Как да избера безпроблемно за Google Penguin домейн име? Как да избираме домейни след ъпдейта на Google Penguin?

Тази тема дава отговори на въпросите: Какви трябва да са домейн имената за да се класират безпроблемно сега? Кои домейни на кирилица все още се класират добре и кои не?

Сигурно знаете че дойде Google Penguin и донесе нови изисквания при линк билдинга и при exact match домейните. Може би сте чели предишната версия на най-популярното в България ръководство за това как да избера домейн за да се класирам лесно в Google. Е, може да считате че тази тема е негово допълнение и че това е новата му версия.


Новите съвети за избора на домейн
Забележка: Не, съветите не са от Ранд Фишкин или някой друг известен милионер, ]от мен са. Съветите са базирани на опита който имаме при частичното или пълно възстановяване на над 120 наказани от Google Penguin сайта излекувани с услуги подобни на тази.

Цитат
Много малко фирми и хора могат да ви дадат ценен съвет базиран на реален опит като изложените от мен тук. Просто фирмите в света които проверено вдигат отново нагоре сайтове които са свалени назад в класирането от гоогле пингвин се броят на пръстите на двете ми ръце. Имаме честта ние да сме едната от тези световни фирми, като тези услуги ги предлагаме от първата една седмица след като мина Google Penguin ъпдейта и до ден днешен сме извадили на позиции един от всеки четири-пет сайта за който сме провели такава кампания.

А по думите на всички световни гурута като хората публикуващи в seomoz, distilled, searchengineguide, mashable и в някои други високо авторитетни сайтове, това е висока успеваемост която не се постига никак лесно.


В домейните на кирилица няма нищо лошо. Те все още се класират чудесно.

Кои от тeзи домейни на кирилица могат да се класират лесно и кои може да не попаднат под ударите на Google Penguin ъпдейта?

Това са домейните на кирилица от по повече от една дума или домейните от една дума които не са exact match домейн на основната ви ключова дума.


Примери за домейн имена от по една ключова дума:

Тоест, до преди Пингвина на Гоогле за ключова дума "климатици" се класираха най-добре домейните "климатици.com", "климатици.net" и "климатици.cc"

Сега, след Пингвина на Google вече за същата ключова дума "климатици" биха се класирали най-лесно и безпроблемно домейните "климатиците.com", "климатиците.net" и "климатиците.cc"


Друг пример за домейн имена от повече от една ключова дума:
До преди Гоогле Пингвин за ключова дума "велосипеди" се класираха най-добре домейните "велосипеди.com" и "велосипеди.net".

След Google Пингвин вече за същата ключова дума "велосипеди" биха се класирали най-лесно и безпроблемно домейните "велосипедионлайн.com" и магазинвелосипеди.com.

Тоест ако домейна ви е съставен от две думи и те са ваши ключови думи (думи за които искате да се класирате в Google), то между двете думи трябва да няма тире.

Същите правила важат и за домейните на латиница - домейна ви трябва да не е exact match и от една дума. Ако е exact match от две или повече думи, то те трябва да са без тире. Ако ще избирате нов домейн, най-добрия вариант за вас са домейните от по две думи или в краен случай от една дума, но членувана (на български климатиците.com, велосипедите.com, мебелите.com, на английски theseo.com, thefurnitures.com, thedomain.com, thegooglepenguin.com.

Цитат
Това ръководство е написано от Едуард Димитров, никоя част от информацията не е заимствана от никой български или чуждестранен сайт. Всички съвети са базирани единствено на нашият опит на база на експериментите ни и при класирането на над 500 български сайта за над 2000 трудни български ключови думи в търсачките.