотношения от първия път. Точно на тях препоръчвам да четат най-внимателно. Не си мислете че за 2-3 години е възможно да ме задминете, аз от сутрин до вечер се занимавам само с това. А вие едва ли сте три пъти по-умни от мен. Можете да ме задминете само ако вложите три пъти повече пари от мен, по никакъв друг начин.


Съвети по точка 2: Пропорции на броя линкове на най-важните вътрешни страници спрямо броя линкове на стартовата за сайта ви страница:
  1. Трябва да имате брой на линковете към подстраниците ви подобен на броя линкове сочещи към заглавната ви страница. Не е естествено да имате 10000 линка към началната страница на сайта си, сайта ви да е от над 1000 страници и да нямате поне 4-5 други страници с линк билдинг от по поне 400-500 линка.
  2. Ако сайта ви е онлайн магазин, задължително правете линк билдинг поне на главните си категории в размер на минимум 10-20% от броя на линковете сочещи към началната ви страница. Освен че ще ви предпази от гоогле пенгуин, това ще ви донесе като бонус и класиране за по-голям брой ключови думи и магазина ви ще стане по-печеливш.


Инструменти за отчитане на съотношението на линковете ви:
1. Направете проучване на конкуренцията в някоя ниша с MarketSamuraj. По този начин можете да шпионирате всеки уеб сайт, не е задължително сайта да е ваш.
2. Експортирайте с него линк билдинга на избран от вас урл адрес или сайт.
3. Импортирайте файла в Anchor Text Analyzer инструмента на SEO инструмента който го генерира - market samurai.


Стандартно БЕЗОПАСНО съотношение на видовете връзки (за Penguin 2):
БЕЗОПАСНО съотношение на видовете връзки за Google Penguin 2016 (Пингвин 4):

Цитат
Как след прочитането на този SEO урок да върна сайта си на позициите на които е бил преди Google Penguin?


Необходимите действия стъпка по стъпка са:
1. Проучете проблема си с market samurai или с Majestic или платете на някой професионален SEO оптимизатор да го направи вместо вас. Колкото повече линкове сочат към сайта ви, толкова по-добро проучване ще ви трябва.
2. Не трийте стари линкове сочещи към сайта ви! Набавете си нови, като си набавите нужните видове линкове в нужните съотношения чрез евтини seo услуги като линковете от микроблогове които ви дават връзки в необходимия формат..
3. Само ако е невъзможно да набавите необходимите количества, използвайте инструментът Google Disavow Links. Това трябва да бъде последната стъпка до която ви пожелавам и препоръчвам да НЕ стигате.


И отново забележка към по-младите колеги занимаващи се със SEO с опит от под 3-4 години:
Всичко в тези проценти е относително. Трябва да имате опит. Това което работи като процент в една ниша е повече или по-малко различно в друга ниша. Реален пример: проучете защо и как съм класиран на Първо място в Google.bg за думата SEO и още над тридесет други високо конкурентни ключови думи.

Съотношението на таргет линковете ми за урл адреса ми класиран за думата SEO и нейните синоними е над 85-90%! По логиката на Google Penguin трябваше вече отдавна да съм наказан и да съм отишъл мноого назад, а не да съм най-добре класирания Български SEO оптимизатор.

Знаете ли защо не съм наказан, а всички ваши сайтове с подобно съотношение са наказани? Защото просто съм по-добър и имам по-голям опит от вас (не, не съм по-умен, статистически невъзможно е да съм по-умен от всеки един от прочелите това ръководство хора) smile.gif


Как и откъде да си набавите бързо и евтино бранд линкове за да се предпазите от Google Penguin?
Бранд линкове можете да поръчате чрез тази SEO услуга на 3D Web Design: 40 follow линка от микроблогове (с урл адреса) на цена 55 лева.
squid77
Много полезно четиво wink.gif
Web Design Seo
То за това е написано - за да е полезно. А иначе за пингвин-а има още доста неща които мога да покажа, но не става с написването на една статия. С 2-3 лекции от по 3-4 часа всяка с практически примери реални сайтове може и да стане smile.gif
Web Design Seo
Полезно ръководство - как да линквам сайта си за да не ме накаже алгоритъма на Google Google Penguin: http://3dwebdesign.org/forum/how-to-link-a...e-penguin-t2132
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.

Web Analytics